hahahaha, pogreši čovjek
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
idealni uvjeti su
1. upali freesync na monitoru/TV-u
2. ograniči fps na max dva ispod max hz monitora/TVa
3. igraj igru
meni radi uredno 42-165 raspon kako je i predviđeno.
Nije problem sa VA i IPS, Tn, kod Oleda bude anomalija kako sam i napomenuo.
Sa amd grafikom sam imao manje problema, iznimno rijetko doduše, sada pak u rijetkim situacijama sa Nv ih vidim....možda se Borisu zato i nije svidio Lg oled tv sa Nv grafikom?
Ja sam zbilja prezadovoljan sa svim, no ne mogu reći da je bezgrešan, no u globalu sam prezadovoljan....120hz danas nije problem dostići, čak ni na 4k.
Problem s OLED flickerom nastaje kad su velike fluktuacije u FPS. Dakle ako igras na ne znam, 163 fps al ti pada na trenutak ili skace ovisno o sceni i sl. Tako da istina da generalno treba odlican HW, i treba se na razini igre zakljucati FPS na neku full stabilnu razinu i problem rijesen. A jbg racunas od nekoga ko kupuje OLED monitor da ima i sposoban komp, nekako mi ide jedno uz drugo.
Nije problem da mi VRR ne radi ili da puca ili sta, nego taj flicker.
Evo o cemu govorim: https://www.rtings.com/monitor/learn/research/vrr-flicker
Doduse, nije kod mene ovako gadno kao na njihovim primjerima, ali dovoljno da ide na zivce.
I manje vise u menu i cut scenama, u samoj igri ne primjecujem ili gotovo ne primjecujem.
Npr. ako netko igra slidedece:
Delta Force - u samom menu. Tu je FPS po defaultu lockan na 60FPS, a menu je onako taman i onda se lagano primjeti.
Diablo 4 - nakon sto prodju Blizzard i Diablo 4 logo, pa se podje logirati do odabira likova, onako su tamne scene i lagano flickera. Ili u cut sceene (npr. kod teleporta u drugu zonu), one su na 30FPS lockane (osim ako se idsejbla u menu) i tu lagano flickerne.
Nije kraj svijeta, ali nervira 
Lg oled to nema , barem ja nisam primjetio, ni cx, ni c3
Ne sječam se ni na Aceru da je bilo toga
Pozdrav,
ako mi možete preporučiti monitor za gaming(pc, ps5, switch 2) do nekih 400-500 eura, ako može za tu cijenu 27", 2k, 144hz i bar 2 hdmi-a.
Hvala!
Uzmi 4k za tu lovu,imaš stranicu iza od Borisa post na Gigabyte M28U.Eventualno smanjiš ili nadodaš rezu kad ti paše
Nemam flickeringa ni na lg cx ni na alienware aw3423dwf. Na cx-u me je u pocetku zivcirao dimming sada ni toga nema.
Rijeseno kupnjom service remote-a i cackanja po postavkama ili updejta firmwarea , ne znam vise ni sam .
Oba monitora rade ko cager. LG cx mi je daleko bolji u svemu sto zbog vece reze i ekrana te savrsenog zvuka.
Nikakav burn in nakon 4 i pol godine 
Pozdrav,
ako mi možete preporučiti monitor za gaming(pc, ps5, switch 2) do nekih 400-500 eura, ako može za tu cijenu 27", 2k, 144hz i bar 2 hdmi-a.
Hvala!
M27q , tek sad kuzim da je ovaj monitor pao na 200€ sto ga cini super novim best-buy
Iako bi ja rade uzeo m27u s 4k pa preko gpu skaliranja ga koristio na 2.5k ako bas mora biti ta reza, razmisli!
Hvala na odgovoru, ako mi samo još možete reći koja je razlika između m27u i m28u. Samo u veličini ili još nešto, vidim da je m27u noviji.
Hvala na odgovoru, ako mi samo još možete reći koja je razlika između m27u i m28u. Samo u veličini ili još nešto, vidim da je m27u noviji.
m27u ima veci refresh rate i nesto bolji hdr(veca svijetlina) koji ionako nije dobar u windowsima pa bi taj dio ionako izostavio kao prednost (inace jos nema testa za f10 verziju na m28u koji to poboljsava!)!
Sve ostalo je vise manje isto i nemozes pogrijesiti! I bolji ppi na 27" dakle imat ces jos mrvu ostriju sliku nego na 28"!
https://www.rtings.com/monitor/tools/compare/gigabyte-m28u-vs-gigabyte-m27u/24821/39714
m27u ima veci refresh rate i nesto bolji hdr(veca svijetlina) koji ionako nije dobar u windowsima pa bi taj dio ionako izostavio kao prednost! Sve ostalo je vise manje isto i nemozes pogrijesiti! I bolji ppi na 27" dakle imat ces jos mrvu ostriju sliku nego na 28"!
Hvala!
Riknuo Asus, tražim novi monitor, a sve mi se čini da ću prije na TV-u završiti:
Tražim:
4K
Flat screen
Minimalno 43'', idealno 48''
Ne želim OLED, nego Mini LED ili klasični LED
Barem 144 Hz
Bilo bi dobro da ima G-Sync, ali nije uvjet.
Riknuo Asus, tražim novi monitor, a sve mi se čini da ću prije na TV-u završiti:
Tražim:
4K
Flat screen
Barem 144 Hz
Dijagonale vece od 32" ulaze debelo u cijenu Oled Tv-a, nažalost malo nezgodno, osobno za tu dijagonalu nebi uopce razmatrao ista ispod 5k! Da nije curved? dali uopce postoje flat verzije toga
21:9 ili 16:9? nisam shvatio?
Tražim:
4K
Flat screen
Barem 144 Hz
To što ti tražiš je sve u LG c4 oledu, sve ostalo je ili previše skupo ili nema u toj veličini, a i razbacuješ se sa pojmom "minimalno 144hz" kao da su to monitori.....kolega pričamo o Tv-u i tu je 144hz puno.....imaš u Sony Bravia 9 sve to što tražiš i sanjaš, samo je taj tv u minimalno 65 i košta 3soma skoro....joj da, ipak je "samo120hz" pa ti to nebude odgovaralo
Samsung S43CG700NU
Odyssey LS43CG700NUXEN
iiyama G-MASTER G4380UHSU-B1
Osobno nebih niti jedan od tih ni razmatrao pored provjerenog C4
Eto ti review dolje pa ti se možda i svidi, svakome kako želi, ispada da i nije loš monitor, cijena je solidna....nije astronomska, nešto jeftiniji od C4..... 600e do 700e
Gaming monitor: IIyama G-master G4380UHSU (review) - Technology, media, interesting facts, reviews
Što se tiče Samsunga
[Monitors Unboxed] Samsung Odyssey Neo G7 43" Review : r/Monitors
Gledao sam i C5, ali ne bih OLED zbog burn-ina.
Ne razbacujem se pojmom 144Hz, toga itekako ima, evo zadnji mi je bio 138Hz u 4K i bio je monitor, a ne TV.
Dakle, definitivno ima te dijagnonale, ali nije česta.
Gledao sam i Braviju 9 i sviđa mi se.
Tražim:
4K
Flat screen
Barem 144 Hz
Dijagonale vece od 32" ulaze debelo u cijenu Oled Tv-a, nažalost malo nezgodno, osobno za tu dijagonalu nebi uopce razmatrao ista ispod 5k! Da nije curved? dali uopce postoje flat verzije toga
Već 10 godina sam na 40+'' flat screen monitorima.
5K je tada bio samo Dell i to 32'', što mi nije pasalo. Sada je ponuda bolja, ali 5K2K su obično curved, odnosno 21:9, što ne bih, jer sam imao 49'' Samsung Odessy, pa mi nije nikako odgovarao. 16:9 je idealan format.
Kakav jebeni burn in, ako mješovito i pametno koristiš oled nebudeš ga vidio.....priče za malu djecu, kao i babaroga i vještice.....ti znaš što češ sa monitorom, ako si na tablicama i sl. statičnim slikama više sati onda ne, no za sve ostalo da....dapače, nema boljeg panela.
Što se tiče ekrana na FHD ima 500hz, no na 4k i dijagonalama večim od 32inch više od 144hz su egzotika, naročito u tv prijemnicima....
Tražim:
4K
Flat screen
Barem 144 Hz
Već 10 godina sam na 40+'' flat screen monitorima.
5K je tada bio samo Dell i to 32'', što mi nije pasalo. Sada je ponuda bolja, ali 5K2K su obično curved, odnosno 21:9, što ne bih, jer sam imao 49'' Samsung Odessy, pa mi nije nikako odgovarao. 16:9 je idealan format.
Neznam kaj da velim, Tv imaju uzasno los iq naspram monitora! Monitor ces morati platiti skoro 2x cijene tv iz istih razloga! Ako drzis do sebe i svojih ociju i volis perfekciju klasicni monitor je must have! Tv je za desk 3 koraka unazad, i jos da ne velim da Tv ne podrzava pola standarda koji podrzavaju monitori doslovno pola toga ne radi cim dotaknes hdr,rezoluciju, inpute i outpute itd itd!
Nadi si neki IPS u 32-34" s min 4k/120+hz i bok ne vodi brigu oko icega!
Kakav jebeni burn in, ako mješovito i pametno koristiš oled nebudeš ga vidio.....priče za malu djecu, kao i babaroga i vještice.....ti znaš što češ sa monitorom, ako si na tablicama i sl. statičnim slikama više sati onda ne, no za sve ostalo da....dapače, nema boljeg panela.
Što se tiče ekrana na FHD ima 500hz, no na 4k i dijagonalama večim od 32inch više od 144hz su egzotika, naročito u tv prijemnicima....
Prepun internet sprzenih oled panela, o cemu ti? Ocigledni problem koji ce te zapasti prije ili kasnije nesto slicno kao i bleed na ips-u samo kaj je on konstantan no s oledom je sve gore s vremenom i sto je najgore najvise se vidi na sivoj koja je rak rana oleda! zapravo nije ni siva vec ljubicasta!
Cx star 4.5g. i c3 skoro 2g. No problemo segnorita
Prepun internet sprzenih oled panela, o cemu ti? Ocigledni problem koji ce te zapasti prije ili kasnije nesto slicno kao i bleed na ips-u samo kaj je on konstantan no s oledom je sve gore s vremenom i sto je najgore najvise se vidi na sivoj koja je rak rana oleda! zapravo nije ni siva vec ljubicasta!
Ne zaboravimo precrnu crnu!
Ne zaboravimo precrnu crnu!
Hahahah

i 50 nijansi sive