Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.737
|
čitano: 5.890.427
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Koji monitor kupiti

Pozdrav

Amater treba tocno utvrditi sto je (nemora biti samo cista mozda samo intenzivira problem puno ljudi dobije glavobolje od monitora). Jel na niskoj svjetlini isto glava boli, jel boli i kad gledas crt i plazma ekrane, jel smeta manje na starijim lcd monitorima od prije nekoliko godina i vrlo vazno jel smeta na max svjetlini monitora sa softverski smanjenim brightnessom.

Ima vise potencijalnih uzroka

Nekim ljudima smeta PWM regulacija svjetline a pogotovo kod novih led monitora (najbrojnija skupina i ja sam u njoj) rjesenje PWM free monitori nema ih puno al dobavljivi su.

Nekima smeta blur lcd-a (rijetko) rjesenje crt,plazma ili he he oled.

Nekima cak smeta i anti glare premaz ( vrlo rijetko).

Ako imas zamor i glavobolje vrlo vjerojatno si u prvoj skupini s tim da je problem manje izrazen kod starijih ccfl monitora naspram novih sa ledicama koje se instantno pale i gase za razliku od florescentnih cijevi koje zadrzavaju svjetlinu trenutak pa tako ublaze prijelaz.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.2.2014 14:50 (nikidr).
16 godina
nikidr kaže...

Pozdrav

Amater treba tocno utvrditi sto je (nemora biti samo cista mozda samo intenzivira problem puno ljudi dobije glavobolje od monitora). Jel na niskoj svjetlini isto glava boli, jel boli i kad gledas crt i plazma ekrane, jel smeta manje na starijim lcd monitorima od prije nekoliko godina i vrlo vazno jel smeta na max svjetlini monitora sa softverski smanjenim brightnessom.

Ima vise potencijalnih uzroka

Nekim ljudima smeta PWM regulacija svjetline a pogotovo kod novih led monitora (najbrojnija skupina i ja sam u njoj) rjesenje PWM free monitori nema ih puno al dobavljivi su.

Nekima smeta blur lcd-a (rijetko) rjesenje crt,plazma ili he he oled.

Nekima cak smeta i anti glare premaz ( vrlo rijetko).

Ako imas zamor i glavobolje vrlo vjerojatno si u prvoj skupini s tim da je problem manje izrazen kod starijih ccfl monitora naspram novih sa ledicama koje se instantno pale i gase za razliku od florescentnih cijevi koje zadrzavaju svjetlinu trenutak pa tako ublaze prijelaz.

Imam dvi ciste koje mi smetaju. Problem je taj da kod bilo kakvog naprezanja očiju, jaki miris, jako sunce itd. ta cista mi se povećava i samim time imam glavobolju.

Vid sam testirao i on mi je odličan.

E sad, na starijim monitorima nisam imao tih problema, taj problem mi se počeo javljati zadnjih godinu dana.

Ajde daj baci koji link na ove monitore koje si rekao da su rijetko dobavljivi.

Kući imam ovaj monitro u opisu pod moj PC a na poslu neki samsung 24" star 4god. 

A buđet, pa ajmo reći do 2500kn bez PDV-a.

Battlelog: MUDO_HR
12 godina
neaktivan

Ma u zadnje vrijeme povecva se broj monitora sa analognom kontrolom svjetline problem je samo sto su mahom to skupi monitori osim par iznimaka i benq monitora koji su sada skoro svi flicker free.

A za preporuku baci pogled na listu na www.tftcentral.co.uk/articles/flicker_free_database.htm, a i ovisi jel trazis monitor samo za rad ili i igranje kod kojeg je jako vazan brz odaziv ekrana.

Osobno imam dell  S2740L i nije preskup(sada je puno jeftiniji nega kad sam ja kupovao) ali je glossy tj za zamracenu sobu super ali za rad u uredu i svjetloj sobi los zbog refleksija.

Od 24 incnih ima dosta skupi dell u2413 i od benq brdo novih modela ovisno sto preferiras za igru ili za rad.

Od 27 incnih benq 2760 hs va panel malo skuplji nego hm model ali mrvicu bolji ali kao i svi va paneli imaju sporiji odaziv ignoriraj slobodno ovih 4 ms gtg sto benq reklamira to nema veze sa pameti. Imas i dell 2713hm (ips) koji je nazalost iznad budjeta ali vrlo dobar monitor iako isto sporiji dosta od tn panela ali ti nedostatci su realno vidljivi jedino u jako brzim igrama a isto vrijedi i za gorespomenuti benq.

Ako ti je jako vazna igra i odaziv pogledaj i benq xl seriju (tn panel 120 i 144 hz) nove verzije su flicker free

samo kod nas jos kruze stare verzije po viskoj cijeni, a nove verzije su i vani jos skuplje a kod nas i nedobavljive osim narucivanjem izvana.

edit

Zaboravio sam spomenuti ako sjedne na kladi listic kakav {#} ili se poveca proracun za monitor pogledaj i eizo modele skupi ali i najbolji imaju cak i brzi va panel koji radi na 120 Hz a i simuliranih 240 Hz uz sve prednosti va panel tehnologije i brzi odaziv a kao secer na kraju crt feeling tj motion blur reduction.

Model o kojem govorim je Foris FG 2421 tj nadam se moj iduci monitor, iako mi je tesko samom sebi opravdati takav trosak samo za monitor ali vidjeti cemo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.2.2014 16:19 (nikidr).
13 godina
neaktivan

Evo ja sam kupio Acer S236HL i super mi je,sto vi mislite?

It's not about the money...It's about sending a message
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.2.2014 23:40 (ii7scw).
16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ako ikoga zanima na prodaju je Dell U2412M

http://www.njuskalo.hr/lcd-monitori/dell-u2412m-24-ips-oglas-10750226

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Mislim si uzet ovaj monitor ima li tko iskustva s AOC - link

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

jel mi mozete preporucit monitor do nekih 900-1000 kn, najbitnije mi je da ima hdmi i da nije veci od 22'' jer ga planiran koristit kao monitor i za igranje xboxa, hvala {#}

Som la gent blaugrana

0 0 hvala 0
12 godina
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

bas san vidija da je gore stavljen i to mi se cini zasad kao najbolje rjesenje, jos cu malo procackat pa cemo vidit

Som la gent blaugrana

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Koji monitor kupiti

Može li mišljenje o monitoru: Viewsonic VA2212a-LED http://www.viewsoniceurope.com/uk/products/va2212aled.htm. Tu imate specifikacije? Moj frend ga je uzeo, međutim brzo zamenio istim zbog mrtvih piksela... Ovaj novi mu nema ni jedan mrtav piksel, za sada... I ja planiram da ga uzmem...

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.2.2014 12:33 (Comi123).

0 0 hvala 0
12 godina

Bježi od tog monitora, TN panel i samo D-Sub konektor. 

Reci koji ti je max buđet pa ce ti se naci kvalitetan monitor. 

12 godina
Koji monitor kupiti

niko mi nije odgovorio ...smrc

BATTLELOG : http://battlelog.battlefield.com/bf4/soldier/SINKE_the_Hunter/stats/931784351/pc/
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Koliko vidim unazad tvoj post imas LG sa TN matricom, razlika u kontrastu MVA vs TN ce biti velika a i u kutu gledanja. 

12 godina
Koji monitor kupiti

hmmmm razlika ce bit na bolje ili na losije..... jel se isplati uzimat taj monitor za 1400kn koliko je sad.....dosta igram BF4

BATTLELOG : http://battlelog.battlefield.com/bf4/soldier/SINKE_the_Hunter/stats/931784351/pc/
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Da isplati se ipak je to 27" BenQ ima odlicne monitore, na bolje naravno.

16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

taj Benq je 1400kn... VA matrica, dok su IPS po 2000 pa cak i 2500 za Dell. Ne kuzim ove razlike u cijeni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Mislis da se ips neisplati pored ovog benq-a???   Nekuzim se nimalo u panele  a htio bi 27" monitor bio bi spreman ic i do 2000kn ak se isplati

osnovna namjena gaming(bf4) i surfanje eventualno pokoji film al sumnjam

jel istina da va paneli imaju dosta losiji odziv od tn panela, to mi jebitno zbog BF4

i kakvi su ips paneli s odzivom

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.2.2014 1:46 (SiNkE.Zgb).
13 godina
odjavljen
roby27 kaže...

Bježi od tog monitora, TN panel i samo D-Sub konektor. 

Reci koji ti je max buđet pa ce ti se naci kvalitetan monitor. 

Pa nekih sto evrića, koliko i košta Viewsonic VA2212a...

12 godina

Onda gledaj na njuškalu što možeš naći a da nije TN monitor. 

12 godina
SiNkE.Zgb kaže...

Mislis da se ips neisplati pored ovog benq-a???   Nekuzim se nimalo u panele  a htio bi 27" monitor bio bi spreman ic i do 2000kn ak se isplati

osnovna namjena gaming(bf4) i surfanje eventualno pokoji film al sumnjam

jel istina da va paneli imaju dosta losiji odziv od tn panela, to mi jebitno zbog BF4

i kakvi su ips paneli s odzivom

U pravilu su TN najbrži ali ne toliko da se u praksi to dosta osjeti. No međutim za pravo gaming iskustvo ti je nužno da monitor ima 120-144Hz interpolaciju pokreta.

12 godina
Koji monitor kupiti

Kupio benq pa sljedi testiranje

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SiNkE.Zgb kaže...

Kupio benq pa sljedi testiranje

super, javi...

15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Moze preporuka za neki monitor budet oko 1500kn?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav

Zelim da kupim novi Monitor posto se ne razumijem bas mnogo oko Monitora 

trebala bi mi pomoc izmedju ovo dva koji je bolji...

LG - http://www.lg.com/uk/monitors/lg-20EN33S

Benq - http://www.benq.com/product/monitor/gl2023a

Hvala svima!

0 LG
3 Benq
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ljudi trebao bi preporuku za ok Led monitor do 24 ali bi trebao imati sto manje bocne stjenke jel planiram piknuti 3 komada za eyefinity...sada imam Samsung 2333hd pa su mi dosta debeli rubovi i vrijeme je da se to zamjeni i slozi malo treba.

0 0 hvala 0
13 godina
zmegati kaže...

Ljudi trebao bi preporuku za ok Led monitor do 24 ali bi trebao imati sto manje bocne stjenke jel planiram piknuti 3 komada za eyefinity...sada imam Samsung 2333hd pa su mi dosta debeli rubovi i vrijeme je da se to zamjeni i slozi malo treba.

Koliko HRK./EUR. mislis iskesati...jer ako mislis na ove spec. koje si nabrojo onda tu nema prevelike dileme pikni od dell'a novi model http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2414h.htms najtanjim rubom i izvrsnim vremenom odziva...

Osobno ti mogu rec da je cudo monitor,jer sam se prebacio s 27' na te tri ljepotice od monitora...osjecaj neopisiv..

12 godina
bobofloki2 kaže...

Moze preporuka za neki monitor budet oko 1500kn?

http://www.futura-it.hr/katalog/periferija/monitori/24plus/p2414h-09/

12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav, trebam savjet za monitor.

Monitor bi spojio na laptop za posao (Asus X50SL; DVI, VGA izlazi) i uzeo bi PS3 pa spojio njega za igru. 

Znači htio bi nešto sa što dužim jamstvom, da što manje umara oči jer ću vjerojatno veći dio dana provodit pred njim. Po mogućnosti da ima USB utore za miš i tipkovnicu. Dijagonala 23-24". Budžet mi je oko 1500kn, ali ako ima neki baš odličan, a malo skuplji, mogu se protegnut. Ne znam kakvi su oni monitor/TV pa ako ima neki dobar za te pare, može i to.

Hvala unaprijed.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.2.2014 17:29 (marlowe).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zvijer kaže...
zmegati kaže...

Koliko HRK./EUR. mislis iskesati...jer ako mislis na ove spec. koje si nabrojo onda tu nema prevelike dileme pikni od dell'a novi model http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2414h.htms najtanjim rubom i izvrsnim vremenom odziva...

Osobno ti mogu rec da je cudo monitor,jer sam se prebacio s 27' na te tri ljepotice od monitora...osjecaj neopisiv..

Vidim da je rub ekstra mali, daj mi reci dali imaju iza za stalak da ih se može staviti na zid?

17 godina
moderator
zmegati kaže...
zvijer kaže...
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2414h.htms najtanjim rubom i izvrsnim vremenom odziva...

Vidim da je rub ekstra mali, daj mi reci dali imaju iza za stalak da ih se može staviti na zid?

Kao i većina drugih monitora, ima standardni VESA mount. Dakle, treba ti nosač s VESA mountom i možeš ih staviti gore.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice