Izbor kabla za kućnu mrežu

poruka: 4
|
čitano: 1.972
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Izbor kabla za kućnu mrežu i Internet

Trebam vaše mišljenje i eventualnu preporuku za izbor kabla i alata za krimpanje.

Moj izbor je:

• CAT. 5e F/UTP kabel
  • oklopljeni RJ45 konektor

(potrebna dužina kabla 30m, unutarnja primjena, vođenje putem kanalica i ispod lajsni laminata)      

Zanima me gdje mogu po povoljnoj cijeni nabaviti: kabel, konektore i alat. Također je li moguće nabavit kabel u boji, za sada samo pronalazim standardni sivi kabel.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Odgovor za sve je ebay,ali imaš i kod nas u chipoteci,i klijesta i kablove...

Roses are red,my screen is blue,and I'm sitting here thinking WTF did I do?
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Gledao sam u Chipoteki već,  je li dovoljna zaštita F/UTP-a s obzirom da će kabel prolaziti blizu električnih instalacija. Također je li isplativo dati 150Kn za kliješta u odnosu na kliješta od cca 60kn. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Izbor kabla za kućnu mrežu i Internet
Wuk19 kaže...
Zanima me gdje mogu po povoljnoj cijeni nabaviti: kabel, konektore i alat. Također je li moguće nabavit kabel u boji, za sada samo pronalazim standardni sivi kabel.

Neznam odakle si pa neznam koje su ti trgovine dostupne...

Čipoteka i slični su dovoljno dobar izbor...u bojama neznam baš da ima u maloprodaji.

Wuk19 kaže...

Gledao sam u Chipoteki već,  je li dovoljna zaštita F/UTP-a s obzirom da će kabel prolaziti blizu električnih instalacija. Također je li isplativo dati 150Kn za kliješta u odnosu na kliješta od cca 60kn. 

Dovoljan je F/UTP

Ako ćeš kliješta koristit samo za nekoliko konektora onda uzmi jefina, dovoljno su dobra samo nisu trajna. Ako ih misliš češće koristiti onda uzmi kvalitetnija i skuplja.

Ako uzimaš skuplja javi se ovdje da ti preporučim najbolja za cijenu.

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.8.2013 21:21 (XXX-Man).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice