Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.972
|
čitano: 6.253.266
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
3 godine
Koji monitor kupiti

Ima netko informaciju kad bi XG27AQWMG mogao biti dostupan kod nas za kupiti?

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Koji monitor kupiti
dax-lax kaže...

Stigao mi Xiaomi i mogu reći da mi izgore oči. Smanji svjetlinu na manje od pola. Fw je .07. Nisam za sad vidio red tint koji se spominje svuda, iako češće za .06 verziju. 

Local dimming je na medium. 

Jel itko od vas koristi HDR u winsima? Bolje mi djeluje kad je isključen.

Crno je baš dobro zatamnjeno. Na sivoj podlozi dolazi do izražaja LD i vidi se točno u kojem je kvadratu. Kad se ld prebaci na low, gotovo je neprimjetno. 

Sve u svemu, treba još podešavanja jer ću spržit mozak kako smrad svijetli. 

Ja sam uključio HDR mode na monitoru (imam isti taj monitor), i u igrama baš super "iskaču" HDR highlighti,  tako da niti ne uključujem HDR u igrama, a niti u windowsima (u windowsima je katastrofa, sve potamni kada je HDR uključen).

Kombinacija visokog brightnesa i contrasta baš daje život bojama i scenama, pogotovo ako je nešto na dnevnom svjetlu ili npr neon lights po noći u cyberpunku. Moja preporuka je ne smanjivati svjetlinu, bar dok igraš :)

Isto tako mi je i na TV-u....u igrama nikad ne uključujem HDR jer TV nekako to automatski odradi, a nije mi jasno kako (tv je Samsung qn85c).

15 godina
Koji monitor kupiti

Kroz 2-3 dana se već skuži kaj ti odgovara. Nema tak puno opcija. 

Miniled uz hdr u bf6 i i StarCitizenu izgledaju vrh. Ono, nemreš gledat u sunce. Isključim hdr kad sam van igre.

Miniled ostavim na medium iako sam u par navrata gasio jer je kontrast u svijetlim bojama foruma nemoguć. Svjetlinu moram stavit na 15-20% da je na bijeloj gledljivo dok je uz miniled onda tamni bug web pretaman. 

Uglavnom, sad kužim da bi manja oled svjetlina na monitorima ustvari najbolje odgovarala mojim očima. Kroz prijelaz dana na noć je još ok i ne smeta, dok prije spavanja moram mob staviti na najmanju svjetlinu jer sve više mi smeta. 

Sve u svemu, ja sam zadovoljan jer je kontrast s miniledom, iako je ips, odličan naspram onoga što sam imao do sad. U yt hdr testovima tamne scene mogu zavarati za oled. Čak sam mislio da će biti jako izražene fald točke uz svjetle objekte, ali to je bilo puno vidljivije na video rivjuima nego u stvarnosti. 

Btw, nitko ne priča o kvaliteti izrade. Obzirom da xiaomi ne volim iz nekih drugih problema s mobilnim telefonima, na ovom monitoru je izrada bolje negoli na bilo kojem zaslonu oko mene. Aoc, dell u2414, lg telka visoke klase (doduše starija)....od svih ima solidniju izradu.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav, trebala bi mi preporuka nekog monitora do cca 200€, idealnije bi bilo oko 150 
Radi se o casual igranju znači ne treba ništa bijesno od 200Hz i slično, 24-27 inča svejedno je, ako ima neki sa boljim speckama od 24" može i manji, 1080p, prednost bi dao IPSu radi kvalitete slike ali i VA je prihvatljivo.

Gledao sam neke AOC modele al cijene rangiraju od 110 do 200 eura a svi mi izgledaju slično/jednako pa nisam ni sam siguran.

Hvala unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji monitor kupiti

Ekipa zašto je ovaj monitor ovako jeftin?

U dva dućana je oko 260€ i onda ide 600€ pa na dalje. Također provjerom na njemačkoj stranici sličnoj nabava.net, na idealo cijena je od 460€ pa na dalje 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
suspendiran
maxy0 kaže...

Ekipa zašto je ovaj monitor ovako jeftin?

U dva dućana je oko 260€ i onda ide 600€ pa na dalje. Također provjerom na njemačkoj stranici sličnoj nabava.net, na idealo cijena je od 460€ pa na dalje 

Čini se dosta dobra prilika. Geizhals.de isto od 460 pa na dalje.

17 godina
sirka666 kaže...

Pozdrav, trebala bi mi preporuka nekog monitora do cca 200€, idealnije bi bilo oko 150 
Radi se o casual igranju znači ne treba ništa bijesno od 200Hz i slično, 24-27 inča svejedno je, ako ima neki sa boljim speckama od 24" može i manji, 1080p, prednost bi dao IPSu radi kvalitete slike ali i VA je prihvatljivo.

Gledao sam neke AOC modele al cijene rangiraju od 110 do 200 eura a svi mi izgledaju slično/jednako pa nisam ni sam siguran.

Hvala unaprijed!

Monitor Acer 27" Nitro VG270UGbmiipx, UM.HV0EE.G05, IPS, Adaptive-Sync

17 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav,

gledao sam ovaj LG ultrawide monitor za 300EUR. VA panel, 34", 3440 x 1440, ultrawide, 1800R, 160Hz, 1ms, 300 cd/m2

- Prije svega, ima li išta bolje za tu cijenu, s obzirom da gaming nije namjena, već office korištenje, tekst i tablice.

- Na 14" laptopu mi je rezolucija 2560x1600 - zanima me hoće li se značajno osjetiti razlika pri korištenju oba monitora zajedno?

- Je li mi bolje tražiti neki monitor lošijih performansi (za gaming), ali više rezolucije?

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
Koji monitor kupiti

Dvaput postao, ispričavam se

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 11:51 (mateo).

0 0 hvala 0
17 godina

Pa ja bi krenuo za početak sa UW no ravnim ekranom a ne zakrivljenim ako je posao u pitanju.....

15 godina
Koji monitor kupiti

Imam lagani rant na mi g pro 27i. Nisam uspio pronaći mod koji bi mi odgovarao za više-manje sve uvjete. Stalno ga moram prebacivati iz miniled za igre/video i bez local dimminga za surfanje.

Jendostavno je svjetlina za surfanje previsoka a ni algoritam nije baš dobar jer na tamnoj slici/stranici potamni sve. Npr. Bug page mi je tamni mod, forum po defaultu bijeli. Page se prikaže normalno, ali onda kad prebacim na forum, izgori oči. Prikaz je neispravan jer nisu svjetli samo svjetli tonovi, negi i win traka koja mi je isto tamni mod. Ono, prevelike razlike radi od tamne i svijetle scene. Hdr nije uključen

Još bi to bilo ok da postoji nek win tool da šaltam presete ali ovak bude zamorno stalno tipkat po joysticku. 

Sve mi se čini da ću biti stalno bez miniled-a ali onda opet upalim igru ili film i skužim kolko jebeno bolje izgleda s LD-om

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Xiaomi G Pro 27i:

Meni je LD non-stop on na high s tim da mi je instaliran .icc profil s rtings-ove stranice (rtings-icc-profile.icm).

Picture Mode: Movie (Native) (color space: native)
Contrast Setting: 75
RGB Settings (color temperature): 50-49-49
Gamma Setting: 2.4
Brightness Setting: 40
LD obavezno na High
Ja sam monitor kupio prije jedno tjedan dana i moram priznati da mi je bilo potrebno par dana da se naviknem na samu sliku i kontrast crno-bijelo jer sam prije toga 6 godina koristio 75 Hercni IPS AOC. Trenutno HDR ne koristim jer igra koju pretežno igram (WoW) mi bolje izgleda s spomenutim kalibriranim profilom i local dimmingom na high. Također te iste postavke koristim i za web i za netflix. Monitor jest svjetao ali to i jest poanta miniLEDa. S ovim gore spomenutim profilom (kalibriran), kad se isključi LD slika je također okej za surfanje itd. Daj si još par dana za navikavanje.
Također, možeš instalirati DisplayCAL da ti forsa load .icc profila. Pozz.
Poruka je uređivana zadnji put danas u 18:06 (Sowhat).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice