Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 22.131
|
čitano: 6.446.659
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Koji monitor kupiti

Koji točno monitor imaš? Gledam si i ja mini led baš zbog te kombinacije posla i gaminga 

Kupio sam ovdje na forumu Xiaomi G Pro 27i. Meni osobno odličan monitor, IPS je kao na mom prijašnjem LG-iju što mi je odlično za ono što radim, a local dimming i HDR kad su uključeni igre izgledaju odlično. Velika je razlika. No, ovaj monitor je jako rizična kupnja zbog red tinta, pa ga je najbolje kupiti polovnog nakon što se uvjeriš da nema taj problem. Druga solucija bi bila uzeti dva komada u web trgovini i vratiti onaj koji ne valja, ako imaš sreće da jedan ipak dobar. No, ako se pogodi pravi, dobije se odličan monitor. Ono što je još odlično je da ima jaku zajednicu koja stvara softver za njega, pa tako su napravili softver s kojem se kroz jednu tipka prebacuje iz SDR u HDR. Jedino local dimming se treba ručno uključivati.

Kakva brate rizična kupnja?? Koliko ljudi ga je kupilo ovdje na forumu i nitko nije rekao da ima greške? 

Dakle, ako se toga potencijalno plašiš, onda kupiš jedan novi normalno iz trgovine preko web shopa da imaš 14 dana pravo povrata bez objašnjavanja i dobro. A ne polovni, pa kome da ga vraćaš? 😁

itomic009
17 godina
bjede kaže...

Ima li išta 27" za neku pristojnu cijenu (do cca 400e) a da ispunjava ove uvjete:

- QHD (4K nije na odmet)

- mini-LED

- DP 1.4

- HDMI 2.1

- USB-C

- USB-A 3.2 (par komada)

- audio out jack

- tilt, swivel, pivot, podešavanje po visini

- KVM switch (nije nužno)

Prošao sam već 5-6 modela u tom rangu po preporukama i recenzijama, ali ni jedan ne zadovoljava sve uslove.
U obzir dolazi i 32" model ako nije previše iznad budžeta.

Monitor kupujem na "duže staze", zato bih se htio "opskrbiti" svim navedenim opcijama. Trenutno za spajanje na Lenovo Legion 5i, a uskoro i za desktop konfiguraciju.

Hvala.

Postoji li išta ovakvo ili malo skuplje? Dovoljan je i jedan USB-A, 2K, ne treba nužno imati KVM switch.

Kupujem/mijenjam/prodajem košarkaške dresove!
4 godine
bjede kaže...
bjede kaže...

Ima li išta 27" za neku pristojnu cijenu (do cca 400e) a da ispunjava ove uvjete:

- QHD (4K nije na odmet)

- mini-LED

- DP 1.4

- HDMI 2.1

- USB-C

- USB-A 3.2 (par komada)

- audio out jack

- tilt, swivel, pivot, podešavanje po visini

- KVM switch (nije nužno)

Prošao sam već 5-6 modela u tom rangu po preporukama i recenzijama, ali ni jedan ne zadovoljava sve uslove.
U obzir dolazi i 32" model ako nije previše iznad budžeta.

Monitor kupujem na "duže staze", zato bih se htio "opskrbiti" svim navedenim opcijama. Trenutno za spajanje na Lenovo Legion 5i, a uskoro i za desktop konfiguraciju.

Hvala.

Postoji li išta ovakvo ili malo skuplje? Dovoljan je i jedan USB-A, 2K, ne treba nužno imati KVM switch.

Mini led tesko tek su poceli s njima pa je izbor minimalan pogotovo kod nas i pogotovo sad pred kraj godine gdje se vise ne narucuje roba zbog invertura.
Sve ovo ti ima vecina Asus pro art ili neki od Dell monitora u IPS varijanti, ispod 400€ tesko

17 godina
Koji monitor kupiti

Što mislite o Asus 32" ROG Strix XG32AQ, Fast IPS, gaming, Adaptive-Sync 175Hz, 1ms (GTG), HDR600, 2xHDMI, DP, 2xUSB 3.2, 2K, iako je već 3 godine na tržištu, ?

Ima li nešto bolje u cjenovnom rangu oko 300 €?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Matozan kaže...

Što mislite o Asus 32" ROG Strix XG32AQ, Fast IPS, gaming, Adaptive-Sync 175Hz, 1ms (GTG), HDR600, 2xHDMI, DP, 2xUSB 3.2, 2K, iako je već 3 godine na tržištu, ?

Ima li nešto bolje u cjenovnom rangu oko 300 €?

ja sam ga imao. čist solidan monitor za te novce. na prodaji mi je trenutno jer mi je prevelik za moje potrebe i uvjete

15 godina
Alfredo nr.2 kaže...

Kupio sam ovdje na forumu Xiaomi G Pro 27i............ Ono što je još odlično je da ima jaku zajednicu koja stvara softver za njega, pa tako su napravili softver s kojem se kroz jednu tipka prebacuje iz SDR u HDR. Jedino local dimming se treba ručno uključivati.

Kako se zove software? Ili gdje ga naći?

17 godina
''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
16 godina
Da li ima neki monitor koji je nasljednik legendarnog Dell G2724D modela?
Ovaj je bio kupljen za 220€ pa bi frendu najrađe preporučio isti (nažalost nema ga nigdje više) ili slični po specifikaciji i cijeni.
27 incha,IPS,2k rezolucija,144+hz,freesync/gsync.
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:03 (evincar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
evincar kaže...
Ovaj je bio kupljen za 220€ pa bi frendu najrađe preporučio isti (nažalost nema ga nigdje više) ili slični po specifikaciji i cijeni.
27 incha,IPS,2k rezolucija,144+hz,freesync/gsync

https://www.nabava.net/monitori/msi-mag-275qf-monitor-cijena-ips-27-16-9-796415891 

https://www.amazon.de/-/en/dp/B0D1R9TMX7

Kroz sat vremena će biti moj review, pros & cons. Stigla su mi danas oba s Amazon akcije za BF, stay tuned.

LOL: Crobrother
17 godina
MSI MAG 275QF review

⬇️TL;DR je na dnu⬇️

UVOD:

Kao Asus fanboy, nemam pojma ništa oko MSI niti sam ikad imao njihove proizvode. Dva tjedna oko BlackFriday/CrniPetak sam tražio dosljednu zamjenu za legendarna 2x Asus RoG PG279Q monitora. Pošto su napunili desetljeće starosti, od toga 8 godina kod mene, bilo je vrijeme za budget odnosno cheap-a$$ upgrade, pošto su cijene IPS monitora došle na all-time-low razinu.

QuickSpecs:

27" Rapid IPS

2560x1440@180Hz

8bit+FRC = HDR ready / 10bit@120Hz MAX!

ZAPLET:

Na sami BF vidio sam par zanimljivih monitora s zanimljivim cijenama.

Borba se vodila između

€156 -MSI MAG 275QF - amazon.de

€160 - Lenovo 27Q-11 - amazon.de

€150 - LG 27GR75Q (kolega s foruma)

€278 - Asus XG27AQV - amazon.de

€200 - Asus XG27AQ (kolega s foruma)

Sve sam ih bacio u comparison na displayspecifications.com, gdje je izbor pao na MSI.

PRVI DOJAM:

Kad sam raspakirao kutiju, primio ga u ruke, monitor se već na dodir osjetio da je cheap-a$$ plastika. Dvodijelni stand kao da je 3D printan, nema sveukupno 30g u njemu. Sklapanje nosača monitora je easy 2-step move, click-clack i gotovo.

Od uštimavanja nema nikakvih opcija, osim 5~20° nagiba naprijed/nazad. Naspram desetljeće starog Asusa, gdje si ga mogao bacati gore/dolje, lijevo/desno, okomito/vodoravno bez imalo straha da ćeš ga slomiti, MSI me duboko razočarao, ponajviše što ne mogu dva monitora nivelirati u vaser-vagu. Smeta me što nisu u visini očiju, već vrh monitora je u razini te moram glavu nageti nadolje prilikom korištenja.

DOJMOVI:

Moram priznati da sam se pogubio oko inital setupa, nisam mogao namjestiti 10bitni način rada, dok nisam pola sata se igrao po postavkama da bi skužio da max refresh rate smije biti do 120Hz, iznad toga 165/180Hz prebacuje u 8bitni način rada. Usporedivši s Asusom side-by-side, MSI je imao bolje boje čak u 8bitnom načinu rada. Ono što me bunilo/šokiralo je prilikom uključivanja HDR za MSI, boje na MSI su postale "oprane" dok na Asusu su postale "življe", idk how, idk why. Nisam uspoređivao s 10bitnim načinom rada jer nisam znao namjestiti, a do tada sam već namjestio drugi MSI.

Asus &lt;-&gt; MSI Asus <-> MSI

&lt;Asus&lt; HDR OFF &gt;MSI&gt; <Asus< HDR OFF >MSI>

&lt;Asus&lt; HDR ON &gt;MSI&gt; <Asus< HDR ON >MSI>

Driverihttps://download.msi.com/dvr_exe/monitor/MS-3CE2-MAG-275QF-INF.zip

Where2buy:

https://www.nabava.net/monitori/msi-mag-275qf-monitor-cijena-ips-27-16-9-796415891

TL;DR / ZAKLJUČAK:

Budget/Cheap-a$$ under €200 za 27" IPS WQHD [2560x1440] 180Hz HDR ready monitor dok ne skupite novce i kupite nešto bolje/brže/jače/veće odnosno tandem WOLED (4th gen OLED)

My €0.5 - čim Asus XG27AQWMG krene biti oko €400 ću prijeći na njih, logično 2 komada.

Moj PC  
2 0 hvala 4
16 godina

Meni je VRR flicker nesto sto ne mogu podnjeti nikako i zato sam na IPS-u jer ne zelim riskirati, a i VA i OLED imaju s time problema, pa onda ovisi o lutriji kakav te primjerak dopadne. A nisam raspolozen za lutriju sa monitorom.

Problem je sto sam navikao na UW, a naci dobar IPS koji je UW je poprilicno tezak zadatak. Tako da ce LG 34GN850B morati sluziti jos dugi niz godina  Nije da je to neki problem jer monitor je fantastican.

A znajuci sebe da uzmem OLED moj OKP bi me zivog pojeo, vise vremena bi proveo trazeci tragove burn-ina nego sto bi uzivao u monitoru 

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
Poruka je uređivana zadnji put danas u 9:12 (Mauro).
11 godina
Re: MSI MAG 275QF review
Najbrži kaže...

⬇️TL;DR je na dnu⬇️

UVOD:

Kao Asus fanboy, nemam pojma ništa oko MSI niti sam ikad imao njihove proizvode. Dva tjedna oko BlackFriday/CrniPetak sam tražio dosljednu zamjenu za legendarna 2x Asus RoG PG279Q monitora. Pošto su napunili desetljeće starosti, od toga 8 godina kod mene, bilo je vrijeme za budget odnosno cheap-a$$ upgrade, pošto su cijene IPS monitora došle na all-time-low razinu. QuickSpecs:

27" Rapid IPS

2560x1440@180Hz

8bit+FRC = HDR ready / 10bit@120Hz MAX!

ZAPLET:

Na sami BF vidio sam par zanimljivih monitora s zanimljivim cijenama.

Borba se vodila između

€156 -MSI MAG 275QF - amazon.de

€160 - Lenovo 27Q-11 - amazon.de

€150 - LG 27GR75Q (kolega s foruma)

€278 - Asus XG27AQV - amazon.de

€200 - Asus XG27AQ (kolega s foruma)

Sve sam ih bacio u comparison na displayspecifications.com, gdje je izbor pao na MSI.

PRVI DOJAM:

Kad sam raspakirao kutiju, primio ga u ruke, monitor se već na dodir osjetio da je cheap-a$$ plastika. Dvodijelni stand kao da je 3D printan, nema sveukupno 30g u njemu. Sklapanje nosača monitora je easy 2-step move, click-clack i gotovo.

Od uštimavanja nema nikakvih opcija, osim 5~20° nagiba naprijed/nazad. Naspram desetljeće starog Asusa, gdje si ga mogao bacati gore/dolje, lijevo/desno, okomito/vodoravno bez imalo straha da ćeš ga slomiti, MSI me duboko razočarao, ponajviše što ne mogu dva monitora nivelirati u vaser-vagu. Smeta me što nisu u visini očiju, već vrh monitora je u razini te moram glavu nageti nadolje prilikom korištenja.

DOJMOVI:

Moram priznati da sam se pogubio oko inital setupa, nisam mogao namjestiti 10bitni način rada, dok nisam pola sata se igrao po postavkama da bi skužio da max refresh rate smije biti do 120Hz, iznad toga 165/180Hz prebacuje u 8bitni način rada. Usporedivši s Asusom side-by-side, MSI je imao bolje boje čak u 8bitnom načinu rada. Ono što me bunilo/šokiralo je prilikom uključivanja HDR za MSI, boje na MSI su postale "oprane" dok na Asusu su postale "življe", idk how, idk why. Nisam uspoređivao s 10bitnim načinom rada jer nisam znao namjestiti, a do tada sam već namjestio drugi MSI.

Driverihttps://download.msi.com/dvr_exe/monitor/MS-3CE2-MAG-275QF-INF.zip 

Where2buy:

TL;DR / ZAKLJUČAK:

Budget/Cheap-a$$ under €200 za 27" IPS WQHD [2560x1440] 180Hz HDR ready monitor dok ne skupite novce i kupite nešto bolje/brže/jače/veće odnosno tandem WOLED (4th gen OLED)

My €0.5 - čim Asus XG27AQWMG krene biti oko €400 ću prijeći na njih, logično 2 komada.

Jel tebi ovo pisao chatgpt?

17 godina
nhooydz kaže...

Jel tebi ovo pisao chatgpt?

Zar ne vidiš da sam književno nepismen 🙄

Pogledaj moje teme, pisao sam u nekoliko navrata recenzije i vidjeti ćeš sličnosti. Za ovaj tekst  sam imao otvoren tab od moje recenzije  Logitech G633 slušalica prije 10 godina. 

14 godina
evincar kaže...
27 incha,IPS,2k rezolucija,144+hz,freesync/gsync.

Ima duhovni nasljednik, a tehnički kao gaming monitor je bolji u svakome smislu; Xiaomi G Pro 27i. 

itomic009
16 godina
Mauro kaže....

A znajuci sebe da uzmem OLED moj OKP bi me zivog pojeo, vise vremena bi proveo trazeci tragove burn-ina nego sto bi uzivao u monitoru 

"Ako dovoljno dugo buljiš u ekran, burn-in će ti se kad-tad prikazati"-stara narodna.Ljudi često tragaju za onim čega nema,dok im ono što bi trebali vidjeti prolazi ispod radara.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 13:32 (ghibli7).
16 godina

Odabirom ovog Asusovog monitora nećeš pogriješiti.

https://www.rtings.com/monitor/reviews/asus/rog-strix-oled-xg27aqdmg

Ali da kojim slučajem kupuješ Asusov laptop to bi bila već druga priča.  

Poruka je uređivana zadnji put danas u 13:32 (ghibli7).
17 godina
ghibli7 kaže...

Ali da kojim slučajem kupuješ Asusov laptop to bi bila već druga priča.  

Fun fact od jučer:

Ja koji imam Asus laptop, jučer mi došli MSI monitori.

A prijatelj koji ima MSI monitor, kupio jučer Asus laptop.

U autu mu još govorim i zajebavam kakav je ovo twist, jel ovo neki parallel universe hehe

Anyhow što se tiče kupnje Asus laptopa:

U Linksu pričam s djelatnicima oko OLED laptopa, spomenuo da čekam Asusa da izbaci gaming seriju [G18] s OLED ekranom, a dvojica djelatnika mi pričaju kako su prodali neki G18 prije par mjeseci s OLED ekranom za €5.xxx 🤥🤥

G17 me vjerno služi uskoro punih 4 godina, a imam dogovor s ženom da ga ne smijem prodati 5 godina od dana kupnje! Tamo negdje u veljači 2027. tek smijem razmišljati o kupnji novog.

12 godina
Koji monitor kupiti

Kad ste se već zavatrirali oko vrsti panela i tome svemu mene zanima jel ima netko VA miniled monitor i da je imao IPS miniled ili obrnuto?

Baš me zanima jel na VA bolja situacija pošto kad usporedim ovaj G27i i OLED ili ne gasi potpuno zone ili se dogadja IPS bleed pa ipak nešto malo svjetlosti pobjegne.

S tim da sam jedno vrijeme imao TCL Q9B miniled koji je VA i bila je još puno lošija crna nego sad na monitoru, nije mi se svidio rad dimminga u usporedbi s OLED-om.

Bar mi tako izgleda kad usporedim s OLED tv-om kojeg imam odmah pored, ipak nije ista na crna na oba pa me zanima jel na VA bolja situacija ili jednostavno miniled nije nikad 100% crn.

Možda je i do IPS panela + mat finish dok na OLEDu imam glossy ali evo nisam istraživao VA vs IPS panele toliko pa da znam.

Daleko od tog da je loše za razliku u cijeni ali zanima me jel na VA bolje ili "nije to to" dok nije OLED.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 14:54 (gelon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Evo ja imam TCL C7K tv od nedavno a imam i onaj Xiaomi monitor. I sad, nisam uspoređivao side by side ali oba su mi super za to što mi služe. A ovo što ti pitaš, mislim da mini LED ne može bit 100% kao OLED nikako jer nema per pixel kontrolu. Tako da, nije ista tehnologija i ne može se usporedit ako ideš baš na tu razinu, jel. 

itomic009
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice