Kućna mesh mreža

poruka: 1
|
čitano: 290
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Kućna mesh mreža

Pozz, u kući trenutno imam složenu mesh mrežu, Tcom Speedport plus ruter i ona dva njihova tanjurića (repeatera) za proširenje mreže. Spojen sam na bakar (optike još nema) i brzina mi se u prosjeku kreće između 50-65 Mbps (po kući sve kablovi cat6). S ruterom imam sve više problema s lan izlazima, a moram napraviti i novi ugovor s Tcom radi niže cijene (na ovoj sam tarifi već godinama). Pitanje je sad dal uzeti ponovno njihovu opremu ili pošto sad smijemo koristiti svoju uzeti neki futureproof mesh sustav (ruter plus dva, a čak bolje i tri repeatera), a nadam se i optici u budućnosti. Uglavnom telefon mi nije bitan, već stabilan internet (rad od mene i supruge, televiziju gledamo isključivo preko interneta iptv) i mesh mreža jer ima puno uređaja spojenih na mrežu i u planu je postavka još dvije outdoor kamere. Bitno mi je i da ruter ima 4 lan izlaza jer su mi tri uređaja stalno direktno spojena na lan, a četvrti ide na switch i dalje po kući do repeatera koji su spojeni lanom. Molim vas preporuke za mesh opremu ili je za moje potrebe dovoljna i Tcom oprema. Hvala svima.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 9:55 (tinostp).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice