Što biste željeli čitati u novoj Mreži?!

poruka: 14
|
čitano: 12.052
|
moderatori: vincimus, Zli Luđak
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Volio bih kad bi obradili konfiguraciju i instalaciju e-mail poslužitelja. Exchange, Kerio, Postfix, i šta ja znam kojih sve ne. Komercijalni vs. free i slično. Ne sjećam se da je ta tema bila.

Obećali ste da ćete imati i Linuxe u poslovnom okruženju, pa me zanima implementacija alternativa Active Directory-a i sličnih komercijalnih (čitaj Windows) usluga u poslovnom okruženju.

Zatim backup podataka, servera i svega ostalog. Koje tehnike se koriste i koji hardware.

I kad sve bude, nazovite ju Mreža - Smooth Operator Edition. Cool Just kidding.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

3 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Nedavno sam krenuo citati Mrezu (prije 4 broja) i neznam da li ste obradili temu BSD operativnih sustava. Ako ne eto mog prijedloga.  Kratka povijest, tipovi, razlike izmedju BSD-ova, razlike izmedju BSD i ostalih OS-ova, instalacija, koristenje, gdje se koristi itd.

http://www.nluthor.wordpress.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Potpis od a-z sto je smooth operator rekao, + jos bih nadodao firewall.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

SmoothOperator ovo s mail serverima je dobra ideja. Imali smo je jednom ali užasno davno. Problem je naći autora ili autore, ali ideja je OK....

Linuxi u poslovnom okruženju, tu imam i autore, imam i dogovor..... samo nemamo rokove i tekst LOL

Backup je isto OK kao zamisao....

NLuthor, naš autor Voras je o BSD-u napisao brat bratu 100 tekstova Viče OK ne baš toliko ali blizu. Nije bilo neke sustavne teme koja bi sve to stavila na gomilu, ali izdvojenih tekstova jest.

Heroj a ne zločinac

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vidim da Skyline ovdje spominje i firewall, ali pročitaj šta Oleg kaže za Cisco u posljednjoj kolumni. Tako da neki firewall, posebno njihov i neće se pojaviti. A iskreno i draže mi je. Da sam baš neki njihov fan i nisam...

Bio ti je u prošlim brojema članak o Untangleu. Pa malo prouči, ja koristim isto Linux firewall i mogu ti reći da poprilično to šljaka. Ipak je veliki nedostatak to što Cisco neće da otvori vrata i da se promovira kroz članke, ali eto... their loss.

Inače ne sviđa mi se kad obradite jedan proizvod, za neki funkcionalni dio. Pozitivan primjer je kad ste radili temu u virtualizaciji. Dragi korisnici, imate taj, taj i taj proizvod, ovaj može ovo, drugi ono,...

Ostavite ljudima mjesto za odabir i informiranje. Znam da malo zahtjevno zvučim ali eto.

I na kraju da ponovno stavim listu svojih želja.

Volio bih kad bi obradili Anti-viruse za poslovne firme. Znate ono, centralizirana administracija/update i to. Usporedba funkcionalnosti, ne koliko imaju postotak detekcije.

Zatim web-okružja... Koji Linux server za web, koji cpanel, koji su problemi i najčešće greške konfiguracije/sigurnost.

Veliki datacentri u Hrvatskoj/okruženju. Da li datacentri imaju više ili isto problema kao oni u zapadnim zemljama?

Ako je nešto bilo dosad, sorry. Pretplatnik sam mreže više od godinu dana, pa eto znam da li je bilo u tom razdoblju. Cool

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mislio sam na firewall-e kao temu broja, kao sto si ti spomenuo nacin na koju su obradili virtualizaciju, tako nesto recimo i za firewall.

Znaci nesto slicno sto je bilo jos u Mreži iz 2002, kada je glavna tema bila osobni firewall i dosta dobro su to obradili.(sad na isti nacin moze se obraditi "poslovni" firewallovi).

O Untangleu sam procitao, cak imam u glavi kako izgleda DVD od te Mreze :D, bio je pred 3-4 mjeseca/broja.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Što biste željeli čitati u novoj Mreži?!
Smooth Operator kaže...

Volio bih kad bi obradili Anti-viruse za poslovne firme. Znate ono, centralizirana administracija/update i to. Usporedba funkcionalnosti, ne koliko imaju postotak detekcije.

Zatim web-okružja... Koji Linux server za web, koji cpanel, koji su problemi i najčešće greške konfiguracije/sigurnost.

Veliki datacentri u Hrvatskoj/okruženju. Da li datacentri imaju više ili isto problema kao oni u zapadnim zemljama?

Ako je nešto bilo dosad, sorry. Pretplatnik sam mreže više od godinu dana, pa eto znam da li je bilo u tom razdoblju. Cool

Slazem se... i ja bih volio vidjeti usporedbu HR datacentri / strani datacentri (prednosti i mane hr, usa, njemackih/nizozemskih datacentara) - iako neznam koje su prednosti HR datacentara :)))))

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan

Kad je zadnji put obradjeno nesto iz svijeta kabelske televizije / interneta?

Prikaz same tehnologije - funkcioniranja HFC mreze, CMTS-ova, modema, autorizacije korisnika?

Sta je DOCSIS, prednosti 3.0 standard? Buducnost pred RG-6 u svjetlu novih zahtjeva korisnika?

Recenzije i uporedni prikaz kabelskih modema (Motorola, Thomson, Cisco,itd..) , proizvodjaca CMTS-ova?

Pregled hybridnih DVB-C / IP set-top-boxova i middleware rjesenja?

Mozda tekstovi o B.netu, SBB-u, Telemachu, i ostalim alternativnim operatorima koji nude pristup preko kabel.net-a?

Razgovor s celnim ljudima tih tvrtki?

Znaci imate samo u regiji min. nekih (bubnut cu) pol milijuna korisnika kabelskog interneta, a ni rijeci o toj tehnologiji.

Možda ja znam dosta o temi, ali ima masa koja je blago receno neupucena.

Vise je WIMAX zastupljen u Mreži, a ne da još pričamo o .DSLu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.3.2010 15:47 (rezonancija).

0 0 hvala 0
17 godina

Pošto sam tek od nedavno počeo čitati Mrežu i pomalo se interesirati za predmetnu tematiku, a sam pratim smartphone industriju, ako može tema smartphone i njihova uloga/upravljanje serverskim sustavima, bazama itd. Predpostavljam da je WM tu jak te koliko on može tu pomioći? Uglavnom neka poveznica, implementacija smartphona (WM) u "mrežnom" okruženju.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prijedlog!

neznam zasto, ali malo prije mi je blicnulo u glavi, pa prije nego sto zaboravim....

Dakle, uvesti dio probemi & odgovori, kao sto je bug-u.

Buduci da je publika Mreze vecinom napredna na informatickom polju, problemi ce sigurno biti nesto slozenije naravi, a vjerujem ni odgovori nece biti sazeti.

Imajuci to u vidu, neka se odabere 2-3 pitanja i obrade ih. Ostala se mogu odbiti ili privatno covjeku odgovorit ako se ima vremena ili jos bolje ostaviti za slijedeci broj?

0 0 hvala 0
17 godina

Mreza je ipak casopis za profesionalce, dakle nije namjenjena za istu publiku kao i bug. Mislim da toj temi nije mjesto u Mrezi.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa zasto ne, smetat sigurno nece.

A cesto ima slucajeva kada se teorija iz nekog razloga ne pokazuje istom kao i u praksi.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Jako dugo nije bilo ni spomena o GIS softveru. Naprimjer, cijela grupa ESRI ArcGIS 10 softvera bi bila jako ljepa tema.

Programko http://programko.bloger.hr

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Oleg kaže ako ima zaninteresiranih pa se može rješit kakav usporedni test mrežnih preklopnika:-)

Ima zainteresiranih:-D

Živli!

Snake.. we're not tools of the government or anyone else. Fighting was the only thing... the only thing I was good at. But at least I always fought for what I believed in.. Snake... farewell

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice