DELL 2408WFP Ultra sharp

poruka: 12
|
čitano: 4.510
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
DELL 2408WFP Ultra sharp

Upravo sam jučer dobio novi monitor (DELL-ov 2408WFP). I to igrom slučaja baš onaj koji je bio na testiranju u BUG-u. E, monitor je super. Koja slika! Prikaz boja! Kontrast! Košta malo više, ali mislim da je zvanredan. Radim puno u photoshopu jer se bavim fotografijom, i mogu iznijeti samo pohvale. Boje štimaju. Jaaako malo je vukao na plavu ali kalibracijom (Spyder 3 elite kalibratorom) sam to riješio. Također nakon kalibracije (dodano je samo malo više kontrasta) i slika je bila besprijekorna.

Tako da ako tražite kvalitetan monitor a da ne košta desetke tisuće kuna(kao eizo-ovi ili HP dreamcolor), toplo preporučam DELL 2408WFP Ultra sharp.

0 0 hvala 0
17 godina
DELL 2408WFP Ultra sharp

A šta si imao prije? S čim da usporedim tvoju ocjenu?

Ke?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DELL 2408WFP Ultra sharp

Solidan monitor, ali to se može reći sa bilo koji PVA monitor na tržištu... meni je malo smetao input lag pa sam ga vratio nakon tjedan dana korištenja.

Sve u svemu bolji od onih TN shrotova koji se prodaju na tone.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: DELL 2408WFP Ultra sharp

Pa kaj se taj input lag toliko primjeti? kak si ga vratio? to po onom zakonu da mozes vratiti robu u roku 7 dana ako nisi zadovoljan? U kojem to ducanu?

17 godina
DELL 2408WFP Ultra sharp

Ja imam isti monitor vec dosta dugo i jako sam zadovoljan (kupljen u Vemil-u)

Taj lag ja ne primjecujem (ne igram igre - mozda samo par sati na mjesec)

Preporod u odnosu na 19" TN Samsunga kojeg sam prije imao... i sto se tice prikaza boja i dimenzija. Sad mi je i 24" premalo

Odlicne mogucnosti namjestanja monitora u bilo koji polozaj (visina, rotacija, zakretanje...)

________ ________________
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tacch86 kaže...

Pa kaj se taj input lag toliko primjeti? kak si ga vratio? to po onom zakonu da mozes vratiti robu u roku 7 dana ako nisi zadovoljan? U kojem to ducanu?

Stvar je u tome što sam ga ja bio kupio isključivo za komp na kojem se igram i za net itd... ne za posao pa mi nije odgovaralo. A sad, ja sam primjetio i malo mi je smetalo, nekome možda to ne znači apsolutno ništa... moraš vidjet sam za sebe.

A to nije bilo kupljeno kod nas nego u Italii. Mislim da kod nas još nisam čuo da su ti zamjenili nešto ako nisi zadovoljan. Pogotovo monitor.
17 godina
neaktivan
DELL 2408WFP Ultra sharp

Bolje da ne spomenem na čemu sam prije radio, jer je bilo teže sranje i definitivno neprimijereno poslu kojim se bavim. Input leg? Stvarno neznam. Je, prisutan je, no ne igram videoigre već godinama pa mi to ne smeta. I u ostalom imam osjećaj da kasni nekoliko desetinki sekune, dakle... U svakom slučaju, stojim iza svojih riječi da za profesijonalnu obradu fotografija nema jeftinijeg i boljeg monitora istovremeno. Pogledao sam ih nekoliko i ustanovio da je ovo kompromis za mene. Naravno da ima boljih ali znate i sami koliko ti bolji monitori mogu koštati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2009 7:36 (AENIMA).

0 0 hvala 0
17 godina

Ima jeftiniji i bolji monitor za obradu fotografije od tog dell (koji je bez daljnjeg odličan). Ali HP LP2475w je bolji i ima IPS matricu i jeftiniji je nekih 500kn.

16 godina
neaktivan
DELL 2408WFP Ultra sharp

Kupujem 24" monitor sljedeći mjesec i jako sam zainteresiran za mlađeg brata od ovog Dell-a tj. za 248WFP,

montažer sam i bavim se digitalnom fotografijom i efektima u After Effectsima, Photoshopu

i Premieru...

Jako me brine ovaj input lag...

E sada, osim gore navedenoga, puno se i igram na PC-u...

Dali mi se isplatu uzimati 248WFP ili ne...

Brine me, jel, odziv i input lag, dali ću to primjetiti i kolika je razlika između

248WFP i 2408WFP (ovog imam na poslu, tamo se ne igram, ali mi je genijalan monitor)...

Znaći, isplati li se uzeti 248WFP za 2500kn, dosta ću raditi sa videom i puno ću se igrati!!

Inaće rađe bih uzeo Dell nego Samsung, jer mi iskustvo debelo upučije na Dell...

evo i link

Mudar ko čovjek-jesetra!
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.6.2009 11:40 (Zvekan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DELL 2408WFP Ultra sharp

Anyone, someone, noone??!!

Mudar ko čovjek-jesetra!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zvekan kaže...

Kupujem 24" monitor sljedeći mjesec i jako sam zainteresiran za mlađeg brata od ovog Dell-a tj. za 248WFP,

montažer sam i bavim se digitalnom fotografijom i efektima u After Effectsima, Photoshopu

i Premieru...

Jako me brine ovaj input lag...

E sada, osim gore navedenoga, puno se i igram na PC-u...

Dali mi se isplatu uzimati 248WFP ili ne...

Brine me, jel, odziv i input lag, dali ću to primjetiti i kolika je razlika između

248WFP i 2408WFP (ovog imam na poslu, tamo se ne igram, ali mi je genijalan monitor)...

Znaći, isplati li se uzeti 248WFP za 2500kn, dosta ću raditi sa videom i puno ću se igrati!!

Inaće rađe bih uzeo Dell nego Samsung, jer mi iskustvo debelo upučije na Dell...

evo i link

Profesjnalni design studio...

2xDELL 2408WFP

Nikad problema...genijalni monitori

a sto se tice After Effectsa ne brini...koliko ja znam max input lag je 65ms a imat ces puno veci problmea od toga ako se budes profesjonalno bavio AAE-om

"Ako nekoga mrzi mnogo ljudi, to mora da je dobar čovjek."
17 godina
neaktivan

Koji je razlog 248,model star skoro 2 godine? Zasto ne neki ovogodisnji model recimo 2409,2309?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice