Monitor 0-24h

poruka: 39
|
čitano: 5.359
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Monitor 0-24h
pitanje

Moj problemčić...

Planiram kupiti monitor ali nemam pojma koji je najbolji za dolje navedeno...

U monitor buljim po cjele dane (0-24) odmaknuta od ekrana svega 40-tak cm, pa smatram da moj vid trpi...

Voljela bih zaslon od 22" ali ne znam koliko je to pametno s obzirom da u njega bulim cjelo vrijeme...

Kada bih uzela manji, opet postoji problem...U slobodno vrijeme bavim se fotografijom i obradom fotki, pa mi treba neki monitor koji će mi dati lijepe oštre slike i kontrast...U mogućnosti sam izdvojiti za monitor do 2000kn.

Planirala sam uzeti Samsung SM 2232 BW ali bojim se da neće biti prevelik pošto buljim cjeli dan u njega.

Gledala sam i manji Samsung SM 931 bw ne znam je li dovoljno velik za to što meni treba, i da li ima dobre specifikacije?!

Molim vaše prijedloge i savjete koji monitor uzeti????Osmijeh hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.9.2008 16:48 (sue6).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Monitor 0-24h

Mada i ja planiram kupiti novi 22', preporučam Samsung T220 (1999kn)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Monitor 0-24h

Kad uzmes 22" monitor, prvih 6mj ce izgledati kao kosarkasko igraliste :) Ogromno. Poslje ce biti kao i svi ostali monitori. Ja imam 2x 22", vec sam se navika, i sad kontam da uzmem vece, mada veze nemam sto ce mi :D

Koliko znam, u posljednje vrijeme, samsung ne koristi bas najbolje panele u svojim monitorima, tako da ima nesto ghostinga, doduse zavisi sta radis.

Ako vec mislis uzimati samsung, 225BW ne bi trebao biti vise od 2000kn.

BenQ monitori su veoma dobri isto tako.

1337
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Monitor 0-24h
Riker kaže...

Mada i ja planiram kupiti novi 22', preporučam Samsung T220 (1999kn)

Potpis. Ako ti je preveliki uzmi T200, 20´, oko 200 kn jeftiniji od T220
...something diabolic
16 godina
neaktivan
Monitor 0-24h
autorov komentar

Imate li kakva dobra iskustva sa LG monitorima?

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.9.2008 19:11 (sue6).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Monitor 0-24h

ja toplo preporucujem bilo koji samsungov...

<<<< samsung user

ps ja sam imao LG 19" (sad se ne sjecam oznake)... nije LG bas nesto... da sam na tvom mjestu uzeo bih philips ili samsung. iako ni asus nije los :)

0 0 hvala 0
17 godina
Monitor 0-24h

He he he zabolit ce te vrat dok budes micala glavu da pokrijes cili ekran sa 40 cm :)

22 incha je ok ako se bavis obradom slika, iako je bolja kombinacija 2 ekrana, jedan manji jedan veci.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Monitor 0-24h
autorov komentar

Nemam budžet dovoljno velik za dva PA ću morati izabrati veći ili manji, pa sam u dilemi...stvarno ne znam koji odabrati, ima ih previše danas Osmijeh

0 0 hvala 0
17 godina
sue6 kaže...

Nemam budžet dovoljno velik za dva PA ću morati izabrati veći ili manji, pa sam u dilemi...stvarno ne znam koji odabrati, ima ih previše danas Osmijeh

Pa ako imas novaca za 22 onda uzmi 22... sta veci monitor bolje, pogotovo za fotografiju i design.

Meni je najveci problem prostor na stolu, nemam ga bas LoL... Ja osobno imam 19 i dovoljno mi je (iako ta tri incha nebi skodila) i uzeo bih si ipak jos jedan manji al nema di stat :(

A sad da idem kupovat novi stol tesko, a drugi monitor mi bas i nije neophodan....
I'm going woo woo
16 godina
neaktivan
Monitor 0-24h
autorov komentar

Ovo je moja konfiguracija:

MB Gigabyte P35-DS3L, s775, iP35, DDR II, SATA II, GLAN

Intel Core 2 Duo E8200 BOX, 2×2.66GHz, 1333MHz, 775-pin, 6MB

Gigabyte GF 9600GT, 512MB DDR3, TV-out, dual DVI, NX96T512H

DDR2 2GB (2x1GB kit) PC6400 (800MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit

*HDD Seagate ST3500320AS, 500GB 32 MB, S-ATA300, NCQ-II, 7200.11

Thermaltake VB1000SWS, mid tower sOPRANO, bez PS, SREBRNO, USB, Fire wire, 2x120mm fan, 1x90mm fan, prozor 

OCZ power supply GameXStream 600W, SLI-ready, crno, EPS, ATX 2.2, 4×12V (72A), 12cm blue led FAN    

Monitor??????????

Samsung SM 931bw čini mi se da taj monitor ima najvjerodostojniji prikaz boja (pogotovo crnih tonova) i kontrasta, ali problem je u tome što ne znam za druge specifikacije  (da li je rezolucija dovoljna za to što meni treba itd..)

Našla sam jedan test pa me zanima vaše mišljenje???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Monitor 0-24h

Ta ti rezolucija definitvno nije dovoljna ako ces vec raditi obradu fotografija, ispod 1680x1050 nemoj ici, jer i sam se bavim sa slicnim stvarima i toplo ti preporucam neki 22" monitor, mozda t220 ako patis za izgledom :) (salim se, i ostale karakteristike su mu odlicne) ili neki drugi iz samsungove serije. pozzz, a sto se tice Asusa (ako se ne varam,netko ga je spomenuo), ne preporucavam ga jer pogotovo ako radis u neke tamnije fotografije iritirat ce te izbijanje pozadinske svjetlosti po rubovima

I like it! I like it,big time!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Monitor 0-24h
autorov komentar

Većina vas predlaže samsung T220 ILI 2232BW....Može li još koji monitor parirati toj dvojici? Bila sam u prilici vidjeti te monitore u vemilu i nisam baš bila presretna sa slikom i kontrastima (možda nisu bili dobro poriktani Smijeh)...ili je možda to bio samo prvi dojam...

0 0 hvala 0
17 godina
Monitor 0-24h

Koliko para toliko pjesme :) Mislim ako ti je fotografija glavna preokupacija, i hoces pravo dobre boje, kupi neki vechi tritron CRT. Licno preporucujem 226bw.

Danas kada postajem pionir ...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
Monitor 0-24h

Ma u vemilu i neznam... nekom centru gdje su izlozene televizije ili monitori nemozes to dobro vidit jer ti signal ide preko splittera (jedan signal na vise monitora) tako da ti to u biti nije to...

Nemaj frke...

A sta se tice 22' CRT monitora, je da su najbolji al brate to je grdosija za koju treba imat mjesta. Imam 2 komada doma koji skupljaju prasinu jer nemam gdje sa njima.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

I meni je zapeo za oko taj monitor. Procitao sam review na toj stranici i pise da ima nekih problema sa probijanjem ali koliko sam shvatio to u usporedbi sa profesionalnim monitorima za graficare, no dobio je bolje ocjene od Samsung-a 2232BW. Jel ima netko taj monitor da kaze kakav je iz prve ruke ?
16 godina
neaktivan
Monitor 0-24h
autorov komentar

Što mislite o Samsungu SM 226bw? Ima li netko dobra iskustva s njime? I koji bi radije uzeli samsung T220 ili SM 226bw?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Monitor 0-24h

Ali ponovit ću još jednom, TN vrsta monitora ne bira se po kvaliteti slike, već samo po tome jel ti se sviđa ovaj ili onaj. Kvaliteta slike je na takvim monitorima manje više jednaka, te ih se ne može uspoređivati sa znatno boljim ali i daleko skupljim monitorima  na bazi  PVA,S-PVA, A-MVA, AS-IPS, S-IPS, H-IPS.

Tako npr. NEC-ov sa 20" wide s AS-IPS kod nas košta 4000KN, a večina 22" TN ne prelazi cifru od 2300KN.

Samsung XL20 sa 20" i A-MVA panelom primjrice, košta čak 9500kn.

Najbolji omjer kvalitete slike i cijene daju S-PVA paneli. Primjerice Lenovo L220X. koji stoji oko 3000KN

Dakle, ako kupuješ TN monitor, što se tiće kvalitete slike, svejedno je koji kupiš.

Sječam se kad sam se prije godinu dana zaletio i kupio TN 225BW, imo sam ga 5 dana i prodo, jer su me počele bolit oći.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da li se taj monitor može kupiti i kod nas (link bi bio poželjan)? 
Failure is never an option
17 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...

Da li se taj monitor može kupiti i kod nas (link bi bio poželjan)? 
 Može, najjeftiniji je M-Computersu, a ima ga i u Mikronisu i Optimum računala.

Cijena je 2600kn +. Ako već misliš tolko love davati, mislim da je bolji izbor Lenovo L220X.
#smajli koji koluće očima#
17 godina
neaktivan
Monitor 0-24h

Imam Samsung 22" 225BW, ima i DVI i super mi je.

Vidim da sada košta 1999kn, ali za te novce imaš novijih modela i serija i vjerojatno su bolji.

22" je super i nije velik.

Cvarcy.com

0 0 hvala 0
17 godina
Monitor 0-24h

Uzmi bilo koji veći Eizo na kredit i nećeš ga mjenajti sljedećih 5 godina.

Po kvaliteti slike i reporodukciji boja niti jedan prije navedeni (osim CRT-ova) im nije do koljena... :))

Ako nemaš budget za to (iako mislim da se uvijek da naći jer je bolje kupiti nešto jako dobro pa imati par godina nego svako malo kupovati smeće), nemoj još ništa uzeti, štedi još malo pa si priušti pravi monitor, a ne korejske wanabe monitore... (pošto se baviš fotografijom)

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.9.2008 13:20 (gkelekov).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
sue6 kaže...

Što mislite o Samsungu SM 226bw? Ima li netko dobra iskustva s njime? I koji bi radije uzeli samsung T220 ili SM 226bw?

T220, kvalitetna slika i boje, a uz to i moderan dizajn(ako ti je to važno)
...something diabolic
17 godina
neaktivan
Monitor 0-24h

Najvažnije: ni slučajno uzeti bilo kakvu TN matricu. Ni pod razno.

Kada smo to riješili: S-IPS matrice ćeš teško naći jeftino, ali zapamti da imaju mrvicu prezasićenu žutu, pa kod fotografije pripazi. MVA/PVA imaju bolje crne tonove čak, ali ni one nisu savršene jer imaju zasićeniju plavu.

Poništiti (relativno) negativne efekte i precizne boje će ti dati tek skuplji monitor, a tu spadaju NEC-ovi, Eizovi i neki BenQovi modeli. Sumnjam da će ti NEC Spectraview biti prihvatljiv cijenom (oko 40,000kn), ali neki dobar Eizo 20" možeš kupiti već za 5000-6000 kn.

Liniću i Šukeru je nakon n-te svađe odbrosio: "Ko pit bulovi ste!" Na to mu je Šuker, prisno uzvratio: "Najveći pitbul si ti!", na što je Bago ne trepnuvši ispalio: "Ne, pokraj vas sam pudlica!"
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.9.2008 15:35 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Najvažnije: ni slučajno uzeti bilo kakvu TN matricu. Ni pod razno.

Kada smo to riješili: S-IPS matrice ćeš teško naći jeftino, ali zapamti da imaju mrvicu prezasićenu žutu, pa kod fotografije pripazi. MVA/PVA imaju bolje crne tonove čak, ali ni one nisu savršene jer imaju zasićeniju plavu.

Poništiti (relativno) negativne efekte i precizne boje će ti dati tek skuplji monitor, a tu spadaju NEC-ovi, Eizovi i neki BenQovi modeli. Sumnjam da će ti NEC Spectraview biti prihvatljiv cijenom (oko 40,000kn), ali neki dobar Eizo 20" možeš kupiti već za 5000-6000 kn.

A može i Samsung XL20 sa LED backlightom, dolazi u pakovanju sa kalibratorom i okvirom kao i nec spctraview, ali po cijeni od 9500kn, što i nije tako puno u odnosu na spectraview koji košta 40000.
Imaš na ovom linku video:
17 godina
neaktivan

U vezi Lenovo ThinkVision L220X:

Da li bi mi netko mogao reći imali istine u ovoj recenziji (kliknuti na Read all 1 reviews),znači da li je točno da broj rezolucija ograničen i da jako generira toplotu?

http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/catalog.workflow:item.detail?GroupID=38&Code=4433HB2&current-category-id=2FAF239B768947AD95895F826C34447E

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.9.2008 7:00 (MegaMass 2000).
17 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.9.2008 6:57 (MegaMass 2000).
16 godina
neaktivan
Monitor 0-24h

Što se tiče monitora s TN matricom (do 2000 kn) mislim da ti je svejedno koji ćeš uzeti. Sve mi je to li-la. Neki drugi tip matrice bi bio skuplji od 2000 kn pa to i ne ulazi u igru. Bio sam zadovolja sa agneovom, samsungom, a zadnja dva su mi bili LG. Ni njima nisam imao zamjerke. Acer gledam u rodice i ima mi malo čudne boje (bijela mi vuče na žuto), mada mislim da se i to da naštimati. Philips u supruge na poslu isto tako ima čudnu temperaturu. Nisam se trudio ništa mijenjati, ali valjda i on ide... Prošli sam tjedan uzeo LG W2242T (prije imao LG L222WS) prvenstveno zbog cijene i DVI ulaza. Ima ga u diskont24.com za 1350 kn. Mislim da je to super cijena za takav monitor. Super sam zadovoljan sa tim LG monitorima. Odlično je što imaju "4:3 in wide" mode pa ne rastežu sliku. Ako se baš profesinalno baviš grafikom onda ti cijena za pravi "alat" nije pitanje već kvalitet slike... Za do 2000 kn mislim da je W2242T ta te pare najisplativiji jer barem ja nisam vidio neku značajniju razliku osim te boje koja je u LG-a "bijela je bijela".

Uspješan šoping!

0 0 hvala 0
17 godina
Monitor 0-24h

Cuj... cura se bavi fotografijom... Amaterski ili poluprofesionalno pretpostavljam. Znaci ne trebaju joj monitori od 6000 kn. Velik ekran joj treba za workplace, da bude komodan, a sad, to sta sad crna nije BAS crna i neznan ni ja sta, koga boli briga. Ne mogu virovat od cega vi ljudi patite, da vam crna bude bas CRNA spremni ste platit duplo... Zanima me samo bi li VI bili spremni izdvojit tolike novce da ste vi tu u pitanju...

Viruj mi, neces primjetit razlike u boji, ili ti bar nece smetat...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Rideen kaže...

ja toplo preporucujem bilo koji samsungov...

<<<< samsung user

ps ja sam imao LG 19" (sad se ne sjecam oznake)... nije LG bas nesto... da sam na tvom mjestu uzeo bih philips ili samsung. iako ni asus nije los :)

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice