koji monitor 22-24" ?

poruka: 28
|
čitano: 5.522
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
HeljpMi 22-24" pljiz

Molim pomoč u izboru monitora. Treba mi za obradu fotografija(najviše), a manje za grafiku i dizajn. Igrice uopće ne igram a filmove gledam na telkaću tak da me u biti ne zanimaju Samsung, LG i slični. Sviđaju mi se EIZO, NEC i Dell. Kako nisam informatičar ni gamer i ne kužim se baš u hardveraj, danima već tražim di koji kupiti. Izbor EIZOa je bar ovo kaj sam vidio u Vemilu, HGSpotu, Linksu, Autronicu, bijedan. NECa još manje mogu naći. Tu i tamo nailazim na Dell, ali nisam baš nešto previše siguran u ove monitore. Zna li itko gje bih još mogao potražiti EIZO ili NEC i koji model? Daklem, 22-24" do 5.000-6.000kn. Slobodno napišite neki model za kojeg znate da je za moje potrebe dobar. Unaprijed hvala.

P.S. Ispričavam se kaj otvaram novu temu, ali večina monitora kaj se tu traže je za gejmere, a ja sam polako več očajan u potrazi za pravim savjetima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2008 15:24 (gumbek).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: HeljpMi 22-24" pljiz
gumbek kaže...

Molim pomoč u izboru monitora. Treba mi za obradu fotografija(najviše), a manje za grafiku i dizajn. Igrice uopće ne igram a filmove gledam na telkaću tak da me u biti ne zanimaju Samsung, LG i slični. Sviđaju mi se EIZO, NEC i Dell. Kako nisam informatičar ni gamer i ne kužim se baš u hardveraj, danima već tražim di koji kupiti. Izbor EIZOa je bar ovo kaj sam vidio u Vemilu, HGSpotu, Linksu, Autronicu, bijedan. NECa još manje mogu naći. Tu i tamo nailazim na Dell, ali nisam baš nešto previše siguran u ove monitore. Zna li itko gje bih još mogao potražiti EIZO ili NEC i koji model? Daklem, 22-24" do 5.000-6.000kn. Slobodno napišite neki model za kojeg znate da je za moje potrebe dobar. Unaprijed hvala.

P.S. Ispričavam se kaj otvaram novu temu, ali večina monitora kaj se tu traže je za gejmere, a ja sam polako več očajan u potrazi za pravim savjetima.

Lenovo L220X. 3000kn, najbolji 22" monitor. Kvaliteta slike je odlična, a dojmove Gilberta, možeš pronaći na Forum.hr, na pdf-u Hardver. Da jeftinije prođeš, koristi nabava.net.

EDIT: Ovdje ti je najjeftiniji.
#smajli koji koluće očima#
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2008 16:33 (kompotko).
17 godina
protjeran
koji monitor 22-24" ?

samsung sync master 2232bw the best

samsung sync master 2232bw

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: koji monitor 22-24" ?
hackboy kaže...

samsung sync master 2232bw the best

Jesi ti uopće pročitao za što koristi i koliko želi dati?
#smajli koji koluće očima#
16 godina
neaktivan

ja sam procitao sta se trazi i sta zeli... ali ako nije neki neki teski fanatik... preporucio bih LG L222WS - wide screen monitor... jako se dobro ponasa i kod fotografija, i kod igara i svega a ni cijena nije pretjerana, ni malo... to je moja preporuka...

17 godina
neaktivan
koji monitor 22-24" ?

Ja preporucujem Dell UltraSharp 2408WFP

Bolje ispast glup, nego iz autobusa!

0 0 hvala 0
17 godina
koji monitor 22-24" ?

Imam Dell 2408WFP i monitor je super

Gigabyte GA-P35-DQ6, Intel E8400, 4GB RAM, 8800GTS, 2x 320Gb, 1x250Gb, DVD, Antec P182, Logitech X-210, Logitech MX518, 1xexternal disk 500GB
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
koji monitor 22-24" ?

fala dragi ljudi na odgovorima. kompotko, da dobra preporuka. već su mi ga preporučili. jedino nisam baš siguran u budućnost i kvalitetu te matrice. nije da se nešt posebno kužim, ali....čitao sam po nekim stranim sajtovima. u biti bih se htio držati klasike. tak ne mogu fulat. samo kad bi mi neko znao reći koji model u tom rangu cijena je neki best-buy a da nije Lenovo, Samsung ili LG. inače, hvala hackboy na preporuci Samsunga. pretpostavljam da je dobar model, ali sam sam vidio razliku između EIZOa i Samsunga i moram priznati da je jako vidljiva. mislim, ak već imam lovu hoču kupiti nekaj stvarno dobro, pa makar i koštao taj EIZO toliko. ali kad pogledaš sliku na njemu jasno ti je zakaj je tak skup. fala i n3philius, ali cijena stvarno nije presudna u ovom slučaju, nego kvaliteta. kuleru i parizeru, fala dečki na dobroj preporuci. već ga gledam neko vrijeme. ima li tko za preporučiti koji EIZO za moje potrebe, dakle, ne kao klasični-obični desktop monitor? i gdje ih ima, osim u vemilu, a da nije jedan model i bijedna ponuda ko tamo? tnx

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
koji monitor 22-24" ?

hmm a jesi razmisljao o Apple monitorima? Imao sam prilike radit na 23" HD monitoru...Odlican je i jedini razlog sta ga nemam je cijena :-(

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
koji monitor 22-24" ?

Sad ću ja malo ispasti pametan, al' vrijedi pokušati.  :)

Isto se bavim fotografijom i potreban mi je velik i wide ekran. Nakon samsunga 930 BF (koji je prosječan)

Kupio sam apple iMac 24" dakle cijeli komp je u monitoru.I taj monitor ima IPS matricu koja je najbolja po prikazu boja.

Ne mogu ti opisati koji je to skok u pozitivnom smislu.

Vidim da ti lova nije problem,pa u to moja preporuka.

Aperture 2 je vrhunski program za fotografije.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
koji monitor 22-24" ?

fala fiume i čova. znam dečki, slažem se s vašim izborom,iako ipak idem na pc. gledao sam i probao Macove, ali koliko god im hardveri i softveri bili dobri toliko mi se monitori ne dopadaju. mislim nisu oni loši da ne ispadne da pričam gluposti, ali osobno mi se više sviđa slika na EIZO. svejedno, fala na trudu. tnx dečki. fala čova, već si mi pisao na hrpcu, pa eto danke još jednom. Febo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
koji monitor 22-24" ?

Cuj da ti iskren budem i ja bi radije EIZO nego Cinemu 23" ali cini mi se da je EIZO te velicine jos skuplji nego cinema... A to je punoooo para :-)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
koji monitor 22-24" ?

A ti kupi Eizo, tj. ono šta ti se najviše dopada, e :)

Koji ti je nik na HRPC-u ? :) 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
koji monitor 22-24" ?

Fiume, na žalost tu si u pravu. mislim da je. Čova, Febo, to mi je nick i nadimak i tak me i starci zovu još otkad me ekipa iz kvarta blagoslovila sa ovim jedinstvenim i rimovitim nadimkom.:-)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
gumbek kaže...

... jedino nisam baš siguran u budućnost i kvalitetu te matrice...

Oprosti, ali ovo nema veze s mozgom. Budućnost i kvalitetu? Kaj misliš koju matricu imaju svi skupi i dobri i veliki monitori pa tako i modeli Eizo-a i Dell-a?
Ja sam kupio Lenovo L220x čim je stigao u hr i to isključivo zbog obrade fotografija. Monitor bi kvalitetom prikaza mogli bez problema prodavati i za 5-6 tisuća kuna. Imam ga manje od pola godine i svaki put kada sjednem za njega razvuče mi se osmjeh preko lica. Još kad se sjetim koliko sam ga malo platio ...

U svakom slučaju, nemoj da te cijena zavara. Za razliku koju ćeš uštediti ako uzmeš Lenovo možeš kupiti i neki uređaj za kalibraciju i profiliranje monitora što je gotovo esencijalna potreba ako želiš kvalitetan rezultat i konzistenciju u radu s bojama (premda L220x dolazi sa dosta dobrim tvorničkim profilom) ... Veći je plus imati kvalitetan i kalibriran monitor nego najskuplji i najkvalitetniji i nekalibriran. Ako misliš da je kalibracija i profiliranje tebi nepotrebno - dao si odmah odgovor na pitanje treba li ti Eizo. Eizo je skupa profesionalna oprema. Svoju cijenu opravdava ali samo u profesionalnom studijskom i laboratorijskom okruženju.

Sve u svemu, ispred nosa ti se nudi sjajan i nevjerojatno jeftin odgovor na tvoje zahtjeve. Hoćeš li okrenuti glavu i iskeširati duplo više love zato da ti na monitoru piše Eizo, to je tvoj izbor. Sumnjam da s Eizom možeš pogriješiti, ali pazi da se tvoj izbor umjesto racionalnog i logičnog ne svede na hranjenje vlastitog ega. Čest slučaj u današnje vrijeme i nitko nije imun.

Nemoj zanemariti L220x zato što na njemu piše Lenovo i košta tako malo. On je fakat jedna od jako rijetkih iznimaka u današnjoj industriji kada za malo novaca dobivaš jaaako puno. Best Buy ali u višoj klasi!

http://www.bug.hr/izdanja/tekst.asp?id=84138

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.9.2008 14:11 (Zmax).
17 godina
protjeran
koji monitor 22-24" ?

samsung sync master 2232bw radi dobro ima dobru grafiku i sam ti se prilagodi na graficku dizajn 5.0 grafika 5.0

hack master

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zmax, fala na odgovoru i savjetu. ali i na bespotrebnom komentaru o mozgu i hranjenju ega. fakat bespotrebno vređat nekog a da prethodno nisi pročital kaj sam točno napisao. ne želim se svađat jer nisam profić. samo sam obični wannabe fotograf(jednog dana želim postat profi) koji sa obzirom na "širok spektar znanja i sajtova"(ovo pišem kao krajnju ironiju) domačih, pa tako i englesko-američkih(na žalost), još uvijek nije dobio ovak konstruktivan odgovor ko što si ga ti dao. već sam na početku spomenuo da nisam informatičar i time se unaprijed ispričao ako provalim kakvu glupost. što se kalibracije tiče, apsolutno se slažem sa tvojom konstatacijom. jedino kaj nisam takav čobo koji će si kupit turbo-skupi monitor a da nema pojma o kalibraciji. ne kupujem to ja iz hira ili zato kaj mi je ćaća dal novce, nego iz potrebe. ak sam već toliko para, truda i vremena uložio u foto opremu, onda ću radije prištedit lovu neko vrijeme i uzet najbolje kaj se nudi. ne nužno i najskuplje. eto, zahvaljujem na savjetu i dobroj volji.

16 godina
neaktivan

fala hackboy na savjetu

17 godina
neaktivan
parizer kaže...

Imam Dell 2408WFP i monitor je super

Zanjima me taj Dell, jel ima laga u igrama, jel se slova daju čittat, jel nije presitno.
16 godina
neaktivan

evo regovo sam se samo da odgovorim na ovaj thread ovdje.

bavim se pro sa grafikom i motionom. i dati cu ti jedan savjet.

odi u ducan i sjedni sipred svih monitora koje zelis pogledat ali jako malo njih ce ti se pribliziti DOBROM EIZU ili KVALITETNIJEM DELLU ili APPLEu.

apple nije za igranje. ali za profi rad jest.

dell je za gejming i pro obradu dosta dobar.

eizo je top. vrijedi svake kune koje ga platis.

ako radis posao koji zahtjeva precizan monitor znas se odabir. ako mislis radit pro.

ako ne mislis onda ti je svejedno.

nemoj slusat "savjete", odi ljepo sjedni u ducan uzmi si vremena, kao kad gledas telke. i izaberi.

pogledaj referentnu fotku na svim tim monitorima i obrati pozornost na detalje. sta vidis sta ne vidis i to je to...

prica:

otiso sam u ducan po novi monitor jer me moj samsung 20'' iznevjerio.

izbor koji sam imao nije bio zadovoljavajuc.

na kraju , kupio sam eiza 24'' za 9k kuna.

nije mi zao ni kune. a zasto bi mi pobogu i bilo?

full hd rezolucija, gejming za poludit, obrada fotki i videa,color corection..no ghosting . . . .

btw i kad ti dodje klijent i vidi aplea ili eiza naspram jeftinih 17inca iz metroa....

L O L

ma o cemu mi pricamo ;)

sve to ces odradit i na jeftinijem lenovu ili samsungu... samo ovisi za sta ti monitor treba.

ako ga mozes isplatit onda ga uzmi eiza ili apple ili veceg dela. neces pozalit.

kao sto je neko gore napiso da kad sjedne ispred svog lenova njemu je majka...

a mos mislit sta je onda na eizu....ja ga sigurno nebi mjenjo ni za samsunga ni za lenova niti za dela.

molim vas bez flejma, jer ako ne vidite kvalitet monitora sami, kako mozete govorit sta je? koje di je? savjeti sa foruma isfrustriranih korisnika? kad sami niste radili na dobroj opremi (cast izuzecima)

ako imas para za dobar monitor onda imas para za dobar monitor, i tu je prica gotova. ako ga mozes isplatit onda si odmah 2 uzmi..

to je moje misljenje, ostale rasprave nemaju smisla...

idem sad uzivat u full hd gejmingu na 24 inca i rjesit par debelih njemaca jer sam svoj poso za danas obavio ;P

pozz

17 godina
neaktivan
des kaže...

evo regovo sam se samo da odgovorim na ovaj thread ovdje.

bavim se pro sa grafikom i motionom. i dati cu ti jedan savjet.

odi u ducan i sjedni sipred svih monitora koje zelis pogledat ali jako malo njih ce ti se pribliziti DOBROM EIZU ili KVALITETNIJEM DELLU ili APPLEu.

apple nije za igranje. ali za profi rad jest.

dell je za gejming i pro obradu dosta dobar.

eizo je top. vrijedi svake kune koje ga platis.

ako radis posao koji zahtjeva precizan monitor znas se odabir. ako mislis radit pro.

ako ne mislis onda ti je svejedno.

nemoj slusat "savjete", odi ljepo sjedni u ducan uzmi si vremena, kao kad gledas telke. i izaberi.

pogledaj referentnu fotku na svim tim monitorima i obrati pozornost na detalje. sta vidis sta ne vidis i to je to...

prica:

otiso sam u ducan po novi monitor jer me moj samsung 20'' iznevjerio.

izbor koji sam imao nije bio zadovoljavajuc.

na kraju , kupio sam eiza 24'' za 9k kuna.

nije mi zao ni kune. a zasto bi mi pobogu i bilo?

full hd rezolucija, gejming za poludit, obrada fotki i videa,color corection..no ghosting . . . .

btw i kad ti dodje klijent i vidi aplea ili eiza naspram jeftinih 17inca iz metroa....

L O L

ma o cemu mi pricamo ;)

sve to ces odradit i na jeftinijem lenovu ili samsungu... samo ovisi za sta ti monitor treba.

ako ga mozes isplatit onda ga uzmi eiza ili apple ili veceg dela. neces pozalit.

kao sto je neko gore napiso da kad sjedne ispred svog lenova njemu je majka...

a mos mislit sta je onda na eizu....ja ga sigurno nebi mjenjo ni za samsunga ni za lenova niti za dela.

molim vas bez flejma, jer ako ne vidite kvalitet monitora sami, kako mozete govorit sta je? koje di je? savjeti sa foruma isfrustriranih korisnika? kad sami niste radili na dobroj opremi (cast izuzecima)

ako imas para za dobar monitor onda imas para za dobar monitor, i tu je prica gotova. ako ga mozes isplatit onda si odmah 2 uzmi..

to je moje misljenje, ostale rasprave nemaju smisla...

idem sad uzivat u full hd gejmingu na 24 inca i rjesit par debelih njemaca jer sam svoj poso za danas obavio ;P

pozz

A koji je to eizo konkretno i di si ga kupio?
16 godina
neaktivan

s2411 flexscan...

jedini koji je bio dostupan i bez cekanja...da je bilo applea ili della , svjendo bi uzeo jedan od ta tri..ali nije ih bilo ili je trebalo cekat... vemil.. jer su jedni imali "izbor".

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.9.2008 12:23 (des).
17 godina
neaktivan
des kaže...

s2411 flexscan...

jedini koji je bio dostupan i bez cekanja...da je bilo applea ili della , svjendo bi uzeo jedan od ta tri..ali nije ih bilo ili je trebalo cekat...

U kojem dučanu, ja sam gledo na nabavi, nema ih nigdje. Nema nijednog eizo 24". A koji bi Dell uzo.
Što znaći onaj input lag od 30-60ms kod tih velikih monitora?
U vemilu nemaju nijedan 24" eizo.
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.9.2008 12:29 (drago7).
17 godina
neaktivan
koji monitor 22-24" ?

Vidi se da taj novi  DELL  2408WFP ima katastrofalno velik input lag:

INput lag INput lag
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.9.2008 14:34 (drago7).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Čuj, moje isprike ako sam bio uvredljivog tona. Nije mi bila namjera. Samo me je jako začudila tvoja izjava. Za bolje razumijevanje tematike ovaj kratki text svakako preporučam:

http://www.pchardwarehelp.com/guides/lcd-panel-types.php

I potpuno razumijem tvoju situaciju. Zato sam spomenuo ego ali u širem kontekstu koji obuhvaća sve nas, pa i mene osobno, ne ciljajući izravno i samo na tebe. Vjeruj mi ja sam također ulupao puno love u fotografsku opremu i pregazio net uzduž i poprijeko u potrazi za rješenjima svojih dilema. Isto tako tvrdim da će ti ovaj Lenovo pružiti isvrstan i kvalitetan prikaz slike vrlo blizu puno skupljim opcijama. Zanemari to što je Lenovo. Kod ovog modela je činjenica da su izbacili izvrstan monitor. Da li slučajno ili namjerno nije bitno. Ovo je trenutak kada stvarno imaš priliku dobiti više za manje love.

Mali review L220X s Lenovo foruma:

http://forum.lenovo.com/lnv/board/message?board.id=Thinkvision&thread.id=2&view=by_date_ascending&page=1

Mišljenja sam da je razlika u cijeni između ovog Lenova i Eizo-a puno veća nego razlika u kvaliteti prikaza. Za razliku u cijeni od cca 7000kn razlika u kvaliteti trebala bi biti valjda 3x. A nije da ga j... Da mi fotografija donosi zaradu (a još ne donosi) i da od nje živim (pretpostavimo dobro) ne bih se libio dati ni 20k kn za neki profi Eizo, ali ovako mi je to neopravdano. Ako ti lova nije limitirajući faktor, troši. S Eizom si siguran da mu se, nakon što ga platiš, nećeš usuditi tražiti mane:) Lenovu ćeš vjerovatno naći sve. Jer je jeftin. A ako je jeftin jednostavno mora nešto na njemu biti loše. Zar ne?

Btw, za Eizo ti je zastupnik Melcomp. I još jednom isprike na malo "prejakim" rečenicama u prošlom postu. Ili i u ovom?  Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.9.2008 22:49 (Zmax).
16 godina
neaktivan

hvala des na preporuci. iako, moraš priznati i da zmax ima pravo. da je toliko skuplji i bolji, u biti ne znam. teško mi je povjerovat da je toliko bolji od Lenova. ali najbolje da odem sam pa vidim, kako kažeš na nekoj referentnoj fotki. i još jednom zmax hvala na infu i linkovima, napokon mi je netko postao zastupnika. skroz sam zaboravio na tu firmu. sve okej, ja sam samo amater i još uvijek skupljam potrebne informacije. volio bih da toga ima više na forumima. vjeruj mi, pregledao sam forume meni dragih UK-USA foto časopisa, ali i tamo je pustoš što se tiče savjeta o boljim monitorima. boljim za ovu svrhu. još jednom svima, hvala najljepše na savjetima.

16 godina
neaktivan

np. sretna kupovina :)

ako sam "zvucao ljuto", oprostite nije mi bila namjera...

poz

16 godina
neaktivan
koji monitor 22-24" ?

Ma nemaš mi na čemu zahvaljivati. Prošao sam kroz vrlo sličnu situaciju i biti će mi drago ako nekome drugom malo olakšam. Sretno s kupovinom!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice