Dead/stuck pixel

poruka: 4
|
čitano: 4.483
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Dead/stuck pixel

Pola godine nakon kupnje iskočio mrtvi pixel, monitor još pod garancijom. Dell garantira 0 mrtvih pixela.

Sad me zanima da li to garantiraju prilikom otvaranja ili tokom cijele garancije?

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. // When sex was safe and motor racing dangerous. // WRC is for boys, Group B was for men.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
suspendiran
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Re: Dead/stuck pixel

Imam isti monitor, čim sam ga kupio jedan mrtvi piksel u lijevom kutu dolje. Dell priznaje tj. daju novi monitor samo ako imaš: 1 ili više bright sub pixela; 6 ili više dark sub pixela. Ja sam zvao dućan gdje sam uzeo monitor i rekli su da radi tog jednog piksela ništa od novoga.

Evo ti LINK

15 godina
Dead/stuck pixel

Kolegi na Dellu jučer isočio jedan neuobičajeni pixel. Sitna je točkica koja poprilično iritira i bode u oko kad se radi o crnoj pozadini, a s obzirom na to da je zelene boje, pretpostavljam da se radi o stuck, a ne o dead pixelu. Na netu se pronađe par načina kako bi se možda mogao riješiti problem i popraviti stvar.

http://www.wikihow.com/Fix-a-Stuck-Pixel-on-an-LCD-Monitor

Ne bih isprobavao s nikakvim fizikalijama, već softverski iako sumnjam da će ovaj test ultra brze izmjene boja otkloniti problem. Strah me da se to ne poveća ili proširi na susjedne pixele pa i one koji nisu u nesporednoj blizini, dakle bojim se pogoršanja situacije. Problem je u tome što je jamstvo zbog toga izoliranoga neostvarivo.

Bilo kakvi savjeti, preporuke, mišljenja, stavovi i prijedlozi više su nego dobrodošli.

Hvala Bogu koji je ovom forumu podario Arendelle koja nasmijava i uveseljava sve vlastitim postovima; Bože, vrati nam Vladu da nastavi gdje je stao i sreći te zadovoljstvu neće biti kraja :).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice