Smasung 2253 BW

poruka: 4
|
čitano: 1.686
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Smasung 2253 BW

Pozdrav svima.

Kupio sam jucer monitor Samsung 2253 BW, pa me zanima ima li neko bilo kakva iskustva u vezi s njim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Smasung 2253 BW
komax kaže...

Pozdrav svima.

Kupio sam jucer monitor Samsung 2253 BW, pa me zanima ima li neko bilo kakva iskustva u vezi s njim?

Pa ako si ga kupio,napiši nešto o njemu, posebno nabroji mane, da upozoriš ostale potencijalne kupce. Vjerjatno je u pitanju TN panel, pa i ako ima koju prednost, nabroji te nedostatke i prednosti, a nemoj pitat nas koji ga nemamo.
17 godina
RE: Smasung 2253 BW

Ajde molim te napiši nešto o njemu ja ga isto planiram kupiti pa me zanimaju dojmovi...

CPU AMD Athlon 6000+, MBO Gigabyte GA-MA790FX-DS5, GPU Sapphire Radeon HD4870, DDR2 Kingmax 4 Gb 800MHz (4x1 Gb) PSU Corsair TX750W
16 godina
neaktivan
Smasung 2253 BW

E ovako...

Ja sam inace mislio kupiti T220 ali ga nisu imali pa sam uzeo ovaj jer nisam htio cekati i traziti dalje.

Nemam iskustva sa lcd monitorima pa ne mogu dati neki strucan savjet. Slika mi se cini OK iz svih uglova je dobra izuzev ako ga gledate malo odozdo, onda malo potamni, ali to nije nista strasno i mislim da je to pojava kod vecine ako ne svih lcd monitora. Nasao sam na netu neko upustvo za provjeru panela i tako sam otkrio da nema original Samsungov panel a ni onaj drugi sa popisa vec treci (C panel), ne najlosiji ali nesto losiji od originalnog. Na kutiji pise made in Romania.

Sto se tice gledanja multimedijskih sadržaja, probavao sam folmove dvd, dvix, i druge formate, zatim gledao sam tv zemaljsku i satelitsku televiziju preko dreamboxa i sve je dobro nemam nikakvih  prituzbi. Dizajn mi je super nije previse usminkan a ipak je elegantan i ima super plavu ledicu.Kontrole su mi isto dobro smjestena i ima nekoliko automatskih postavki npr. za internet, dokumente, film, glazbu, i sl.

Jedino sam zapazio da mi kod igranja pes 2008 malo slika zastaje i koci, kao da spori. Inace instalirao sam neki patch jer mi nije igra sama mogla ici na full screen, pa mozda je i do toga. Druge igrice nisam probavao.

Provjeru panela sam vrsio sa linka http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1385137&postcount=24 a prema sljedecem upustvu

Nema potrebe za rasklapanjem monitora da bi se utvrdio koji je panel, to je ovde zakljuceno. Takodje receno je i kako da se preko tastera OSD-a prikaze sistemski meni na ekranu koji daje korisne informacije.
Ja cu ponoviti to prvo:
1. staviti "contrast" i "brightnes" na 0
2. pritisnuti "source" taster i drzati ga 5-6 sekundi, pojavice se na ekranu sistemski meni sa informacijama

E sada, na meniju ima nekoliko razlicitih informacija o monitoru (koliko je radio...itd), a vi gledate informaciju o verziji dakle, "version" i obicno se nalazi pri dnu menija (2. ili 3. odozdo)
Dalje, pod tom stavkom nalazi se niz slova i cifara, nesto slicno kao m-MY22N0CLA-1000.1.

E sada, vi gledate pretposlednje slovo u ovom nizu, u gornjem primeru to je slovo L.
Prema onome sto sam uspeo da nadjem, moguce su sledece opcije:
x-xxxxxxxAx-xxxx - ovo je Samsungov panel, slovo A
x-xxxxxxxLx-xxxx - AU Optronics panel, slovo L, izuzetan panel takodje, i pozeljan
x-xxxxxxxDx-xxxx - C panel, nesto losiji od gore navedenih
x-xxxxxxxIx-xxxx - CPT panel, najgori.

Eto to je ono sto za sada znam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice