LAN 2 racunala

poruka: 3
|
čitano: 1.582
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
LAN 2 racunala

Pozdrav,

Zelio bih napraviti backup prije reinstalacije windowsa i prebacivanja diskora iz raid 0 u normalni nacin rada, svaki zasebno, posto kupujem ssd.

E sad, imam 2 racunala, i lan kabel izmedu njih, imam i t-com modem, oba racunala su spojena na njega. Sad, kako da kreiram lan? Dali sa izravno spojim kablom 2 kompa, ako je tako, dali je nekako moguce imati i internet? posto imam samo 1 mrezni ulaz na racunalu?

Hvala.

0 0 hvala 0
13 godina
LAN 2 racunala

Čim su oba računala spojena na isti router, oni su umreženi.

Sad još trebaš konfigurirati windowse i podesit sheranje foldera.

Nekoliko klikova ništa teško.

Samo u google upiši koje windowse koristiš i nešto tipa setting up lan

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Re: LAN 2 racunala

-ako imaš na oba internet imaš i LAN. Podesi share (neki folder), user-pass... i pod mrežom prebaci na work ako je public.

-ne moraš dirati posotjeći RAID, tj radije prvo napravi install na SSD, pa kad sve radi 'rasturi' stari sys.

- U pravilu gubiš sve s diskova.. ovisi koliko GB moraš kopirati, problem može biti brzina mreže kroz modem (router-switch) jer je sigurno 100-fast.. pomoglo bi da imaš neki GB-switch ili direktno crosower kablom (uz predpostavku da su mrežne GBE). Tad moraš malo petljati s ručnim postavkama IPa pa ima smisla samo ako je npr par TB u pitanju.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice