ovako, trazim monitor koji cu uzet, i zanima me par stvari oko toga
buduci da dosta vremena provodim za ekranom, bitno mi je da bude blag prema ocima, da ne umara itd
uzeo bi nesto izmedju 20 i 22 inca, cijena nije problem
koristio bi ga za citanje i povremeno igranje, svakako naglasak na citanje texta
evo sto me zanima
prvo, jel netko ima iskustva sa PLS matricom? samsung tvrdi da daje vecu svjetlinu i siri kut gledanja od IPSa, i opcenito bolju sliku
drugo, dvojim oko tipa pozadinskog osvjetljenja; LED ili C(H)CFL, ovdje stvarno nemam nikakva iskustva
trece, koliko vidim odziv vecini novih samsungovih monitora je 5 ms, dok ja imam samsung LCD star 5 godina sa odzivom 2 ms; ne znam zasto sada vec sve ne rade sa odzivom 2 ms, ili barem one za koje tvrde da su za igranje, i kako kazu imaju "fast reponse time" od 5 ms (neprimjetna razlika?)
za sad toliko, bilokakva iskustva ili konstruktivne primjedbe su dobrodosle :)

,nabavio ga prije 4 dana i svaka preporuka za njega, monitor je odlican i uopce se ne zamaraj sa 8ms...neces primjetit razliku

bez toga ne mogu ništa preporučit kak ču ti reč kaj da kupiš kad ne znam koje modele moš kupit itd.Ak ti dučani nemaju internet stranice, onda popiši točne oznake modela monitora koji te zanimaju u raznim dučanim pa ih napiši u svom postu tak da se može nekaj preporučit i to je to.