PC kao ruter?

poruka: 11
|
čitano: 3.935
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
PC kao ruter?

Vec duze vrijeme  nisam zadovoljan svojim starim ruterom.Imam jedan laptop koji nije u upotrebi pa me zanimalo dali se on moze postaviti kao ruter.Na njemu imam jedan telefonski port i jedan enthernet port.Zamislio sam si da dsl ukljucim u taj telefonski a da switch spojim na enthernet.Poterbna mi je samo zicna merza netreba mi wireless.

PS.Izbacio bi ovaj stari ruter u potpunosti znaci ne da spojim ovak laptop na stari ruter pa dalje nego direktno bez ovog starg rutera.

Hvala

RazorNapster
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
PC kao ruter?

Neće to ići tako, taj router jel to baš samo router ili modem/router koji si dobil od provajdera interneta, ako je ovo prvo onda mijenjaj router, uzmi neki tipa DLINK DIR-300, a ako je ovo drugo onda zovi ISP i traži da ti zamjene uređaj.

Valentin

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
PC kao ruter?

ruter je simensov sx780,citao sam da postoji i verzija ddwrt za pc jel bi to rjesilo moj problem.

RazorNapster
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
PC kao ruter?

Nije sx780 nego sx763 ,ako si na t-comu zovi 08009000 i reci da imaš problema sa uređajem u budeš dobil novi i bolji Thomson 782i, ne vjerujem da bi ti pomogal dd-wrt firmware.

Ovaj siemens je modem/router bez njega ne možeš, ako nešto nije kako se spada zovi podršku na broj gore i buni se, dosađuj, plaćaš račun za internet i internet mora radit.

Uvijek moraš imat modem i router, samo što su ovi t-comovi uređaj to sve u jednom.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.8.2011 18:12 (Valentin17).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
PC kao ruter?

Ruter radi sasvim uredu i nema problema,ali posto imam taj laptop viska mislio sam ga postaviti i ruter i firewall i modem vecih mogucnosti

RazorNapster
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
PC kao ruter?

Sumnjam da se to da, ako već oćeš tako nešto uzmi si ovo:

http://www.protis.hr/products/details/router-linksys-wrt54gl/17586

Spojiš ga sa siemensom UTP kabelom. Staviš dd-wrt firmware i dobiš dosta mogućnosti.

Valentin

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: PC kao ruter?
Valentin17 kaže...

Nije sx780 nego sx763 ,ako si na t-comu zovi 08009000 i reci da imaš problema sa uređajem u budeš dobil novi i bolji Thomson 782i

Ne bih bas rekao da je thomson bolji od siemensa...

Barnie kaže...

Ruter radi sasvim uredu i nema problema,ali posto imam taj laptop viska mislio sam ga postaviti i ruter i firewall i modem vecih mogucnosti

E sad moguce je svako racunalo pretvoriti u router (router u biti i jest mini racunalo) ali bas laptop... koliko ethernet portova na njemu imas? Jedan?

Kako bi to u teoriji islo, kupis vise mreznih kartica, ustekas ih u racunalo i imas vise ethernet portova. U jednu mreznu karticu spojis recimo ovog siemensa kojeg postavis da radi u bridge modu (dakle sveo si ga samo na modem), i na ostale kartice spajas ostala racunala u mrezi. Veoma neucinkovito jer racunalo stvara vise buke, topline, i trosi vise struje u odnosu na router, a i opet ti onda routerske mogucnosti siemensa ostaju neiskoristene. Tako da onda opet u konacnici imas neiskoristeni hardware.

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
14 godina
PC kao ruter?

Thomson 782i je bolji od ovih siemensa made in tunis kaj se danas dobivaju sigurno, onaj made in germany je jedna druga priča. Kolega bi ovo htio napravit sa laptopom a to nije moguće, da moguće je sa stolnim računalom, ali laptopom ne.

Valentin

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Sumnjam da se to da, ako već oćeš tako nešto uzmi si ovo:

http://www.protis.hr/products/details/router-linksys-wrt54gl/17586

Spojiš ga sa siemensom UTP kabelom. Staviš dd-wrt firmware i dobiš dosta mogućnosti.

a zašto? koje se to mogućnosti dobe koje nisu inicijalno u routeru?

kod mene normalno radi.....
15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Thomson 782i je bolji od ovih siemensa made in tunis kaj se danas dobivaju sigurno, onaj made in germany je jedna druga priča.

Ne znam bas, veoma sam skeptican prema thomsonima bilo koje vrste. Do sada sam samo losa iskustva s njima imao.

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
16 godina
neaktivan
PC kao ruter?

Izgleda da onda nece ici ova moja ideja.Hvala svima

RazorNapster
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice