Zanima me a sigurno nisam jedini ako ko zna kakvi su ovi samsung lcd-ovi SM 2232BW i SM 226BW koji dolaze iz rumunjske tj jesu li to oni koji imaju originalni samsungov panel sa oznakom S ili oni drugi sa oznakom A ili cak C, kazu ljudi da ima tri vrste pa sad koji su jer ja sam danas gledao u vemilu oznake koje se nalaze iza na monitoru na naljepnici a kad tamo nema niti jedne od ovih slovnih oznaka samo uobicajene tehnikalije o monitoru!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
malo promjene
bar nije kina
Ja prije godinu dana kupio 226BW i naravno da nisam izdržao odmah ga raskopati (drugačije nisam mogao doznati što je unutra)...
U mome dakle kuca Chi-Mei panel... e sad koliko je to dobro... mislim da baš i nije... rađe bih platio i više za original, made by Samsung.
A oznake su još tada ukinuli, kako one na naljepnici, tako i one u servisnom OSD meniju.
Ocito je kupovina samsunga jedna vrsta ruskog ruleta pa ko dobije original super a ako nije original koristis ga kakav je, ipak mislim da cu uzeti LG L226WTQ koji je prema raznim recenzijama kvalitetniji monitor od ova dva gore navedena samsunga garancija je ista kao i kod samsunga 3god a LG ne mulja s raznim verzijama ekrana kao samsung barem ja nisam naletio na takve napise.!
Šteta što Samsung vuče takve poteze i kvari reputaciju. Očito sami ne mogu proizvesti dovoljne količine panela, pa pribjegavaju takvim rješenjima.
Sretno s LG-om...
Evo uspio sam naci informaciju koju sam trazio ovi Samsung monitori koji dolaze iz rumunjske a mislim na SM 2232BW dolaze sa samsungovim originalnim panelom a takvi su iz vemila a s obzirom da je u linksu 100 kuna jeftiniji ( 1700 kn ) morat cu pogledat da li su njihovi isto iz rumunjske pa ako jesu uzet cu ga gdje je jeftiniji! Sad je sve jasnije original je ipak original!
Uzmi philips i nećeš fulat
Nisu ti ni asus lcd-ovi losi.
U trgovinikada sam kupovao monitor spojili su mi samsunga i philipsa iste dijagonale na isti komp i iskreno philips ima bolju sliku(rezolucija ekrana je bila ista)
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=5908
ili o ovome
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=5650
ASUS
ASUS
Prijatelj mi ima ASUSa i slika je super, ASUS ti je 2" veći od samsunga a i evo vidiš i sam da ima "ne originalnih" samsunga, ali to je moje mišljenje a na tebi je da odlučiš(ti kupuješ a ne ja). Ja sam za ASUS.
odlucio sam se za samsunga t200
zar se panel kod samsunga ne može provjerit da stisneš Sourcebuton na 5 sekundi?
Zanima me dal je SM206BW kojeg sam platio 2400kn prije godinu i 2 mjeseca original Samsungov
???
Kupljen u Hg spotu.
jel kupovo ko 2232BW u ADM-u,ako je zanima me kakav su panel dobili :)
Eto prilike u Hg spotu SAMSUNG SM 2253BW 1700 kuna no ne bi rekao da su paneli Samsungovi mozda griješim u savkom slucaju prilika.