Samsung 206BW - slika nakon uključivanja treperi

poruka: 7
|
čitano: 3.490
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Samsung problem

ovak

imam Samsunga 206BW 20 inčni widescreen monitor

i u zadnje vrijeme dok upalim računalo i monitor, na monitoru mi slika se pojavi na sekundu i onda 3 sekunde mrak i opet se pojavi na sekundu i mrak opet... i tak neke 2 minute i onda normalno radi...

pa me zanima dali je netko imao sličan problem ili netko zna koji je uzrok tome? da je riknula neka komponenta meni nebio bio problem rastavit ga i promjenit....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Samsung problem

evo rješio ja problem

rastavio monitor pa reko da vidim šta ima unutra

i gle, na ploči napajanja 2 kondenzatora 1000uf 25v fino nabubrila

nađem rastavljeni radio izvadim kondenzatore isto 1000uf ali 16v (mislim da nebi smjelo bit problema) i stavim i radi ko novo :)

pa eto ako se kome desi slična stvar možda mu pomogne :)

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
moderator

Imao sam slican problem pred godinu dana na Samsungu 226BW. Posto je tada jos bio pod garancijom, odnio sam ga u servis, popravili su ga i rekli da je "otisao trafo" (nisu rekli kako konkretno, ali moguce na isti nacin kao i kod tebe). Monitor je nakon toga radio dobro, no pred koji tjedan se pocelo dogadjati da blago treperi nakon ukljucenja - vjerojatno se ponavlja ista stvar. Tako da mislim da je samo pitanje vremena kad ce se to ponovno dogoditi.

0 0 hvala 0
15 godina
RE: Samsung 206BW - slika nakon uključivanja trepe

mislio sam i ja već na servis, ali nisam ja uzalud dvije godine išo na praxu kod privatnika koji se bavi televizorima Smijeh

i odmah uočio ta dva nabubrena kondenzatora...

mislim da bi mi na servisu za to uzeli 150-200 kn

dobro je nekad imati i malo znanja ;)

17 godina
moderator
Tonchek kaže...

mislio sam i ja već na servis, ali nisam ja uzalud dvije godine išo na praxu kod privatnika koji se bavi televizorima Smijeh

Super si se snasao. Hm... Kad mi se nece htjeti ukljuciti (ili nece prestati treptati), necu ga nositi na servis, nego kupujem lemilicu. Osmijeh

15 godina
mbaksa kaže...
Tonchek kaže...

Super si se snasao. Hm... Kad mi se nece htjeti ukljuciti (ili nece prestati treptati), necu ga nositi na servis, nego kupujem lemilicu. Osmijeh

tako je, komponente kupiš za par lipa i ako neznaš baratat s lemilicom sigurno poznaješ nekog frenda koji zna :)

16 godina

E ovo je dobra informacija s obzirom da i ja posjedujem jedan takav monitor..kod mene je lemilica uvijek spremna..

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice