Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 22.200
|
čitano: 6.609.940
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Koji monitor kupiti
upitnik2021 kaže...

poz 

Uskoro kupujem  novi pc za gaming (5070ti/9800x3d) i trebao bi mi novi monitor. Uz igre  surfam/programiram. U budegtu od 400-500eur kakav monitor ima najvise smisla za najbolje gaming iskustvo ?

Ne razumijem sa puno u monitore tako da ni sam ne znam sto pitati. Zadnjih 13 god koristio dell UltraSharp U2412M.

puno hvala :)

Jako si blizu Oled teritoriju.....ili se protegni 100e više i gledaj oled ili ne bacaj 200-300e i uzmi si za 200e ovog Alienware kojeg je naveo kolega....

4 godine
Wiz3m4n kaže...
upitnik2021 kaže...

poz 

Uskoro kupujem  novi pc za gaming (5070ti/9800x3d) i trebao bi mi novi monitor. Uz igre  surfam/programiram. U budegtu od 400-500eur kakav monitor ima najvise smisla za najbolje gaming iskustvo ?

Ne razumijem sa puno u monitore tako da ni sam ne znam sto pitati. Zadnjih 13 god koristio dell UltraSharp U2412M.

puno hvala :)

Jako si blizu Oled teritoriju.....ili se protegni 100e više i gledaj oled ili ne bacaj 200-300e i uzmi si za 200e ovog Alienware kojeg je naveo kolega....

Ako bi kupio oled koja opciju bi preporucio ? 

17 godina
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.12.2025 20:03 (Wiz3m4n).
17 godina
Koji monitor kupiti
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ja mislim da je Xiaomi bolji u svakom aspektu. 👍🏻

itomic009
13 godina

Vec u refresh rateu nije. Ehhehe

:)

scion of the storm
5 godina
suspendiran
metallic kaže...

Vec u refresh rateu nije. Ehhehe

:)

Bome i ostrina teksta nije bas za pohvalu, dosta to zmrljano zgleda, + primjetan blooming na bijeloj, ali boze moj ima i gorih

17 godina

Ima li koji monitor koje komentiraš a da ih nisi ni vidio da je dobar osim tvog kojeg trenutno imaš koji zatim čim ga prodaš prestaje biti tako dobar da bi mjesto prepustio novom naj boljem kao i sa svime što imaš dijete drago......o Sjepanje, jebe te ta oštrina, blur i ne znam što več....tekst ti je nedovoljno oštar, dlake smetaju....nadam se da ovo vidiš pročitati

17 godina
Koji monitor kupiti

Imam Xiaomi G27i mini led. Monitor je kao svaki bolji IPS. Oštrina i boje su odlične u normalnom radu. Ako se uključi HDR i mini led onda ima blura i ostalog, ali tko to uključuje u normalnom radu? 

Ja to uključim u igrama i slika je super.

Znači po mom iskustvu, Xiaomi je super za svakodnevni rad i odličan za gejming.

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
Moj PC  
3 0 hvala 1
5 godina
suspendiran
@Wiz3m4n
Cuj stari mozda ti zivis u nekom šupku svijeta ili u nekom podrumu i neizlazis van, vjerovatno se nicim niti ne bavis, niti imas hobije, familiju ako i imas po pisanom bi rekao da si i tu u kurcu pa mislis da su svi takvi bezivotni.
Daj si utuvi u tu zaostalu glavu da sam ja teski entuzijast i kupovina i isprobavanje hw mi je samo jedan od mnogih hobija. Imaju testovi i ako ih 9 kaze da je nesto ispod prosijeka onda je to tako i nikako drugacije, tvoj problem je sto ocigledno nemas iskustva niti imas ikavih referentnih tocaka pa ti je i low budget nesto wow, kao u ovom slucaju s xiaomi textom, dakle imas ss texta i to zgleda dosta lošije u usporedbi s necim sto je vrhunsko u tom djelu(oled je 2x gori), no ocigledno ti do mozga i ociju to ne dopire s razlogom.
Dakle prednosti i mane su mu nabrojane, nek si važe.
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.12.2025 9:54 (Boris grozni).
Moj PC  
0 6 hvala 0
3 mjeseca
suspendiran
Koji monitor kupiti

Koji si ti entizijast majke ti po forumu spitavaš ko kanarinac za bilo kak da kupuješ, treba mi pomoc za ovo treba mi pomoc za ono. Još ti najbolje ide objavljivanje kutija od stvari koje nikad nisi vidio osim na YT 

A vidim i opasno te pere kompleks manje vrijednosti jer si valjda bio zapostavljano dijete šta donekle i odgovara tome kako se ko šmrkavac ponašaš po forumu i malo malo optuzuješ ljude koji su uspjeli u životu da su na maminoj grbači jer si zavistan do bola.

Neznam šta se čeka vise da te se ne pospremi na hlađenje ili makne s ovog foruma...

Moj PC  
5 1 hvala 1
16 godina
Koji monitor kupiti

Znaš koliko je sati kad žica tuđe kutije da bi ih mogao slikat za forum 

Moj PC  
0 1 hvala 1
5 godina
suspendiran

Ovdje je samo ocigledno da vas dvoica nemate blagog pojma o monitorima, napisano je sto su mane jednog a što drugoga.

Digitale Maximale 
 inace ne vidim iz tvojih postova niti 1% ikakvog znanja o monitorima pa neznam cemu se busis u ovoj temi i što mi se uopce obracas, tema je monitori 

Wiz3m4n  99,9% tvojih postova ti nemaju veze s temom 

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.12.2025 15:27 (Boris grozni).
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
suspendiran
Boris grozni kaže...
@Wiz3m4n
Cuj stari mozda ti zivis u nekom šupku svijeta ili u nekom podrumu i neizlazis van, vjerovatno se nicim niti ne bavis, niti imas hobije, familiju ako i imas po pisanom bi rekao da si i tu u kurcu pa mislis da su svi takvi bezivotni.
Daj si utuvi u tu zaostalu glavu da sam ja teski entuzijast i kupovina i isprobavanje hw mi je samo jedan od mnogih hobija. Imaju testovi i ako ih 9 kaze da je nesto ispod prosijeka onda je to tako i nikako drugacije, tvoj problem je sto ocigledno nemas iskustva niti imas ikavih referentnih tocaka pa ti je i low budget nesto wow, kao u ovom slucaju s xiaomi textom, dakle imas ss texta i to zgleda dosta lošije u usporedbi s necim sto je vrhunsko u tom djelu(oled je 2x gori), no ocigledno ti do mozga i ociju to ne dopire s razlogom.
Dakle prednosti i mane su mu nabrojane, nek si važe.

Sigurno ne izlazi van, ja da onako izgledam nebi van izlazio. Priroda je kriva nije kriv on, al ima on hobi, hobi mu je varanje žene, ostavio nju i dvoje djece, otišao sa drugom pa ima 2x alimentaciju mjesečno, jedno 18 godina pa ga to jebe, pa je i to ujedno razlog njegovom (ne) ponašanju, odnosno prozivanju koga god stigne opće nebitno koja je tema. Samo te čeka. Para/steam negdje mora izać jbg.  

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.12.2025 15:45 (Cryogenic).
17 godina

Kako bi varao ikoga kada tako loše izgledam kolega, kontradiktoran si, no neka su ti sretni blagdani, pare nema, samo veselje i zabava i kračenje vremena na poslu i u slobodno vrijeme, dosta sam rijetko tu, samo svratim pročitat bisere od Vas par....

3 mjeseca
suspendiran
forumaš kaže...

Znaš koliko je sati kad žica tuđe kutije da bi ih mogao slikat za forum 

Jedno 90% aktivnog foruma mu se ismijava na dnevnoj bazi i njegovim biserima ali ne odustaje, ne kuzi da ga se doživljava kao forumsku maskotu 

I jos dođe na temu u monitorima a nezna ni sta je rezolucija u definiciji... Onda priča on je na 8K i 16K uz DSR koji upališ na bilo kojem monitoru i mozes pricati eto sad je to odjednom od 720p rugla postao mega zaslon LOL, a nezna da je broj piksela nepromjenjiv i da je to fizička stvar a to kaj on gleda u neki naoštreni anti aliasing na 20fps i misli da vidi nešto šta ima veze s pravom rezolucijom je totalni idiotizam i nepoznavanje ne osnovnih nego ni površinskih stvari 

17 godina
Koji monitor kupiti

Kaže tema su monitori ima li tko da je uzeo možda

da iznese dojmove iz prve ruke??

Moj PC  
1 1 hvala 1
17 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav svima, planiram kupiti novi monitor za rad u cad-u i igranje.
Trenutno imam LG 32GP850-B (IPS, 2560x1440, 180 Hz). 
Grafička kartica je RX 9070 XT.

Volio bi probati nešto osjetno bolje od tog LG-a, neki novi OLED model, ali nisam siguran što odabrati. Dijagonala 32 inca je minimum, kao i rezolucija 1440p. Cijena je najviše oko 1.000€. Nemam neke druge uvijete.

Nisam siguran dali odabrati ultrawide format tipa Alienware AW3425DW (3440x1440, 240Hz, 21:9) ili neki wide kao Gigabyte Aorus FO32U2P (3840x2160, 240Hz, 16:9).

Preporučite mi nekoliko opcija. Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
Koji monitor kupiti

Baš me zanimalo kak se oled monitor nosi s osvijetljenom prostorijom LG 27GX700A, jučer sam nafrljio brajtnes na 70, rolete dignuo do kraja, sunce udaralo u sobu, komotno sam mogao igrat, al ovo su sad ekstremne situacije, s obzirom da ću po ljeti ipak spuštat rolete dok će vani bit 30+c.

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
zvonac kaže...

Baš me zanimalo kak se oled monitor nosi s osvijetljenom prostorijom LG 27GX700A, jučer sam nafrljio brajtnes na 70, rolete dignuo do kraja, sunce udaralo u sobu, komotno sam mogao igrat, al ovo su sad ekstremne situacije, s obzirom da ću po ljeti ipak spuštat rolete dok će vani bit 30+c.

OLED je potrosan, nitko normalan ga nece polovnog kupiti. Ne znam cemu ga stedjeti, ako ga vec imas i brinuti se oko njega. Ako ne programiras (nemas neke staticne pozadine), odnosno igras igrice, gledas filmove tu i tamo (nemas onaj famozni logo koji moze napraviti burn in) i malo surfanja, biti ce ok. I na tih 70 na sdru. 

16 godina
Icefox kaže...

Pozdrav svima, planiram kupiti novi monitor za rad u cad-u i igranje.
Trenutno imam LG 32GP850-B (IPS, 2560x1440, 180 Hz). 
Grafička kartica je RX 9070 XT.

Volio bi probati nešto osjetno bolje od tog LG-a, neki novi OLED model, ali nisam siguran što odabrati. Dijagonala 32 inca je minimum, kao i rezolucija 1440p. Cijena je najviše oko 1.000€. Nemam neke druge uvijete.

Nisam siguran dali odabrati ultrawide format tipa Alienware AW3425DW (3440x1440, 240Hz, 21:9) ili neki wide kao Gigabyte Aorus FO32U2P (3840x2160, 240Hz, 16:9).

Preporučite mi nekoliko opcija. Hvala.

Svakako bih preporučio jedan od 4K 32" monitora umjesto ultraširokog formata.
Gigabyte Aorus FO32U2P koristi isti QD-OLED panel kao Dell Alienware AW3225QF(blago zakrivljen), ASUS ROG Swift OLED PG32UCDM i MSI MPG 321URX QD-OLED, tako da će osnovne performanse (kontrast, odziv, HDR) biti vrlo slične.

Razlike se uglavnom svode na mogućnosti podešavanja (kontrola omjera slike, BFI/CRT efekti, Dolby Vision), KVM, USB hub, softver za kalibraciju i implementaciju G-SYNC/AdaptiveSync, ali i na cijenu.

Iz tog razloga, preporučio bih da uzmeš najpovoljniji model, a koliko vidim kod nas,to je upravo Gigabyte Aorus koji si spomenuo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2025 19:48 (ghibli7).
17 godina
SamoPitam3 kaže...

OLEDAUTO je potrosan, nitko normalan ga nece polovnog kupiti. Ne znam cemu ga stedjeti, ako ga vec imas i brinuti se oko njega. Ako ne vozaš, odnosno trgovina pekara, hitna/apoteka tu i tamo (nemas onaj famozni mali servis i potrošne materijale) i malo tankanja goriva, biti ce ok. I na tih 70 na sat

🤷

SamoPitam3 kaže...

OLED je potrosan, nitko normalan ga nece polovnog kupiti.

Ne znam cemu ga stedjeti, ako ga vec imas i brinuti se oko njega.

Ako ne programiras (nemas neke staticne pozadine), odnosno igras igrice, gledas filmove tu i tamo (nemas onaj famozni logo koji moze napraviti burn in) i malo surfanja, biti ce ok. I na tih 70 na sdru. 

Anyhow:

• Kupio C2 55" izložbeni primjerak
  • Ne štedim ga, isključio AI gluposti i štimung
  • Nemam statične pozadine
  • Gledaju se serije/filmovi
  • Ne koristi se za surfanje/gaming
  • Brightness na 100
LOL: Crobrother
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2025 19:53 (Najbrži).
15 godina
Koji monitor kupiti

ima li tko AOC 45 UW, konkretno model https://aoc.com/de/gaming/products/monitors/ag456uczd i kakav mu je? sto se tice ppi, da li su stvarno toliko vidljivi pixeli na ekranu pogotov na tekstu? imam uz ovaj 34 uw i 27icu obicnu 1080p, pa vidim da rezolucija te 45ice je ista kao moje 34ke (3440x1440x), a ppi su isti kao na 27ici...istina je da na 27ici je malo losija slika...ali u igrama gdje je sve dinamicno?

ne bi vecu rezoluciju radi graficke (3070), a u igri su mi i nesto manji ekrani, 42, 40, ali ne ispod...i nikako 32:9 ni 16:9

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Najbrži kaže...
SamoPitam3 kaže...

OLEDAUTO je potrosan, nitko normalan ga nece polovnog kupiti. Ne znam cemu ga stedjeti, ako ga vec imas i brinuti se oko njega. Ako ne vozaš, odnosno trgovina pekara, hitna/apoteka tu i tamo (nemas onaj famozni mali servis i potrošne materijale) i malo tankanja goriva, biti ce ok. I na tih 70 na sat

🤷

SamoPitam3 kaže...

OLED je potrosan, nitko normalan ga nece polovnog kupiti.

Ne znam cemu ga stedjeti, ako ga vec imas i brinuti se oko njega.

Ako ne programiras (nemas neke staticne pozadine), odnosno igras igrice, gledas filmove tu i tamo (nemas onaj famozni logo koji moze napraviti burn in) i malo surfanja, biti ce ok. I na tih 70 na sdru. 

Anyhow:

• Kupio C2 55" izložbeni primjerak
  • Ne štedim ga, isključio AI gluposti i štimung
  • Nemam statične pozadine
  • Gledaju se serije/filmovi
  • Ne koristi se za surfanje/gaming
  • Brightness na 100

Ne kuzim poantu i vezu oleda s automobilom. Tu si ga promasio, ali ono pretpostavljam da si malo popio, jer ipak se radi o staroj godini. Polovan automobili mi nije problem kupiti (pogotovo ovaj "tvoj" koji ne vozis, ovaj vozas), apropos oled televizora, imam ja oled samsung i znam zasto sam to napisao. Doduse, svog oled samsunga bi mozda i kupio polovnog (jer nije da se bas naradio), ali tudjeg nikada. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2025 20:07 (SamoPitam3).
17 godina
SamoPitam3 kaže...

Ne kuzim poantu i vezu oleda s automobilom. Tu si ga promasio

Ukratko: kadgod se predstavi novija tehnologija, balkanski mentalitet je da se posere na to - valja moj Yugo 45, Golf 2/3, Passat B5 zašto bi kupovao novi auto od €20k?! Isto tako i onaj monitor što je kupljen prije 10 godina, zašto bi davao preko €600 za novi kad onaj od prije deset godina još valja... To ti je tako kod nas na žalost, masa ljudi u sjeni čita komentare/preporuke za monitor/TV, kupi preporučeno i uživaju u tome. A dežurni forumaši se prepiru čiji je veći/bolji, smh

LOL: Crobrother
17 godina
SamoPitam3 kaže...
zvonac kaže...

OLED je potrosan, nitko normalan ga nece polovnog kupiti. Ne znam cemu ga stedjeti, ako ga vec imas i brinuti se oko njega. Ako ne programiras (nemas neke staticne pozadine), odnosno igras igrice, gledas filmove tu i tamo (nemas onaj famozni logo koji moze napraviti burn in) i malo surfanja, biti ce ok. I na tih 70 na sdru. 

Nisam se referirao na burn in, zato što o njemu ne razmišljam ni malo.

Htio sam vidit kako se oled ponaša u svjetlosnim uvjetima i mogu potvrdit da komotno može stat uz bok ips monitorima, inače oledima to nije jača strana, uvijek se naglašavalo da se ipak spuste rolete radi slabijeg osvijetljenja na oled monitorima a to mi je ujedno bio i jedan od bitnijih kriterija kod odabira oled monitora.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.1.2026 16:01 (zvonac).
17 godina

Ja bih rekao da je u svjetlijim uvjetima više problem refleksije jer su večinom glossy paneli, no svakako je stvar osobnog doživljaja i izbora.

11 godina
Koji monitor kupiti

Postoji li neki oled 1440p a da nije 40000hz refresh rate? Tipa 144hz ili nešto više, ne vjerujem da će mi grafička ikada moci tih 200+ hz moci iskoristiti pa mi se čini kao bacanje love, ili mozda na 4k, ali imam 9070xt, ne znam koliko bi to dobro radilo

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 19:25 (nhooydz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ako bi ti 240hz bilo previše, lako možeš mu postaviti tih 144hz ili koliko već ti paše....ne moraš ići na maximalni RR....ništa nečeš izgubiti sa limitacijom, barem ne vizualno......

17 godina
nhooydz kaže...

ili mozda na 4k, ali imam 9070xt, ne znam koliko bi to dobro radilo

rx 9070xt je sasvim ok za 4k 120hz ili 144hz 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice