Samo promjena mentaliteta ce donijeti poboljsanje, tako da ne, nije OK ovako i treba teziti promjeni, bar kao minimum, Jugoslavije nema vec 30 godina.
Monitori i televizori su jos donekle netaknuti trenutnim stanjem, ali nije nemoguce da se i oni dignu na skuplje. Vidimo kako je to proslo kod najnovijih maticnih ploca koje nitko ne kupuje pa 10 miliona komada manje prosle godine, ali proizvođaci i dalje ustraju jer vjeruju da oni mogu duze izdrzati od nas kupaca, pogotovo onih koji se ne bune nikada.
Do promjene razmišljanja dolazi podizanjem svijesti o pravima potrošača i reguliranjem najvažnijih postupaka u trgovini B2C. Apsurd je da, na primjer, monitor kupljen na daljinu možeš vratiti bez obrazloženja u 14 dana, a monitor kupljen u trgovini, koji nije tamo isproban, ne možeš tj. mora ići u servis koji će u nekom roku utvrditi njegovu ispravnost. Zadnji TV sam kupio u Svijetu medija u Zagrebu i u trgovini je trgovac otvorio kutiju, izvadio TV i uključio ga, zajedno smo pregledali ekran i sve spakirali. Sretan on, sretan ja.
Nemam zašto kupiti novi PC jer mi i stari dobro radi, za ono što je meni potrebno. Cijene pojedinih komponenti su povišene u zadnje dvije godine, pa je pitanje čemu investirati u novo, kada je tako skupo? Gledao sam u Instaru neki dan cijene matičnih ploča koje su istaknuli za prve Intelove procesore 13. generacije. Nisu jeftine. Nadalje, ispalo je da je jeftinije kupiti i više nego solidan laptop u odnosu na desktop. Barem na ovom forumu ima savjeta kako ili gdje kupiti dobar laptop u nekoliko tema. Ja ću sigurno izdržati, jer mi se ne kupuje nešto što mi trenutno nije nužno.