Pozdrav,
Pitanje za vlasnike OLEDa: u zadnje vrijeme kad su kakve akcije gledam ponudu OLED monitora i čitam reviewe po Rtingsu, Tom's HW-u, etc. i svaki me puta od kupnje odvrati komentar o zamjetnom treperenju kod aktivne regulacije vremena osvježavanja monitora (Noticeable VRR flicker with changing frame rates.) Po vašem mišljenju, koliko je to zaista primjetno i učestalo? Pretpostavljam da je rješenje imat grafičku koja može konstantno zakucati monitor na maksimum.
LP,
Apo
Ja imam oled i stvar je ovakva, slika, boje i oštrina su predobre ali flickering je nešto što je teško izbjeći ako misliš pustit FPS neograničeno. Kako bih izbjegao flickering, imaš opciju da isključiš kompletno VRR ili da ograničiš FPS sukladnoj svojoj grafičkoj kartici. Što je FPS viši to je flickering manji što znači u prijevodu, ekran 144hz ili više, FPS što bliži ozvježenju ekrana, ako grafa nije dovoljno jaka da daje konstantno visoki fps (nešto se pita i igru, jel tak), onda tražiti što prihvatljiviji fps kao konstantu ( 80/90/100 FPS fix ). Ovisi i o vrsti igara koje igraš, ali ako igraš one pucačine tipa CS i kaj ti ja znam, onda se gasi VRR i pušta FPS do maxa, ako igraš recimo BG, witchera ili single play onda fix fps uz VRR. Eto tako ja radim na svom oledu.

Divide et impera!