24'' 4:3 monitor

poruka: 17
|
čitano: 4.054
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Zanima me ako netko zna da li postoji 24'' monitor u 4:3 formatu, nisam baš ljubitelj widescreena, imam filing da gubim dosta radne površine. Nisu mi toliko bitni kutevi gledanja, niti neki divljački kontrasti, najbitnija mi je velika radna površina. Zasad sam našao samsunga 245b i asusa mk241h samo što su oba widescreen. Imam samsungove monitore već nekih 10-ak godina, i do sada sam bio jako zadovoljan. Kolega s posla i ja imamo 20'' monitore, samo što je njegov widescreen, i čini mi se dosta manji.

Tražio sam po netu ali nisam našao nikakav 24'' 4:3, pa već lagano sumnjam da li postoje.

Bilo kakvi savjeti su i više nego dobrodošli!

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: 24'' 4:3 monitor

Ne mogu 100% biti siguran, ali mislim da se takvi monitori ne proizvode.

Mozes razmotriti widescreen modele koji imaju postolje s mogucnoscu zakretanja pa tako uspraviti monitor ako ti treba visina (naravno, bio bi malo uzi onda, ali to se moze donekle rijesiti vecom dijagonalom).

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2008 10:14 (DrNasty).
17 godina
neaktivan

Takvi monitori se ne proizvode, općenito je izrada 4:3 monitora puno skuplja od widescreen-a, pa ih zato i ima sve manje.

Ako imaš 20'' 4:3, onda je vjerojatno rezolucije 1280x1024. Ako uzmeš 24'' widescreen, on ima rezoluciju 1920x1200. Prema tome, ima veću površinu.

Preporučam da isprobaš u trgovini i mislim da nećeš imati zamjerki.

Također, preporučam jedan od Dell-ovih modela.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2008 10:30 (macak).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
macak kaže...

Ako imaš 20'' 4:3, onda je vjerojatno rezolucije 1280x1024. Ako uzmeš 24'' widescreen, on ima rezoluciju 1920x1200. Prema tome, ima veću površinu.

Nije bas tako. 17" i 19" LCD monitori su u 5:4 formatu s rezolucijom 1280x1024.
20" LCD monitori su 4:3 i imaju 1600x1200. Ako zarotira 24" LCD, imace istu sirinu kao s trenutnim 20" monitorom, ali ce dobiti na visini ako mu treba.
Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...
macak kaže...

Nije bas tako. 17" i 19" LCD monitori su u 5:4 formatu s rezolucijom 1280x1024.
20" LCD monitori su 4:3 i imaju 1600x1200. Ako zarotira 24" LCD, imace istu sirinu kao s trenutnim 20" monitorom, ali ce dobiti na visini ako mu treba.
 Ako zarotira 24'' imati će širinu 1200, a sada ima širinu 1600.

17 godina
moderator

Joj da, moj bed, meni u glavi ova 1280x1024 Izlanuo se (mislim na pribliznu sirinu, razlika 80 pixela)

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.8.2008 10:55 (DrNasty).
17 godina
neaktivan

d...teško da ćeš naći...al evo ti jedna slikica s omjerima..

nadam se da se dobro vidi...mjere su u mm

omjer omjer
If ignorance is bliss, then knock the smile off my face!
17 godina
neaktivan

Hvala svima na odgovorima!

Inače radim u 3D strojarskim aplikacijama i AutoCAD-u, pa mi je idealan 4:3 format, ali ako ne ide, ne ide...

Macak, gdje bi se našli Dell-ovi monitori, kakva je cijena, imaš li nešto za preporučiti? Ako je cijena visoka, da li se isplate (u odnosu na samsung ili asus)?

17 godina
neaktivan
Roadrash kaže...

Hvala svima na odgovorima!

Inače radim u 3D strojarskim aplikacijama i AutoCAD-u, pa mi je idealan 4:3 format, ali ako ne ide, ne ide...

Macak, gdje bi se našli Dell-ovi monitori, kakva je cijena, imaš li nešto za preporučiti? Ako je cijena visoka, da li se isplate (u odnosu na samsung ili asus)?

I moj posao se svodi uglavnom na AutoCAD.

24 inčni sa 1920x1200 se pokazao idealnim za ovu upotrebu. Radne površine ima i više nego dovoljno, možeš puno alata imati uključeno.

A i za ostale namjene je također jako dobar. Možeš imati npr. otvoren dokument u Wordu, istovremeno dvije stranice jedna do druge, ili uz to Excel, više web stranica - ovisno što ti već treba.

Od Dell-ovih modela mogu preporučiti 2408WFP.

U odnosu na modele drugih proizvođača cijena je viša, ali kvaliteta Dell-ovih monitora je poznata, tako da mislim da je investicija isplativa.

17 godina
neaktivan

Ako ti je bitna velicina, a imas dosta novaca, onda kupi Apple-ov Cinema Display od 30" LINK.

Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ako ti već treba velika radna površina i/ili koristiš više aplikacija istovremeno ni 2 x 19" nisu loša alternativa, posebno novi Lenovo 190x sa samo 6mm tankim okvirima.

Nešto je jeftinije od jednog 24" a nekad je praktično ako se aplikacije sa kojima radiš žele maksimizirati.

Također, tu je i Lenovo L220x, bitno jeftiniji od Della sa istom rezolucijom ali je 22".

Imam oba rješenja, isto radim 3D/CAD, i svako ima nekih sitnih +/- ali ukupno sam jako zadovoljan. (2x19" IBM, Dell 2407-HC).

17 godina
neaktivan

Neki dan sam bio u Nitelu i lik mi je preporučio Samsung T240, veli da mu za te novce nema konkurencije (3396,45 kn) link: http://www.nitel.hr/shop/cjenik/?kat=265727&gr=265732

E sad, veli kak monitor ima kontrast DC 20000:1 i da u tom segmentu mu stvarno nema konkurencije. Mene sad zanima što znači ova oznaka "DC" ispred kontrasta ako netko zna, jer sam na nekim monitorima vidio da piše, lupit ću, kontrast 1000:1 i onda u zagradi "(8000:1)". Jel ima tu nekakva caka ili u čemu je stvar? Da li je to stvarna vrijednost 20000:1 ili neka teoretska?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
I like it! I like it,big time!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
17 godina
moderator

Joj, isti odgovor i isti link Smijeh

Da smo na divljem zapadu i da smo potezali pistolje u gunfightu, sad bih ja bio mrtav Plač

Hehehe

17 godina
protjeran

Amerikanci rade 24" CRT monitor koristit ce za jadne ljude bez novaca a imat ce 100 slika u slici

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
macak kaže...

U odnosu na modele drugih proizvođača cijena je viša, ali kvaliteta Dell-ovih monitora je poznata, tako da mislim da je investicija isplativa.

Sta ne kupuje dell matrice od Samsunga?

Ja sam trazio 24" 4:3 monitor nekih 3-4 mjeseca, kod nas i u inozemstvu, i koliko ja vidim nema toga za kupit. Samo 16:10.
Dell je OK, ja sam zadovoljan sa njim na poslu, ali za igre/filmove... tako tako.  PVA panel nije bas stvoren za to...

Ako imas priliku pogleda si negdje usporedno par monitora, recimo ovaj dell i neki TN 24"   mozda i neces primjetit neku razliku, a cijena ti je bitno razlicita.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice