TouchScreen folije

poruka: 12
|
čitano: 15.305
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
TouchScreen folije

Govorim o folijama sa kojima se, navodno, normalan monitor može pretvoriti u TouchScreen monitor. Kažem navodno, jer neznam da li je to istina ili ne.

Koliko vidim po netu, to se može napraviti, ali nekakve predispozicije monitor ipak mora imati.

Uglavnom, kad bi mi neko sve skupa stavia crno na bilo, bia bi zahvalan! :)

0 0 hvala 0
17 godina
TouchScreen folije

Prije bih reakao da je to kakva šala, nisam vidio i mislim da takvo što ne postoji.

hcsc

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
TouchScreen folije

Mislim da je to obična glupost i laž, a postoji folija koja prepoznaje dodire i lokaciju dodira opet bi trebala slat  el. impulse i koordinate i transformirat u signal prihvatljiv za ulazno sučelje PC-a (PS2/USB - gdje ide miš). Dakle postoji (touchscreen) ali IMO je neisplativo.

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't
stand one bit of competition
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.4.2008 22:08 (Paolo2612).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
TouchScreen folije

There's no such thing... - tipični ''hoax'' Namigiva

Light travels much faster than sound, that's why some people seem bright until you hear them speak

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
TouchScreen folije

Tablet monitori (dakle, oni koji reagiraju samo na dodir one olovcice) rade preko te "folije". Ja imam jedan laptop&tablet sa skrsenim ekranom koji na nekim mjestima radi a na nekima ne. No, s obzirom da je ta "folija" citava, stvar funkcionira po cijeloj povrsini ekrana.

evo i slikica :) http://img146.imageshack.us/img146/9576/laptopcicoi4hn3.jpg

Evo i malo o folijama za touchscreen:

http://en.wikipedia.org/wiki/Visual_Planet

Q6600@3.6, 4 GB Crucial Ballistix @970Mhz, 8800GTX@630/2000, 3x320 GB, Samsung 2232Bw, Samsung 930BF
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.4.2008 21:42 (NortonCommander).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
TouchScreen folije

Postoji takva folija, ali neznam gdje se može nabaviti. Frend je za maturalni rad prošle godine napravio info kiosk, a da bi imao touchscreen je takvu foliju (koja se povezuje na računalo USB-om ja mislim) zalijepio na neki stari CRT monitor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
TouchScreen folije

Hmm, evo i ovdje nekakav link koji govori da nešto takvo, ili bar slično, ipak postoji:

http://www.opsis.hr/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: TouchScreen folije

Da takve folije postoje samo za monitore velikih dimenzija iznad 30" ,touchscreen folija koju ima opsis pretvara svaku staklenu nemetaliziranu povrsinu u touchscreen ,debljina stakla do 35mm

za manje monitore koriste se iskljucivo stakla debljine 2-3 mm,ili tvz viziri koji se postave na monitor

17 godina
Lista kaže...

Govorim o folijama sa kojima se, navodno, normalan monitor može pretvoriti u TouchScreen monitor. Kažem navodno, jer neznam da li je to istina ili ne.

Koliko vidim po netu, to se može napraviti, ali nekakve predispozicije monitor ipak mora imati.

Uglavnom, kad bi mi neko sve skupa stavia crno na bilo, bia bi zahvalan! :)

Te folije itekako postoje, mi smo testirali instalaciju takvih prije dvije - tri godine (17" ekrani), postoji vise modela instalacije, mogu malo prouciti gdje smo to nabavljali, no rezultati nisu bili spektakularni (istina, touch screen bas i nije za vulgaris korisnika).
17 godina
neaktivan
TouchScreen folije

Baza u ovim folijama koje nudi opsis je ,foliju postavite s straznje strane stakla an prednjoj strani dobijete touch,dodir

folije je deblinje manje od 1mm,a staklo moze biti debelo do 35mm

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

o da postojim,Ne samo da postoji nego smo i postavili u splitu takvu foliju koja 42 incha lcd pretvara u tuch screen.cijena takve folije je 2500 eura.sve se nalazi iza stakla, a upravlja se s vanjske strane.     fora

Split ,peristil Split ,peristil
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.6.2008 7:47 (noname11).
17 godina
neaktivan
TouchScreen folije

He evo u potrazi za touch monitorima koji su kod nas abnormalno skupi, web me naveo na jedan zanimljivi site kao i na youtube, a vidim i da se netko i na bugu zainsteresirao (nisam znao). Stvar je skroz luda, samo evo nažalost mislim da kod nas toga nema za kupit (nadam se da se varam) Smijeh

http://www.touchscreens.com/products-addon.html

a ovako bi to trebalo izgledati u praksi na npr. linuxu:

I, cry, when angels deserve to die.
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.9.2008 22:32 (ToxiCity).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice