Nisam igrao AC:Ody ni Total War, znam da su neoptimizirani, al nisam znao da su bas tako neoptimizirani. Ak velis da je FS tak dobar ja ti vjerujem jer znam da si odigrao 10x vise igara. Ja sam igrao vise starije igre di mogu nabit fps, a u pocetku prije 3g ili kad sam vec kupio 29" LG kad sam upalio FS nije bilo dobro, no to su izgleda malo popeglali s driverima (npr. u Doti se bas trgala slika s prvom RX580 cim sam upalio FS, a s Vsync ne, sad je dobro kako got okrenes).
Zavisi kaj ti smatras trganjem slike i tearingom. Mislim da je tebi obicni lag, kad igrica minimalno zasteka trganje slike? Vsync ne radi isto na svakoj igri i pali se bas zato da nema tearinga kad fps predje refresh rate, znaci dodje ko fps limiter u igrama koje to nemaju. Vsync u nekim igrama uopce ne daje velik input lag i dobro dodje, ako nista za smanjit opterecenje na grafi (npr. sve esports igre di imas hrpu fps-a, iako se neki pale na 400fpsa u CS:GO), a u nekima je Vsync useless da. Podesavanje refresh rate-a na samsungu je doslovce 3 klika prstom, izgubis 5 sekundi. Ak imas dovoljno jak hardver je po meni Samsung dost dobra kupnja, iako naravno ima musica VA panela i to kaj nema FS moze biti mana i nekom s gtx 2080 Ti..
Out of the box AOC i Dell ili kalibrirani AOC i Dell, makar s nekim presetom? Skuplji monitori u pravilu imaju bolje out of the box boje pa se razlika moze ucinit veca. Ako si namjestavao boje, onda oke.
Moral of story, ak oces monitor ispod 2000kn pa cak i ispod 3000kn moras radit kompromis, bio to Freesync ili panel/reza/refresh rate ili nekaj trece. Tko gleda direkt u ekran i nikad ne gleda seriju/film s monitora pod nekim kutem naravno da ce mu TN bit dobar, meni osobno nije i VA vidim kao neku zlatnu sredinu, samo sto ih ima slabo na ultrawide monitorima i treba pogodit panel, gledat recenzije n shit. Ne znam zakaj je BenQ potonuo u jeftinom i srednje skupom rangu pa bi mozda bila bolja ponuda.

BBall,Tech,Ink and Familly..all the way....