UPDATE: problem je kad se stavi na 75hz, na 60hz sve normalno
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav.
Danas je stigao AOC q3279vwf, no točno na polovici ekrana ima neku čudnu crtu i cijeli lijevi dio ekrana kao da "titra".
Ne znam jel to do neke postavke jer mi je u sjećanju da je neko prije par godina imao isti takav problem na jednom 24" AOC modelu no riješio je.
Dal da reklamiram ili treba samo nešto podesiti?
btw crta i titranje se pojavi samo kod neke radnje, kod mirovanja je slika skroz normalna.
Moguce da ima veze sa VA panelom?
Ako je monitor službeno 60Hz onda ne možeš ništa.
Pozdrav.
Danas je stigao AOC q3279vwf, no točno na polovici ekrana ima neku čudnu crtu i cijeli lijevi dio ekrana kao da "titra".
Ne znam jel to do neke postavke jer mi je u sjećanju da je neko prije par godina imao isti takav problem na jednom 24" AOC modelu no riješio je.
Dal da reklamiram ili treba samo nešto podesiti?
btw crta i titranje se pojavi samo kod neke radnje, kod mirovanja je slika skroz normalna.
?? https://www.bug.hr/forum/post/komentari-lanaka-bughr/lc-power-lc-m34-uwqhd-100-c-pristupana-ultrasir/6026328.aspx
Moguce da ima veze sa VA panelom?
Ne, ovo je prejako.
Ako je monitor službeno 60Hz onda ne možeš ništa.
75 hz je monitor, to treba na reklamaciju.
Se isplati kupiti ovaj Viewsonic VX2458-C-mhd za ovu cijenu https://www.mall.hr/lcd-monitori/viewsonic-vx2458-c-mhd-gaming-monitor?tab=reviews#tabs
Ima li nešto bolje u tom cijenovnom rangu?
Niti jedan koji sam gledao nisam nasao na nekoj akciji pa me zanima kaj mislite o ovom?
https://www.ekupi.hr/Philips-monitor-279E8QJAB-IPS-Zakrivljen-DP-HDMI-FreeSync-27-1407795.aspx
Tražio sam 144hz al jbg...
Uzo bi si ovaj monitor jer mi se cini solidan:
https://www.hgshop.hr/monitor-lg-24mp59g-p-23-8-ips-full-hd-75hz-5-ms-1-ms-vga-hdmi-dp-freesync/proizvod/221467
koje je vase misljenje i jel ima sta bolje za te novce? Uglavnom koristio bi za nes gaminga (lol) i za potrebe faksa/programiranja
postoji li koji monitor 27 incha g sync osim Acer predatora od 4000-4500 kuna?
guglam ali ne vidim ništa
Imas hrpu monitora sa freesyncom koji sada rade i sa nvidia karticama ne vidim razloga da nadoplacujes masno za gsync
Imas hrpu monitora sa freesyncom koji sada rade i sa nvidia karticama ne vidim razloga da nadoplacujes masno za gsync
da,vidim adaptive i to najviše kod LG-a...ma ok nego su skoro svi freesynce pa mi to malo čudno ali i glupo jer tržišni kolač se jede cca podjednako
freesync ti je adaptivesync, amd je samo brandirao adaptivsync u amd freesync
Ma jednom kad se navikneš nema nazad :) Ja već razmišljam o 240 hz, kad vidiš razliku skužiš da bi moglo i još bolje.
Bok
31 - 32 inčni zakrivljeni za kućnu upotrebu, Youtube, malo gaminga, nikakva ekskluziva, što niža cijena je primarna a da ipak nije ćesme.
Preporuke?
Tražio sam unazad par stranica, ništa nisam našao.
Hvala!
CB
Bok
31 - 32 inčni zakrivljeni za kućnu upotrebu, Youtube, malo gaminga, nikakva ekskluziva, što niža cijena je primarna a da ipak nije ćesme.
Preporuke?
Hvala!
CB
Daj bar neki okvirni budžet.
Bok
Preporuke?
Hvala!
CB
Sry, cca 2500 kn?
Bok
Preporuke?
Hvala!
CB
Sry, cca 2500 kn?
Ovo ti je def naj opcija onda:
da li ga ima igdje kod nas uzet?
molio bi preporuku nekog bestbuy monitora 1440p,144hz 27 minimalno do nekih 2500-3000kn
hoce biti 1070 ok ovoj rezi (gledam po netu ljudi dijele sarolika iskustva....) ili da skupljam u dogledno vrijeme i za grafu :)
CARPE DIEM
ma vidio sam razliku, igrao se par dana kod frenda i bez ikakvog problema se vratio na svoj 60hz
malo se pretjeruje po pitanju toga, doduše vjerojatno puno znači ekipi koja igra pucačine, a za sp igre sporijeg ritma meni osobno visoki fps nije krucijalan, no ako već bude cijenom ok i ako je sve ok kao u recenziji, zašto ne uzet
EDIT
simeparanoja, koliko sam gledao još ga nema kod nas, no meni osobno nije žurba jer i ovako gtx 1070 nije baš nešto na toj rezoluciji pa će me vjerojatno vući na novu grafu, a prije grafe sam ionako planirao novi proc i matičnu, tako da za mene ima vremena
iako, da izleti s dobrom cijenom uzeo bi ga makar spuštao rezoluciju na 1080p
ma vidio sam razliku, igrao se par dana kod frenda i bez ikakvog problema se vratio na svoj 60hz
malo se pretjeruje po pitanju toga, doduše vjerojatno puno znači ekipi koja igra pucačine, a za sp igre sporijeg ritma meni osobno visoki fps nije krucijalan, no ako već bude cijenom ok i ako je sve ok kao u recenziji, zašto ne uzet
Tu si u pravu, za neke tipove igara je bitnije za neke ne. Ja igram najviše fpsove a tu se dosta osjeti.
EDIT
simeparanoja, koliko sam gledao još ga nema kod nas, no meni osobno nije žurba jer i ovako gtx 1070 nije baš nešto na toj rezoluciji pa će me vjerojatno vući na novu grafu, a prije grafe sam ionako planirao novi proc i matičnu, tako da za mene ima vremena
jesi probao 1070 na 1440p?
imam msi 1070 grafu i moram mijenjat monitor i mislim se sto uzeti.
1440p 144 (igram fps) dugorocno je bolje,a monitor i ne minjam toliko cesto,samo grafu necu minjat barem 6mj pa ne znam kako ce se ponasat na toj rezi
ako imate kakvu preporuku monitora koji zadovoljava navedeno,2.5-3kkn, molim vas napisite
CARPE DIEM
EDIT
jesi probao 1070 na 1440p?
imam msi 1070 grafu i moram mijenjat monitor i mislim se sto uzeti.
1440p 144 (igram fps) dugorocno je bolje,a monitor i ne minjam toliko cesto,samo grafu necu minjat barem 6mj pa ne znam kako ce se ponasat na toj rezi
ako imate kakvu preporuku monitora koji zadovoljava navedeno,2.5-3kkn, molim vas napisite
imas gore linkano AOC monitor u tim okvirima, a isto tako i kao neki novitet na nasem trzistu ovaj model
Planiram kupiti novi monitor za gaming. Molim Vas preporuku monitora 27' koji bi trebao sadržavati sljedeće karakteristike:
-144Hz
- adm freeSync
- min 2ms
- ugrađeni zvučnici (da se može staviti na vlastito ozvučenje/slušalice)
- podesiv po visini (nije obavezno)
- do max 2000,00 kn
Na njemu bi se igrao komp, psx,ps2, nintendo wii, wii u. Upao mi je u oko Dell D2719HGF, ali on nije dostupan. Monitor Dell S2719DGF se čini odličan monitor, ali on je 2700,00 kn :/, pa mi je to ipak malo previše dati za monitor. Hvala.
ASUS VG279Q
Ja sam se riješio Asusa VG279Q i kupio AOC 24G2U, ako je ikome stalo do teksta i čitanja neka ne uzima 1080p 27 monitor.
Ja sam se riješio Asusa VG279Q i kupio AOC 24G2U, ako je ikome stalo do teksta i čitanja neka ne uzima 1080p 27 monitor.
Znači tebi je lakse citati tekst na manjem ekranu nego na većem? Jesi siguran da problem nije u tebi? 
sta je toliko lose?
to je ako citas neki pdf ili ?
kakav je u igricama?
mislim ga uzet al toliko razlicitih misljenja,iskustava,.....
CARPE DIEM
Znači tebi je lakse citati tekst na manjem ekranu nego na većem? Jesi siguran da problem nije u tebi? 
Smeta mi što je pikselizirano smeta mi očima, možda je problem i u meni ali smetalo mi je to.
sta je toliko lose?
kakav je u igricama?
Ovisi o osjetljivosti očiju, blizini sjedenja, kvaliteti vida... itd...
Ja ti npr. imam 34" monitor s 1080p rezolucijom i opće nemam problema s višesatnim čitanjem teksta. Bio sam na pregledu vida, vele da imam savršen vid.
Koristio sam i 4K monitore, i vidim razliku. Ali mi nimalo ne smeta gledati u ogroman 1080p monitor.
Tako da na kraju ovisi o tebi, i ili ćeš negdje nakratko raditi na monitoru koji želiš kupiti, ili ćeš gs vračati ako ti se ne svidi.
sta je toliko lose?
kakav je u igricama?
PPI, jelte? Kod 24 incha, 1080p u pojedinim situacijama ja vidim pojedinačne piksele s nekih 70cm.