Postavljanje gigaseta sx763 kao repetitor, pomoc.

poruka: 5
|
čitano: 6.097
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam 2 Gigaset sx763 i htijeo bi koristit jedan kao wifi repetitor, postavio sam oba na isti kanal, u ovome koji je spojen na net postavio da koristi drugog kao wifi repetitora (repeater WSD) ali neradi..

Savjeti?

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2011 12:56 (Escudo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Postavljanje gigaseta sx763 kao repetitor, pom
Escudo kaže...

Imam 2 Gigaset sx763 i htijeo bi koristit jedan kao wifi repetitor, postavio sam oba na isti kanal, u ovome koji je spojen na net postavio da koristi drugog kao wifi repetitora (repeater WSD) ali neradi..

Savjeti?

Znaci, moraju biti na istom kanalu, moraju imat isti SSID, moraju imat iste security postavke (najbolje ti je u pocetku sve setapirat bez security-a pa kad sve proradi onda ga enableat), prvi ti mora biti u AP modu, drugi mora biti u repeater modu, na drugom iskljuciti DHCP server, prvom daj staticku adr. npr 192.168.1.1, repeateru 192.168.1.2... boooo neznam jesam li sta zaboravio. Posto su isti chipseti mislim da bi trebalo raditi bez problema. Ajd probaj ovo sve pa javi ako ne proradi pa cemo cackati dalje...

Nesto mi se dogadja. Dopiydilo mi je piydit :(
16 godina
neaktivan

Ok sve sam napravio i uspijo dobiti pun signal medutim kad se spojim nemam net acess..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Postavljanje gigaseta sx763 kao repetitor, pom
Escudo kaže...

Ok sve sam napravio i uspijo dobiti pun signal medutim kad se spojim nemam net acess..

Jel imas di postaviti gateway na repeateru? Postavi subnet masku 255.255.255.0, default gateway i dns server na 192.168.1.1, takodjer na kompu probaj sa fiksnom IP adresom saljedecim podacima:

IP 192.168.1.3

Subnet: 255.255.255.0

Gateway: 192.168.1.1

Primary dns: 192.168.1.1

sekundarni mozes ostavit prazan

Nesto mi se dogadja. Dopiydilo mi je piydit :(
14 godina
neaktivan

ne znam jesam li na pravome mjesta ali ugl. imam 2 sx763 rutera i sad mi je jedan u kuci na koji sam i spojen,a drugi bi htio stavit u garažu... e sad me zanima dali je moguce ovaj drugi(iz garaže) spojit nekako preko wirelesa na ovaj prvi(u kuci)...

U principu bi znaci htio imat jedan u kuci a drugi u garazi...dali je znaci moguce povezati ih preko wirelesa tako da mogu na ovom drugom ic na net preko ovog prvog... ako ste me razumijeli...

trebao bi pomoc jer sam noob sta se toga tice i znam gotovo nista... pa ako bi netko imao volje mi pomoc bio bi jako zahvalan!

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice