Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.833
|
čitano: 6.129.072
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Koji monitor kupiti
p3r02d3r0 kaže...

Bok ekipa,

Molim savjet. Razmišljam uzeti OLED za posao (video editing) i nešto gaminga. Kak je klinac došao, nemam cajta baš za gaming, ali OLED mislim uzet za dulje staze pa više gaminga možda bude kasnije.

Trenutno imam Samsung Odyssey 32G55T QHD i odlično me služi, a ako uzmem OLED, taj bi bio sekundarni.

Uglavnom, razmatram sljedeće:

https://www.samsung.com/hr/monitors/gaming/odyssey-oled-g8-g81sf-32-inch-240hz-oled-uhd-ls32fg810suxen/

https://www.nabava.net/monitori/asus...16-9-605596031

https://www.nabava.net/monitori/dell...16-9-606422741

https://www.nabava.net/monitori/msi-...16-9-637577741

Kaj mislite o tome i koji bi od ovih preporučili?

Hvala

Radije pričekaj tandem woled monitore.. Ili uzmi 4th gen qd-oled od asusa, https://www.nabava.net/monitori/asus-rog-swift-pg32ucdm-monitor-cijena-oled-238-315-32-16-9-605310761

27" 4k su jeftiniji.

16 mjeseci
Koji monitor kupiti

Bok,

Što mislite o aoc cu34g4z? Isplatili se ili ne? Slobodno navedite i neke alternative. Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Brca04 kaže...

Bok,

Što mislite o aoc cu34g4z? Isplatili se ili ne? Slobodno navedite i neke alternative. Hvala!

UWQHD sa 240Hz za nekakvih 340€ mi se cini dobra prilika. Nemam iskustva s tim monitorom, ali ovako na papiru je dobra ponuda.

S time da je HDR400 jedva ikakav HDR, pa je nesto bolje nego da ga nema, ali nije to onaj "pravi" HDR.

Ne znam koju graficku imas, ali ako imas tu 1060 kao sto pise pod Moj PC racunaj da je 3440x1440 za nju ipak malo preveliki zalogaj.

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.10.2025 7:47 (Mauro).
17 godina
Moj PC  
1 0 hvala 2
14 godina
Koji monitor kupiti

Ekipa.. biram izmedu Xiaomi G Pro 27i  i AOC Q27G4ZR (trenutno na akciji u Linksu)... moze neki savjet?..za gaming trebam.. hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.10.2025 13:03 (Modern).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Jedan je miniled drugi nije, mislim da je izbor jasan osim ako ti je baš bitno 240hz.

17 godina
17 godina
Koji monitor kupiti

https://www.topachat.com/pages/detail2_cat_est_peripheriques_puis_rubrique_est_w_moni_puis_ref_est_in20030234.html

Ovdje je 720€, u prodaju dolazi krajem 11tog mjeseca. Pretpostavljam da će i kod nas negdje u to vrijeme bit u ponudi.. 

Al ovaj asus tandem woled je što se čekalo, mada ni gigabyte nije isto loš.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Koji monitor kupiti

Gledam video na YouTube-u i

i ne mogu vjerovati da je tolika razlika između ova dva monitora.

Svakako se isplati čekati Tandem WOLED.

Ja i dalje imam dojam da je stariji AMOLED monitor na mom laptopu kvalitetniji što se tiče prikaza od novijeg QD OLEDa na desktopPC.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.10.2025 21:59 (ghibli7).
Moj PC  
0 0 hvala 1
6 godina
Modern kaže...

Ekipa.. biram izmedu Xiaomi G Pro 27i  i AOC Q27G4ZR (trenutno na akciji u Linksu)... moze neki savjet?..za gaming trebam.. hvala

Taj AOC je promasaj. Ni ne znam kako si uopce dosao do njega. Pretpostavljam da ganjas budget IPS pa si eto dosao nekako do njega. A buduci da je IPS los sa crnom bojom, barem ti horror igrice nece biti pretjerano strasne . Jos i sa strane probija svjetlo kod te matrice, kuda ces bolje  . Salu na stranu u ovom slucaju uzmi Xiaomi. 

17 godina
Koji monitor kupiti

Asus Tandem woled 540Hz.. Odličan monitor, al ipak čekam onaj od 280hz

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Može neka preporuka za 32" monitor na koji bi bio spojen laptop i eventualno ps5? Mali igra roblox, ja bi povremeno koristio za posao, bilo bi zgodno da ima usb hub da izbacim docking station, ali nije obavezno...i ne bi baš zakrivljeni ekran...
Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
4 godine
zvonac kaže...

Asus Tandem woled 540Hz.. Odličan monitor, al ipak čekam onaj od 280hz

1440p1100€ daj molim te, da je od zlata ne vrijedi niti pola te cijene koliko imaju mana

17 godina
Koji monitor kupiti

I 1440p je ok.  Pa pričekaš 7-8god. dok oledu padne na 200€ i u šoping onda. IPS ima dost mana i bome jedva čekam da se maknem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
zvonac kaže...

I 1440p je ok.  Pa pričekaš 7-8god. dok oledu padne na 200€ i u šoping onda. IPS ima dost mana i bome jedva čekam da se maknem.

Ako kupis onaj za 70€ da taj ima

17 godina
Koji monitor kupiti

zalostno da nema savrsenog monitora, svi imaju neke nedostatke, a ako placas 1k eura nebi smjelo biti nikakvih nedostataka, nikakav burn in, flickeri ili ljubicasta boja na dnevnom svjetlu

koristim oled kao TV ,ali za monitor jos nisam 100% da bi ga samog koristio, jedino uz drugi monitor gdje bi jedan bio za non oled bio za tekst/rad/surfanje i drugi oled samo za igre/multimediju

trenutno me vuce AW3225QF za "samo" 800e na amazonu, inace su svi kvalitetniji 4k oledi iznad 1k eura

Poruka je uređivana zadnji put danas u 13:48 (Gemmy).
Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
Gemmy kaže...

zalostno da nema savrsenog monitora, svi imaju neke nedostatke, a ako placas 1k eura nebi smjelo biti nikakvih nedostataka, nikakav burn in, flickeri ili ljubicasta boja na dnevnom svjetlu

koristim oled kao TV ,ali za monitor jos nisam 100% da bi ga samog koristio, jedino uz drugi monitor gdje bi jedan bio za non oled bio za tekst/rad/surfanje i drugi oled samo za igre/multimediju

trenutno me vuce AW3225QF za "samo" 800e na amazonu, inace su svi kvalitetniji 4k oldei iznad 1k eura

Na Oledu ak nemas barem priblizno fps na koliko Hz ti je panel dobis primjetan flicker, toga na ips-u nema, tj ima ali tek na ispod 100fpsa se dešava, Oled mi je trenutno ne hvala, da ne pricam koliko je to sve abnormalno izrazenije na 4k!

17 godina
Gemmy kaže...

trenutno me vuce AW3225QF za "samo" 800e na amazonu, inace su svi kvalitetniji 4k oldei iznad 1k eura

Ne znam jel kad postojao takav. 

Uglavnom s IPSa na oled trebao bi bit vidljiv napredak tak da tu nema dileme a i to je jedini logičan razlog za prelazak na bolji panel.

14 godina
Gemmy kaže...

trenutno me vuce AW3225QF za "samo" 800e na amazonu, inace su svi kvalitetniji 4k oledi iznad 1k eura

Vecina tih nedostataka je najobicniji mit i/ili ekstremni use caseovi. Imam taj monitor od 7. mjeseca, burn in ima garanciju 3 god (dakle mozes kao Cryogenic poslati zadnji dan i nadati se da ce naci gresku pa da dobis novi, jos ako kupis na amazonu 99.9% da bi ti i proslo :)), flicker se dogada doslovno samo na loading screenovima i to ne uvijek (naravno, uz pristojan HW i relativno stabilan FPS), a imam prilicno zastarjeli procesor... a ljubicasta boja na dnevnom svijetlu je nesto sto je valjda mjerljivo samo instrumentom, nisam nikad skuzio, mozda moze biti problem ak bas igras u ful osuncanoj prostoriji, ali za neke normalne kolicine svijetla i cak i s upaljenim glavnim svijetlom/ lusterom, neprimjetno.

Jedino sta cu izdvojit kao problem je bug s brightnessom, ali rijesen je firmware updateom.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Poruka je uređivana zadnji put danas u 16:13 (Minneyar).
4 godine
Koji monitor kupiti

Veliš mit a nabrojis 3 problema koji su pod normalno na oledu i koje ti imaš ljubicasti color cast na bijeloj tj nije ni bijela vec vise "roza" jer bijela boja na oledu NE postoji 

Poruka je uređivana zadnji put danas u 16:19 (Boris grozni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Boris grozni kaže...

Veliš mit a nabrojis 3 problema koji su pod normalno na oledu i koje ti imaš ljubicasti color cast na bijeloj tj nije ni bijela vec vise "roza" jer bijela boja na oledu NE postoji 

On ih je nabrojao, ja sam rekao da se ne srecem ni sa jednim od njih, osim flickera u loading screenovima koji je valjda svakom normalnom nebitan... Ovaj konkretan model je btw jako dobro tvornicki kalibriran

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
4 godine
Minneyar kaže...
Boris grozni kaže...

On ih je nabrojao, ja sam rekao da se ne srecem ni sa jednim od njih, osim flickera u loading screenovima koji je valjda svakom normalnom nebitan... Ovaj konkretan model je btw jako dobro tvornicki kalibriran

Ok svejedno, da taj tvoj oled je jedan od rijetkih koji vec u startu ima prakticki savrsenu predkalibraciju, no i dalje je to samo rang odlicnih IPs-a kaj se tiče tocnosti.  

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice