Bas planiram kupiti ovaj navedeni monitor i to za 1700 kn. E sad me zbunjuje jedna cinjenica a to je rezolucija. Naime na ovom monitoru je max. rezolucija 1920x1080(full HD). E sad zbunjuje me to sto vecina monitora ima rezoluciju 1900x1200. Inace koliko ja znam LCD televizori imaju 1920x1080. Inace je sve, mislim karakteristike iste, mozda cak i bolje u odnisu na ostale 24" monitore. Ovaj ima 23". Nije mi jasno zasto svi monitori koje sam ja gledo imaju rezu 1900x1200 a ovaj 1920x1080?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Većina LCD monitora ima omjer stranica 16:10 (1900:1200), a ovaj tvoj ima omjer stranica 16:9 koji je uobičajen kod LCD televizora.
Kada gledaš full HD film na monitoru sa omjerom 16:10 onda pri dnu i vrhu imaš one crne trakice, dok kod ovoga sa 16:9 toga nema, nego je slika preko cijelog ekrana.
Nedostatak je što je kod monitora s omjerom 16:9 slika kraća po visini (manje mjesta na desktopu) u odnosu na monitore s omjerom 16:10.
-zato jer ne postoje pravila.. do sad su wide montori bili (uglavnom) 16:10, a sad (najavljeno) prelazak na 16:9 zbog HDTVa i manjih troškova rezanja... cca 100 pixela manje! ;-)
-inače, teh. karakteristike 'na papiru' nisu dovoljne za ocjenu kvalite, pa ako ti se monitor sviđa i ima dobru sliku -kupi.
Manje po visini ali je lipše igrat igre kad je puni ekran na 16:9
aha. skuzio sam. Monitor je Samsungov. Cini mi se ok monitor za tu lovu. Znaci sve ce bti ok kod igrica?
pogledajte ovu zvijer
ako itko zna di bi se mogao kupiti varazdinu ili koprivnici neka mi javi!!
pogledajte ovu zvijer
ako itko zna di bi se mogao kupiti varazdinu ili koprivnici neka mi javi!!
Evo me s novostima. Bas sam gledao navedeni samsung i slika je nekako izdužena dok na ostalim 22" ili 24" je ok. Jel to mozda zbog 16:9?
ili njima ne valja grafa na kompu.
Evo me s novostima. Bas sam gledao navedeni samsung i slika je nekako izdužena dok na ostalim 22" ili 24" je ok. Jel to mozda zbog 16:9?
Pa evo bas je neka akcija u metrou pa mislim kupit. samo 1700kn. a reci taj se problem sto je slika razvucena nemoze rijesit. inace sam mislio u protisu kupiti.
Pa evo bas je neka akcija u metrou pa mislim kupit. samo 1700kn. a reci taj se problem sto je slika razvucena nemoze rijesit. inace sam mislio u protisu kupiti.
aha. u igrici mi onda nece bit razvuceno?