Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.730
|
čitano: 5.879.629
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Re: Koji monitor kupiti
"habs kaže...

"ako taj DELL P2714H ima bug preporuku i za igranje, onda sigurno neču pogriješit ako njega odaberem....."

"javit ću kada ga isprobam jesam li zadovoljan s njim, da i drugi znaju el valja....."

odustajem od dell-a zbog flickeringa, uzimam sličan njemu LG 27MP75HM-P, ako ima netko primjedbu na taj monitor nek javi... meni se čini da je ok, i nema pmw!

specifikacije

u xtreme digitalu košta 2079kn....

jurehabs
12 godina

Po speckama izgleda super, jedino što nema stalak kao kod dell-a inače sve 5

12 godina
Guinness987 kaže...

Pozdrav ekipa razmisljam o kupnji novog monitora i za sad sam u dilemi između ovih:
-Asus vx238h kojeg iskljucivo gledam zbog strasno malog ms,samo 1
-Asus vx239h koji mi ima odlican dizajn i ips matricu ali ima 5ms
-DELL S2440L isto ips matrica vidio sam ga danas u harvey normalnu i slika izgleda odlicno,6ms

Monitor mi je najbitniji iskljucivo zbog igara i filmova pa me zanima oce li ovih 5,6ms imati utjecaja na igranje,trenutno na kompu battlefield 3,4 i igre slicne tome,a u skorijoj buducnosti bi na njega spojio ps4/xbox one?
Molim vas da mi date svoje misljenje izmedju ova 3 monitora,ako imate jos neki solidan u rangu ove cijene (oko 1700kn) slobodno napisite

Ako se možeš za 100kn protegnuti ovo bi ti bio odličan izbor Dell U2414H

12 godina
neaktivan
habs kaže...
"habs kaže...

"ako taj DELL P2714H ima bug preporuku i za igranje, onda sigurno neču pogriješit ako njega odaberem....."

"javit ću kada ga isprobam jesam li zadovoljan s njim, da i drugi znaju el valja....."

odustajem od dell-a zbog flickeringa, uzimam sličan njemu LG 27MP75HM-P, ako ima netko primjedbu na taj monitor nek javi... meni se čini da je ok, i nema pmw!

specifikacije

u xtreme digitalu košta 2079kn....

Nebi htio biti donosilac losih vijesti ali postoje (moguci) problemi s tim izborom jer ima samo hdmi i vga konektore. Mozda bude problema, a mozda ne stvarno neznam jer to ovisi i o grafickoj kartici koju imas i o lg-u tj. njihovom firmware rijesenju raspona boja kada se slika salje preko hdmi-a. Inace sam imao s dva monitora problema kada sam ih prikljucio na komp hdmi-em jer on ocito nije namjenjen orginalno kompjuterima nego tv-ima, konzolama i slicnim tv periferijama. Problemi koji se najcesce pojavljuju su smanjen raspon boja tj crna bude siva i boje lose izgledaju jer im raspon pogresno bude postavljen na 16-235, a ne kao kod kompa 0-255, onda slika na nekim grafickim isprva ne pokriva cijeli ekran a kad se nastima overscan pokretne slike se razmazuju po ekranu itd...

Nadam se da su proizvodjeci rjesili te probleme s hdmi-em(zapravo softverski problemi) ali bolje je uzeti nesto sto ima i dvi ili display port, uostalom ako bude problema imas po novom 14 dana da vratis monitor. Osobno sam jednog samsunga vratio zbog toga, ali od toga je proslo 2 godine minimalno tako da su sada stvari mozda drugacije. Sadasnji dell kada je spojen hdmi-em na torrent masinu ima sivu crnu tj 16-235 raspon koji salje intel integrirana grafika, iako mi za tu svrhu nimalo ne smeta. Proguglaj malo o problemima s hdmi prikljuckom ima puno tema na netu po forumima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.6.2014 2:01 (nikidr).
17 godina

Frend bi kupio polovni monitor i nasao je na njuskalu ovaj oglas. Molim znalce da procijene koliko da ponudi za njega jer meni to zvuci previse a i tip je izgleda muljator jer taj monitor kada je bio nov nije kostao 2500kn nego 1600kn (nasao u drugom topicu u ovoj temi).

http://www.njuskalo.hr/lcd-monitori/samsung-23-inca-syncmaster-p2370-oglas-11547781

12 godina
protjeran
nikidr kaže...

Nebi htio biti donosilac losih vijesti ali postoje (moguci) problemi s tim izborom jer ima samo hdmi i vga konektore. Mozda bude problema, a mozda ne stvarno neznam jer to ovisi i o grafickoj kartici koju imas i o lg-u tj. njihovom firmware rijesenju raspona boja kada se slika salje preko hdmi-a. Inace sam imao s dva monitora problema kada sam ih prikljucio na komp hdmi-em jer on ocito nije namjenjen orginalno kompjuterima nego tv-ima, konzolama i slicnim tv periferijama. Problemi koji se najcesce pojavljuju su smanjen raspon boja tj crna bude siva i boje lose izgledaju jer im raspon pogresno bude postavljen na 16-235, a ne kao kod kompa 0-255, onda slika na nekim grafickim isprva ne pokriva cijeli ekran a kad se nastima overscan pokretne slike se razmazuju po ekranu itd...

Nadam se da su proizvodjeci rjesili te probleme s hdmi-em(zapravo softverski problemi) ali bolje je uzeti nesto sto ima i dvi ili display port, uostalom ako bude problema imas po novom 14 dana da vratis monitor. Osobno sam jednog samsunga vratio zbog toga, ali od toga je proslo 2 godine minimalno tako da su sada stvari mozda drugacije. Sadasnji dell kada je spojen hdmi-em na torrent masinu ima sivu crnu tj 16-235 raspon koji salje intel integrirana grafika, iako mi za tu svrhu nimalo ne smeta. Proguglaj malo o problemima s hdmi prikljuckom ima puno tema na netu po forumima.

na službenoj stranici piše da je color calibrated... neznan el to znači išta??

i el vridi otaj monitor za igrice-battlefield.....

ako se može vratit u dučan, onda nema problema, ako je sve ok, onda ok.... a ako nevalja-pa vratit čemo ga....

jurehabs
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.6.2014 21:54 (habs).
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Hvala na savjetima,znate li mozda nekog na forumu da ima taj dell u2414h? Ako neko ima molio bi da napise kakav je dok se igra na njemu nesto poput battlefielda ili coda
Takodjer ako neko ima asus vx239h bilo bi pozeljno da nabaci koji detalj u vezi njega isto u vezi igranja kvalitete slike itd :)

0 0 hvala 0
16 godina
Koji monitor kupiti

Više ljudi uzima dell-ove u odnosu na asus, iako nije neka prevelika razlika, sve je to ips panel. U2414 svi hvale, em zbog slike, em zbog dobrog postolja i ergonomije. Po meni jedina prednost u odnosu na tog asus-a je flicker free osvjetljenje, iako ni to ne primjećuju svačije oči. Btw u podforumu sa oglasima imaš par dobrih ponuda za dell-ove ako ti nije prioritet da bude nov.

logic sense of no sense.

1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

At Habs

Vjerojatno nece biti nikakvih problema, iako uvijek postoji mogucnost komplikacija s bilo kojim monitorom ipak monitori sa samo hdmi-em su se pokazali u prosjeku puno problematicniji nego ostali. Sve u svemu taj feler kod raspona boja bi trebao biti rijesen nakon brda prijava problema od korisnika zadnjih godina.

Sto se tice kalibracije boje to je druga stvar i nije povezana sa rasponom boja kod prijenosa video signala. Raspon boja 16-235 je standard na tv-ima, konzolama i slicnim uredjajima a hdmi je orginalno namjenjen njima, pa zato nekad u softveru dodje do zabune i dobijes lose boje na kompu i krivi raspon boja.

At Eld

Iskreno taj monitor se ne isplati po toj cijeni, a ni da je 700 nebi mu preporucio kupnju jer bolje ako moze se malo rastegnuti i kupi recimo benq neki s va panelom nece pozaliti. Prije vise od godinu prodao sam veceg 24 incnog takvog samsunga za oko 700 kn, a puno se promjenilo na trzistu monitora i cijene su pale znacajno u godinu i nesto dana.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Iron13 kaže...

Pozdrav

Nadam se da nisam fulao temu ali evo pitanja

koji je najbolji monitor/tv do 2000 kn

evo zasada sam naso pod best buy ovaj http://www.futura-it.hr/katalog/periferija/monitori/monitor-tv/0221803/

Ima isti model ali jeftiniji i 2 incha je manji, da li ta 2 incha ista znace ili?

bump

12 godina
neaktivan

Neznam bas modele tv/monitora ali bolje ces puno proci uzevsi recimo benq 2760 hs i vanjski DVB-T2 prijemnik. Dobijes veci monitor s boljim kontrastom, a taj monitor je i najcesce responzivniji jer cesto dodatna elektronika utjece na input lag kod kombinacija monitor/tv. Ako bas hoces iskljucivo kombinaciju nemoj uzimati nista manje od 27 inca jer je za tv 24 inca premaleno osim ako ne sjedis vrlo blizu.

Pozdrav

16 godina
Iron13 kaže...

Pozdrav

Nadam se da nisam fulao temu ali evo pitanja

koji je najbolji monitor/tv do 2000 kn

evo zasada sam naso pod best buy ovaj http://www.futura-it.hr/katalog/periferija/monitori/monitor-tv/0221803/

Ima isti model ali jeftiniji i 2 incha je manji, da li ta 2 incha ista znace ili?

S time da razmisliš i o soluciji da uzmeš lcd televizor i spojiš da ti bude kao monitor. Uostalom to sam i ja napravio, uzeo lg 32 tv s ips panelom, malo manje od 2000 kn. Orgazam.

P.s. ova opcija nije najbolja za gamere i sve one koji se tako osjećaju, zato jer tv-i su dosta osjetljivi na ne-nativne rezolucije, pa ako pokrenete igru u nekoj xy rezoluciji često ostanete bez slike. Eto, mala napomena.

logic sense of no sense.
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.6.2014 13:36 (Saryne).
15 godina
neaktivan
nikidr kaže...

Neznam bas modele tv/monitora ali bolje ces puno proci uzevsi recimo benq 2760 hs i vanjski DVB-T2 prijemnik. Dobijes veci monitor s boljim kontrastom, a taj monitor je i najcesce responzivniji jer cesto dodatna elektronika utjece na input lag kod kombinacija monitor/tv. Ako bas hoces iskljucivo kombinaciju nemoj uzimati nista manje od 27 inca jer je za tv 24 inca premaleno osim ako ne sjedis vrlo blizu.

Pozdrav

Znam da je malo ali treba stati na stol jer ce mi biti pored glavnog monitora + nije mi krevet daleko od tv tako da hvala na savjetu budem vidio onda jos. {#}

12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

bili netko bio ljubazan i prokomentirao ovaj monitor,po meni se čini fantastičan,i cijena nije neka ogromna,ako su slični monitori manje rezolucije u toj cijeni?

pokuša pogledat i vrti na 60mhz u spec...dali to išta znači...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

A najbolje da si pogledaš par videa, uglavnom TN matrica sa lošim kutevima, slabiji prikaz boja i loš stalak

12 godina
neaktivan

ne razumijem šta je ta TN matrica,sorry...pogleda san videa,i recimo na dužem u 6.53 kaze da je odličan za poker,jer može razvući dosta ekrana po njemu jewr je rezolucija veća....inače obično koristin 2+samsung 24 inch 1920+1080,stoga pretpostavljam da je ogromna razlika>??

također,nažalost trenutno imam još "staru kantu",pa je možda upitno dali će vrtit uopće ona to,lol...ali me najviše zanima tvoje neko mišljenje oko tog ASUSA,ali njega nema za kupit,imaš li ti neko saznanje oko toga?koliko skuplje,tamo kažu 150$ razlike,šta misliš koliko je ASUS uistinu bolji(osim ergonomije,to mi možda i nije toliko baš najbitnije)??

također,zanimalo bi me kako bi usporedio samsunga 4k i recimo DELL U2713,koji ima nižu rezoluciju,ali IPS matricu??koja je razlika u TN i IPS matrici??iako mene ne zanima primarno gejming,iskreno...

12 godina

A čuj ovako iz videa meni je Asus uvijek standardno super, a sad dali ima neke razlike ne znam, oba podržavaju 60hz što je jako bitno. Vjerojatno je skuplji radi boljeg postolja i nesto boljih boja.

Evo tu ti je u real life razlika TN vs IPS

12 godina
neaktivan

hvala na video preporukama :)

iskreno,vidim razliku,samo kad i gdje ima naći kakav 4K IPS model,za koliko bi takav trebao doći i koliko papreno koštati??

također,iskreno,ja skoro nikad ne pomičem monitor,stoga,ako bi npr. cijena ovog bila oko 4K kn(kao i DELL 27U i 29 sa 2560*1080 sa 19:10,šta i kako njih usporediti sa ovim Sams.) i ako bi recimo došao 4K IPS,pa koštao negdje kao sad U30 DELL,malo manje od 10k kn,onda sigurno ne bi uzimao takav,jer bi uzeo dell već davno...šta ti preporučuješ,pošto pretpostavljam da si "bolje" informiran od mene ;)

i dali je taj ASUS također TN panel??

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.6.2014 10:32 (johnyaces777).
12 godina

4K IPS monitori su dosta skupi, pogotovo 28 i veća dijagonala tako da je to po meni totalno neisplativo sada.

Ovaj Samsung nije loš ako ti treba 4K reza, i ako gledaš sprijeda nebi trebalo biti problema sa kontrastom, najgori su vertikalni kutevi gledanja.

Asus je također TN ali najbolji od svih TN matrica

Najbolje da pogledaš opet video o Asus-u.

12 godina
neaktivan

hvala,sad već pomalo počinjem shvačati da je ASUS ipak daleko bolji izbor...barem od samsunga...ali gdje ga nabaviti i koliko ce taj kostati u usporedbi sa samsungom 4300kn cirka??

također,još ako mogu,kako bi ocijenio ASUS i taj neki AOC koji bi navodno trebao kostati nekih 5k kn??

http://www.racunalo.com/aoc-u2868pqu-novi-28-monitor-visoke-4k-rezolucije-3840x2160/

12 godina

A neznam kod nas ga još nema, pogledaj na computeruniverse dali ga ima u njemačkoj ako ces naručivati izvana.

Za taj AOC ne mogu ništa reći kada nije izašao review ali svejedno ja bi gledao Asus kada bi došao kod nas. USB hub ti ionako ništa ne znači.

12 godina
neaktivan

ne,ništa,znači čekanje neko dok ne dođe u hrvatsku,pa kad god bude to,nema veze,tebi stvarno hvala,na informacijama i trudu :)

12 godina

Ma nema frke ;-)

14 godina
Koji monitor kupiti

Molio bih preporuku za gaming monitor 24"(može i TV) oko 1600 kn.Hvala {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav ekipo..trazim monitor do 1300kn(+-100kn) do 24" za surfanje, igranje, obradu fotki/videa...vidio sam stranicu prije ovaj DELL P2414H da roby27 preporuca..jel imate mozda jos neku preporuku??

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.6.2014 23:00 (matej402).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
matej402 kaže...

Pozdrav ekipo..trazim monitor do 1300kn(+-100kn) do 24" za surfanje, igranje, obradu fotki/videa...vidio sam stranicu prije ovaj DELL P2414H da roby27 preporuca..jel imate mozda jos neku preporuku??

Uzmi taj, nećeš pogriješit.

12 godina
Sinishaa kaže...

Molio bih preporuku za gaming monitor 24"(može i TV) oko 1600 kn.Hvala {#}

Bolje idi na samo monitor Dell P2414H a tv tuner uzmeš posebno ako ti treba.

matej402 kaže...

Za tebe vrijedi isto Dell P2414H best buy

12 godina
11 godina

O.o

A razlike u cijeni stvarno...

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.6.2014 14:01 (Bevis).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice