Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 22.327
|
čitano: 7.215.938
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Koji monitor kupiti
Ima li od ovoga trenutno bolje kupnje? Tražim 27", 2K, IPS za PS5 gejming i svakodnevno korištenje uz laptop.

S dodatnih 10 posto ispada 296e

https://www.ekupi.hr/hr/Ra%C4%8Dunala/Ra%C4%8Dunala-i-periferija/Monitori/Gaming-monitori/Samsung-monitor-Odyssey-LS27AG500PPXEN%2C-IPS%2C-QHD%2C-165Hz%2C-HDMI%2C-1ms%2C-DP/p/EK000547824

0 0 hvala 0
11 godina
Koji monitor kupiti
Moj PC  
1 0 hvala 1
18 godina
perix231 kaže...

svakako bolji od tog Samsunga 

13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Bok,

Molim Vas preporuku monitora. Koristim ga ugl za gaming, malo filmove i surfanje.

Smatram da bi bilo dobro da je 2k, 144Hz. Grafička mi je GTX1070. Od igri je trenutno aktualan PUBG.

Ne treba imati nikakve posebne kerefeke. Tražim najbolje za uloženi novac. 250-300€ bi bio okej budžet?

Moj PC  
0 2 hvala 0
11 godina
Koji monitor kupiti

Doslovno, ali doslovno 2 objave iznad svoje imas preporuku takvog monitora o kojem se pricalo dosta na zadnjim stranicama. Ne znam kako netko dođe na forum, a onda ne pročita bar zadnju stranicu.

Moj PC  
10 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

ja imam LG UltraGear 27GP850-B, odličan monitor

2 0 hvala 0
2 godine
perix231 kaže...

Doslovno, ali doslovno 2 objave iznad svoje imas preporuku takvog monitora o kojem se pricalo dosta na zadnjim stranicama. Ne znam kako netko dođe na forum, a onda ne pročita bar zadnju stranicu.

meni to isto nije jasno, znači pogledaš barem 1-2 stranice u nazad i tekuću, ali 99% njih odmah upadne sa pitanjem jer tko bi čitao. što je najgore stalno se vrte 2-3 identična pitanja i preporuke, znači već ima dobrih odgovora.

9 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav. Ima li itko iskustva sa prijenosnim (ilitiga "portable) monitorima namjenjenim za gaming. Znači viši refresh rate, po mogućnosti veća rezolucija od 1080p, freesync/gsync. 

Gledam par opcija (ROG XG16AHP, Viewsonic vx1755) al sve imaju nekih minusa. 

Ogroman plus ako je VESA kompatibilan ili ima kvalitetan stalak.

Alternativno postoje li kakvi "desktop" monitori da imaju mogućnost sklapanja/odsklapanja za lakši transport u putovanju? 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
perix231 kaže...

millennial kaže...
perix231 kaže...

meni to isto nije jasno, znači pogledaš barem 1-2 stranice u nazad i tekuću, ali 99% njih odmah upadne sa pitanjem jer tko bi čitao. što je najgore stalno se vrte 2-3 identična pitanja i preporuke, znači već ima dobrih odgovora.

Postavio sam slično pitanje iz razloga što nisam siguran da li je to ok opcija što sam naveo. Smatram da je, tražio sam potvrdu.

Iz istog razloga sam napisao i koju igru igram i koji GPU imam.
Kolega iznad je tražio za PS5.

Da sam tolko stručan da znam da je to jedan te isti k, ne bih uopće došao ovdje pitati.

15 godina
Koji monitor kupiti

Po preporukama sa foruma i reviewima po netu, danas kupio Dell G2724D za 275€ sa 36mj jamstva, nadam se da će me služiti

4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav ekipa,

Kupujem monitor 24" do 27". Potreban je zeni za home office ( znaci office pretraga weba i takve slicne stvari). Budzet je 150 eura pa zanima koji monitor uzeti u tom rangu jer meni sve izgleda slicno po specifikacija u tom cjenovnom rangu. I druga stvar dal ici s novim monitorom ili gledat mozda rabljeni ( refurbish)? 

Hvala !

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Javi svakako dojmove sa Dellom

4 godine
neaktivan
Koji monitor kupiti

Istrazivao sam monitore i sveo sam izbor na ova dva modela (budget 300 - 350 eur).

Iskljucivo za programiranje i srodne poslove. Gaming, filmovi i ostalo 0 bodova.

Gigabyte m27q v2

Dell s2722qc

Jel moze netko pomoc neodlucnom covjeku?

Cjenovno su u 20eur, tako da mi to ne igra ulogu. 

4 Gigabyte m27q v2
8 Dell 2722qc

0 0 hvala 0
18 godina
Koji monitor kupiti

dell

gigabyte

Zanemari onaj moj glas gore krivo sam kliknuo, eto ti link na review oba pa sam odaberi

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav, zanima me ima li tko iskustva sa alienware aw3423dwf monitorom. Planiram uzet ultrawide monitor i ovaj mi se čini dosta dobar. Dobrodošle su sve preporuke do otprilike 1000 eura.

0 0 hvala 0
18 godina
Koji monitor kupiti

Nemam taj model niti čisto sumnjam da ga tko ovdje ima, no možda se i varam vidjet češ, no to je najbolji monitor u 34 koji možeđ kupiti, i opčenito proglašen najboljim za igranje.

Pošto ja koristim oled Lg cx kao monitor mogu ti reči da je nebo i zemlja naspram svega što si do sada vidio, glatko fluidno, oštro, boje HDr za poželjet, ma čista perfekcija, teško bi se vratio na bilo šta drugo osim Oleda.

Što se tiče 34 formata prije 3 do 4. sam koristio jednog Lg-a, bio sam jako zadovoljan sa svime, od multimedije, multitaskinga, gejmanja. Za profesionalan rad u videoobradi, slikama, tablicama i sl. ne mogu reči koliko smeta zakrivljenost jer nemam iskustva, no kao entertejment je vrhinski mi bio taj 34.

E sada spoji to dvoje Oled i 34 i Allienware i mislim da ne možeš fulat bajice 

Moj PC  
1 0 hvala 1
2 godine
Wiz3m4n kaže...

Za profesionalan rad u videoobradi, slikama, tablicama i sl. ne mogu reči koliko smeta zakrivljenost jer nemam iskustva

Odličan je i za pro rad. Radio sam na njemu graf pripremu, programiranje i slično i nikakvih problema. Potrebno je par dana privikavanja, ali kad se navikneš onda si totalno unutra i zakrivljenost uopće ne smeta već je prednost. Potrebno je sjediti na točnoj udaljenosti od monitora kako bi se postigao najbolji efekt.

4 godine
neaktivan

Hvala svima na pomoci, odlucio sam se na kraju za Dell.

Ali sad imam jedan problem pa ako se netko susreo s time. Znaci kad upalim laptop pojavi se ona plava ikonica od windowsa na monitoru i nakon toga monitor prestane raditi -> no HDMI 1 sinal from your device. Pokusavao s paliti gasiti, 3 razlicita HDMI cabla sam probao ali uvijek isto, krene raditi i kad se pokrene kao da se odspoji. 

18 godina
Koji monitor kupiti

Ček, imaš spojen laptop na vanjski monitor jel?!

Pa jesi prebacio izvor slike na samom laptoipu imaš prečac za to u vidu tipke za prikaz slike, može biti na oboje ili samo na jednom ili drugom, isto tako možeš podesiti u driver/display opcijama na samom laptopu 

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan

Kad stisnem duplicate(samo u toj opciji radi) pokaze se i slika na monitoru ali se u roku 5 - 10 sec opet ugasi

4 godine
neaktivan

E uspio sam ipak, ipak sam ga trebao extendati. Hvalaa ti na pomoci

18 godina
Koji monitor kupiti

Ma ništa, bitno da radi, uživaj

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav,

trebao bih si kupiti 2 monitora za poslovne svrhe, 24" budući da sam ograničen radnim prostorom. Koristim ga puno za rad u Wordu, crtanje raznih dijagrama i sl. Nisam baš u toku s trenutnim tehnologijama i stanjem na tržištu monitora pa trebam savjet. Maksimalno bih dao 130 eura po monitoru. Trenutno imam LG 22" star malo više od 15 godina, radi praktički svaki dan i nisam imao niti jedan jedini kvar na njemu pa zbog toga možda malo više naginjem LG-u (ako se uopće može naći nešto kvalitetno po toj cijeni), ali nemam problema niti s nekom drugom markom (AOC i sl.). Bitno mi je da ga mogu montirati na stolni nosač.

Hvala!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ekipa, koji je trenutno best buy za 1440p gaming?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
scipion kaže...

Ekipa, koji je trenutno best buy za 1440p gaming?

Ne znam koji je best buy ali ja sam sa LG32GP850 zadovoljan. Mislio sam prvo uzet 27' verziju ali kako povremeno igram strategije ili mmo (odnosno, "igre sa slovima") nekako sam prevagnuo ka 32'. 

Dvoumio sam se između popularnih M27Q, M32Q, Asusovih rog inačica itd ali realno mi je za 420€ ovaj LG bio no brainer. Ovih 160hz mi je taman za casual witchera i slicne igre.

Ovaj potpis nije u skladu s propisima.
14 godina
Koji monitor kupiti

jbt sto si dobro prošao, to je ekstra cijena    jesi sad nekad uzimao ili prije ? pocetkom 2022 kad sam tražio nije ga bilo ispod 520 530e , na amazon.de bio  480e najjeftiije  , a u BiH gdje inače živim cijena ko i sve drugo ,  žaraaaa--- došao me ko sv.petra kajgana  680e :D

p.s. nije da je neka razlika , ali ide na 180Hz , samo uključi oc u opcijama :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.11.2023 19:15 (error_666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
error_666 kaže...

jbt sto si dobro prošao, to je ekstra cijena    jesi sad nekad uzimao ili prije ? pocetkom 2022 kad sam tražio nije ga bilo ispod 520 530e , na amazon.de bio  480e najjeftiije  , a u BiH gdje inače živim cijena ko i sve drugo ,  žaraaaa--- došao me ko sv.petra kajgana  680e :D

p.s. nije da je neka razlika , ali ide na 180Hz , samo uključi oc u opcijama :)

https://megabajt.hr/proizvod/lg-32gp850-b-monitor-32-qhd-165hz-g-sync-freesync-ips/

Kupio ga 19.09.2023.

Ja osobno ne vidim razliku izmedju 160 i 180hz pa sam isključio. Zapravo, možda i vidim a dal je placebo ili ne.. ne igram igre gdje je to bitno pa mi ni ne znači ništa. Sve oko 140 mi je dovoljno.

Ovaj potpis nije u skladu s propisima.
12 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav.

Hoce li mi raditi ovaj konverter u linku dolje

Slazem necaku racunalo ali imam neki stariji monitor koji ima samo vga izlaz a graficka je rx 570

https://itvideo.hr/dodatna-oprema-hdmi-vga-konverter-02194.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Hoće kolega

18 godina

Hardware unboxed je testirao i kažu kako je ipak 27 verzija gp850 bolja od 32"  No razlike nisu velike, ima li tko ovdje della 32  S3222DGM možda da javi dojmove?!

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice