Mrežni kabel za brzinu od 120/15 od 10 metara

poruka: 17
|
čitano: 9.785
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina

Pozdrav svima, uzeo sam brzinu interneta od 120MB/s download i 15MB/s upload, kažu mi trgovci da mi treba neka posebna vrsta ethernet kabela, ja se u to ne razumijem pretjerano pa bih htio čut vaše savjete. Gledao sam na internetu, ima nekih CAT 5E, CAT 6, itd...

I da, u temi izrada LAN kabela sam vidio da je mislim 5e gibak, a ja bih htio provuć taj kabel iz jedne sobe kroz dva zida, oba debljine 7 cm, i to ispod lajsni, tako da će se taj kabel savijat...

Molim za pomoć pri odabiru!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Mrežni kabel za brzinu od 120/15 od 10 metara
Ma uzmi bilo koji utp kabel, i najgubaviji ce ti vuci 1Gbps
Rvat katolik!

2 0 hvala 0
11 godina
tnakir kaže...
Ma uzmi bilo koji utp kabel, i najgubaviji ce ti vuci 1Gbps

https://www.links.hr/hr/kabel-intellinet-patch-cat5e-u-utp-plavi-10m-204500029

Je li ovaj u redu?

16 godina

bilo koji .. s napomenom, mora biti svih 8 pinova-žica (za fast 100 je dovoljno 4 pina, za GbE sve-8). Već više puta rečeno, kao i to da trgovac nije relevantan i da mu je posao prodati (što skuplje).. ali ako kupiš cat6, nećeš pogriješiti.. odnosno, stvar je samo u cijeni a to nisi naveo kao kriterij.

+ možeš kao kriterij imati gipki-kruti, cat5e-6, shielded.. pa i flat (tanki kao telefosnki), po bojama, po cijeni.. po .. važno je da radi :) Ako imaš neki jaki em.izvor/smetnje, tad možda mora neki poseban ili dodatna izolacija/kanalica, ako imaš problema sa statičkim-strujom, dobro uzemljenje itd. itd..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
ihush kaže...

bilo koji .. s napomenom, mora biti svih 8 pinova-žica (za fast 100 je dovoljno 4 pina, za GbE sve-8). Već više puta rečeno, kao i to da trgovac nije relevantan i da mu je posao prodati (što skuplje).. ali ako kupiš cat6, nećeš pogriješiti.. odnosno, stvar je samo u cijeni a to nisi naveo kao kriterij.

+ možeš kao kriterij imati gipki-kruti, cat5e-6, shielded.. pa i flat (tanki kao telefosnki), po bojama, po cijeni.. po .. važno je da radi :) Ako imaš neki jaki em.izvor/smetnje, tad možda mora neki poseban ili dodatna izolacija/kanalica, ako imaš problema sa statičkim-strujom, dobro uzemljenje itd. itd..

Ajd ako ti nije problem postavi link proizvoda ovdje, cijena do 100kn

17 godina

Kupi si najjeftiniji utp kabel kojeg možeš nać. Ne treba ti shielded, grounded, cat6 jada jada jada... Za par metara za po doma si kupi bilo što i radit će ti. Garantiram.

Btw ihush, zar ima za kupit utp kabel sa 2 parice?

Rvat katolik!

2 0 hvala 0
11 godina
tnakir kaže...

Kupi si najjeftiniji utp kabel kojeg možeš nać. Ne treba ti shielded, grounded, cat6 jada jada jada... Za par metara za po doma si kupi bilo što i radit će ti. Garantiram.

Uzet ću onda ovaj što sam gore postavio, hvala ti!

