Gore u postu sam ti stavio link na TP-link stranice gdje pise kako postaviti AP mod. Razlike izmedju ruter i AP modova su navedene ovdje (takodjer TP-link stranice). Funkcije koje gubis su u principu funkcije rutera i logicno je da ih gubis. Odnosno gubis ih na deco uredjajima jer ih odradjuje ruter.
No ne gubis mesh funkcije, niti u smislu koji zelis (sto ti mislis da mesh je) niti u pravom smislu (sto mesh zapravo je).
Ono sto ti zoves mesh je da imas jednu wifi mrezu i da ti se mobitel bez prekida spaja na najjaci signal bilo kojeg deco-a. No to nije mesh, to je roaming (ima tocno ime standarda, ne znam napamet a ne da mi se sad guglati i nije bitno) i ta funkcija ti ostaje.
Mesh tehnologija (rakodjer ima tocno ime standarda, koje ne znam napamet i nije sad bitno) ti zapravo omogucava bezicno spajanje izmedju tocaka (tvoja srednja dva decoa sa skice) i zadrzati ces i tu mogucnost i u AP modu. A ukoliko sam dobro shvatio, cak i ta zadnja dva uredjaja koji se spajaju bezicno (dakle putem mesh standarda) ce ti raditi na punoj brzini jer imaju poseban kanal za backhaul (prijenos podataka medju tockama).
Gledam te!

nisam uopće imao pojma da Deco može raditi i kao ruter. To onda znači da bi ISP-ov ruter trebao bacit u brige i prepustit Decou da radi sve? Ja sam cijelo vrijeme računao s tim da ISP-ov ruter odrađuje sav taj posao a Decoi samo extendaju.
previše opcija, a ja imam dovoljno podloge da postavljam pitanja jer znam da se stvari mogu bolje napravit od "otići u dućan, kupit, izvrtit wizard i biti sretan da radi" a nemam pojma o tome što sve ima i kako to optimalno postavit.