Pozdrav,
Nije bas tema za ovaj forum, ali bi imao pitanje, mozda netko zna odgovor.
Zivim 200 metara od odasiljaca koje je postavio Eronet(teleoperater) i imam Land Rovera.
LR se otkljucava na daljinski kako bi ga mogao pokrenuti. Ako ga otkljucam fizicki, kljucem u bravi, ima zastitu i ne mogu ga pokrenuti.
Kad je parkiran ispred zgrade vecinom ga ne mogu otkljucati na daljinski (daljinski rade na 315MHz ili 433MHz), a ako je parkiran negdje drugo daljinski vecinom radi.
Da li odasiljaci Eroneta mogu smetati? Auto je bio parkiran uvijek tu i uvijek je radio normalno, ali nakon sto je Eronet uveo uslugu VDSL-a auto ima problema s otkljucavanjem.
Susjed, u prizemlju, je povezao sve u stanu preko Powerline adaptera, da li mozda oni mogu smetati daljinskom od auta?
Par stvari koje sam primjetio:
1. Ovaj tjedan tri dana sam bio u planini, otkljucavanje je normalno radilo cijelo vrijeme, cim sam se parkirao ispred zgrade daljinski nije radio.
2. Jedno jutro nije radio, kao i obicno, dok je parkiran ispred zgrade, ali susjed renovira stan, dosli su radnici s velikim kombijem, parkirali iza mene a ispred smjera antena, daljinski je radio.
Ako netko nesto zna o odasiljacima i frekvencijama bio bih zahvalan :)
Molim admina da iz naslova teme izbaci slov "s" iz rijeci problemS :) Hvala