9 godina
odjavljen

Ima. Zove se telefonski 😂 Btv moj brat renovirao kucu i ja mu rekao da odmah razvuce utp kablove. I dodju likovi iz telekoma i kazu njemu da ne mogu pustiti fiksni telefon preko utp kabela 😂. Dok sam ja stigao telefon proradio oni otisli 😎

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.9.2017 9:43 (Torent).
11 godina
Torent kaže...
Ima. Zove se telefonski 😂 Btv moj brat renoviro kucu i ja mu rekao da odmah razbuce utp kabloe. I dodju likovi iz telekoma i kazu njemu da ne mogu pustiti fiksni telefon preko utp kabela 😂. Dok sam ja stigao telefon proradio oni otisli 😎

Ma meni tehničar jutros reko da uzmem utp kabel i da si povežem komp u drugoj sobi s ruterom i da će sve funkcionirat kao i trenutno što je spojen laptop s ruterom, jedan pored drugog...

Edit: tehničar je bio u domu, nije bio telefonski razgovor

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.9.2017 9:44 (playjob).
9 godina
odjavljen

I ovaj je bio na licu mjesta ali ja nisam i kad sam rekao da cu doc i sam povezati odmah sve moze...

17 godina
Torent kaže...

Ima. Zove se telefonski 😂 Btv moj brat renovirao kucu i ja mu rekao da odmah razvuce utp kablove. I dodju likovi iz telekoma i kazu njemu da ne mogu pustiti fiksni telefon preko utp kabela 😂. Dok sam ja stigao telefon proradio oni otisli 😎

Naravno da mogu koristiti utp kabel za telefon. Meni su u stanu (srećom) provukli utp kabel kao telefonski tako da sada imam mrežu po cijelom stanu i u svakoj sobi.

Shielded utp kabel može eventualno uzet ako će biti kakvih interferencija (npr ako utp kabel bude išao uz struni kabel), ali na par metara udaljenosti mislim da neće biti nikakvih problema.

Rvat katolik!
17 godina
Torent kaže...

...I dodju likovi iz telekoma i kazu njemu da ne mogu pustiti fiksni telefon preko utp kabela 😂. Dok sam ja stigao telefon proradio oni otisli 😎

Ovakve treba na burzu...

9 godina
odjavljen

Mozes zamisliti koliko je brat bio ljut na mene a ja onda na te budale...

A da ne spominjem elektricare koji su postavljali kablove i ja im pokazao da ih svedu u potkrovlje na jedno mjesto i kad sam dosao da to povezem imam sta vidjeti. Dovukli kablove u potkrovlje ali kako su dolazili sa sve 4 strane kuce ostavili po 2 metra i naravno kratki jer ne dolaze na isto mjesto gdje treba biti router switch i sl....

Budala nikad nece nestati...

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.9.2017 10:41 (Torent).
16 godina
playjob kaže...
..

Ajd ako ti nije problem postavi link proizvoda ovdje, cijena do 100kn

- tvoj link, sve piše, zadovoljava (osim ako je potrebno nešto..), nikad ne prepoučam nešto 'na daljinu'.. nije isto u ruci/provjereno i ovakva slika/info koji po disclaimeru ne mora odgovarati stvarnom artiklu :))

tnakir kaže...

..

- vjerojatno ima, pošto je gore naveden podatak, logika kaže da posotji i drugačije.. (puhanje na hladno.. +ima dosta starih kablova koji su se isporučivali s mrežnom opremom.. 100tke-4 žice, a trgovac voli jeftinije) :)

priče o 'majstorima'.. ah, ima specijalaca, zapanjujuće mnogo.. ko da ih je sve ćaća zaposlio (jer nitko drugi ne bi)..

15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Za kupiti ne znam, ali sam ih definitivno vidio.. Npr. dolaze po defaultu uz technicolor DSL modem od vipa.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
12 godina

...i sad koristim kabal 20m sa 2 parice tj. obični tanki plosnati fleksibilni bjeli sa 4 žice za telefone kao mrežni 100Mb od rutera do PC-a.

Lipo plosnat  pa preko hodnika fugom od pločica sa selotejp trakom  prekriveno pa se i ne osjeti pod tepihom

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.9.2017 20:47 (AF139).
16 godina

ne taj.. ima i pravi mrežni plosnati.. radi i GbE, jer je pravi :) a vrlo praktičan.. (nema na metre, samo gotovo).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice