Vodič za izbor RAM memorije izdvojena tema

poruka: 2.916
|
čitano: 1.063.706
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Vodič za izbor RAM memorije

Nije problem, znam kako staviti jos jednu plocicu rama. Samo sto nz koji bi mi sa njuskala bili adekvatni

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Vodič za izbor RAM memorije

Dal moja ploca podrzava ovo? Ocu vidjet svih 8gb?

http://www.ebay.com/itm/SAMSUNG-2x-4GB-8GB-2Rx4-PC2-5300F-CL5-DDR2-667-MHz-Fully-Buffered-FB-DIMM-/231112417920?pt=DE_Technik_Computerzubeh%C3%B6r_Arbeitsspeicher&hash=item35cf5fa280

EDIT:tek sam se sad sjetio da nemam plocu napisanu pod moj pc, znaci ploca je GA-EP45-DS3

You got to lose to know how to win
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2013 17:46 (R4zOR229).
16 godina
moderator
R4zOR229 kaže...

Dal moja ploca podrzava ovo? Ocu vidjet svih 8gb?

http://www.ebay.com/itm/SAMSUNG-2x-4GB-8GB-2Rx4-PC2-5300F-CL5-DDR2-667-MHz-Fully-Buffered-FB-DIMM-/231112417920?pt=DE_Technik_Computerzubeh%C3%B6r_Arbeitsspeicher&hash=item35cf5fa280

EDIT:tek sam se sad sjetio da nemam plocu napisanu pod moj pc, znaci ploca je GA-EP45-DS3

"Es handelt sich um Server- bzw. Workstation-Speichermodule"

To je memorija za servere i radne stanice. Neće raditi na tvojoj ploči.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
17 godina

A bezveze, pa sta postoji vise verzije ddr2? Znam da ima onaj high density koji je samo za AMD ploce :S, moze onda preporuka di mogu najeftinije uzet 8gb ddr2, frekvencija nije bitna al nebi bilo lose da je bar 800Mhz

You got to lose to know how to win
16 godina
moderator
R4zOR229 kaže...

A bezveze, pa sta postoji vise verzije ddr2? Znam da ima onaj high density koji je samo za AMD ploce :S, moze onda preporuka di mogu najeftinije uzet 8gb ddr2, frekvencija nije bitna al nebi bilo lose da je bar 800Mhz

Pa postoje server i consumer verzije svih vrsta ram memorija.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
14 godina

Pozdrav.

Imam 2x2 GB DDR3 na 1333 MHz Transcend, latencije 9-9-9-24 na 1,5 V. Imam samo dva slota za RAM i kontao sam u jedan slot staviti 4 GB keks da imam 2+4 GB.

Matična (pod "Moj PC") može primiti do 8 GB na max 1333 MHz.

Vidim sa "HW info" da je oznaka ugrađenog RAM-a PC3-10600. Je li to dovoljno znati pri kupovini "keksa" od 4 GB (uz uvažavanje da je na 1333 MHz)? Jel ta oznaka obuhvaća latencije i napon?

Hvala.

Nisam ja ništa prčk'o.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozz, trenutno imam 4GB 1600MHz na PC-u (Kingmax).

Naručio sam jos 4GB 1333MHz od Corsaira, pa me zanima hoće li biti problema što je drugi proizvođač ?

Ovo za MHz znam da će se spustiti na niže.

0 0 hvala 0
15 godina

Nebi smjelo biti problema , no ima iznimaka ! Vjerujem da nece , no budes vidio !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Znaći imam sljedeći kit 3x2gb G Skill F3-12800CL9-2GBNQ ... E sad trebao bih nadogradnju na bar 8GB... Pa kako nisam imao bas uspijeha prodati, okrenuo sam se nadogradnji, da li bi imao problema kad bi sad puknuo uz ove jos neku ploćicu od 4GB ili da svakak idem na 2GB ? i što bi preporučili sad.

Samsung Galaxy Note II :)
15 godina

Pa problema nebi smjelo biti da stavis 4GB u utor jer ti maticna podrzava do max. 16GB po utoru ! Imas skoro pa iste G.Skill plocice od 4GB ( DDR3 , 1600mhz , CL9 , 1.5V ) !

Music As A Weapon !!
14 godina
Spiridon kaže...

Pozdrav.

Imam 2x2 GB DDR3 na 1333 MHz Transcend, latencije 9-9-9-24 na 1,5 V. Imam samo dva slota za RAM i kontao sam u jedan slot staviti 4 GB keks da imam 2+4 GB.

Matična (pod "Moj PC") može primiti do 8 GB na max 1333 MHz.

Vidim sa "HW info" da je oznaka ugrađenog RAM-a PC3-10600. Je li to dovoljno znati pri kupovini "keksa" od 4 GB (uz uvažavanje da je na 1333 MHz)? Jel ta oznaka obuhvaća latencije i napon?

Hvala.

Može li netko dati savjet?

{#}

Nisam ja ništa prčk'o.
15 godina
neaktivan
goranbm kaže...

Znaći imam sljedeći kit 3x2gb G Skill F3-12800CL9-2GBNQ ... E sad trebao bih nadogradnju na bar 8GB... Pa kako nisam imao bas uspijeha prodati, okrenuo sam se nadogradnji, da li bi imao problema kad bi sad puknuo uz ove jos neku ploćicu od 4GB ili da svakak idem na 2GB ? i što bi preporučili sad.

Da se nadovežem na ovaj moj post, uz memoriju navedenu u postu prijašnjem, koju od ovih memorija bi mi najbolje preporučili:

1.) http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_246&products_id=6315

2.) http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_246&products_id=12622

3.) http://www.protis.hr/products/details/memorija-transcend-ddr3-1600mhz-2gb-jm1600kln2g/47341

Ili nešto drugo od 2GB...

13 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ima tko preporuku za matičnu ploču da posjeduje ddr3.

Lp :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.12.2013 0:21 (olujan 1).

0 0 hvala 0
15 godina
olujan 1 kaže...

Ima tko preporuku za matičnu ploču da posjeduje ddr3.

Lp :)

http://www.bug.hr/forum/board/slaganje-pc-konfiguracija/75.aspx?sort=act

15 godina
neaktivan
LoL acc THCJoshi
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.12.2013 22:07 (Jonja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dobar dan,imam 2x1G rama Kingston HyperX DDR2 800Mhz KHX6400D2/1G i htio bi dodati do 8G.Moje pitanje je dali ima veze ako uzmem od nekod drugog modela ili mora biti isti taj model?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Malo kasnim , al da odgovorim :)

Nebi smjelo biti problema ako uparis te memorije koje imaju razlicite latencije ! Latencije bi se trebale automatski podesit na vrijednost onih memorija koje imaju više latencije ( u tvom slucaju : 9-9-9-24 ) ili ih rucno podesiti u BIOS-u !

croatia boss kaže...

Dobar dan,imam 2x1G rama Kingston HyperX DDR2 800Mhz KHX6400D2/1G i htio bi dodati do 8G.Moje pitanje je dali ima veze ako uzmem od nekod drugog modela ili mora biti isti taj model?

Dobar dan !

Nemora biti isti model , iako rijetko ima iznimaka ! Samo gledaj da uzmes isti tip memorije - DDR2 i isti frekvenciju - 800mhz !

Music As A Weapon !!
13 godina

Koju bi ste mi preporučili memoriju  da je stabilna na 2400MHz ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Jedno jednostavno pitanjce

Zanima me postoji li ikakve razlike u kvaliteti rada izmedju ovih kartica (sve su DDR3 8Gb 1600Mhz):

Kingston: http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/memorije/ddr3-1600/0703285/

Adata: http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/memorije/ddr3-1600/0703267/

Kingmax: http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/memorije/sodimm/kin-8gb-sodimm-1600/

Patriot: http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/memorije/ddr3-1600/pat-sd38g16002-8g/

Ako je bitno, maticna koja ce ici uz to ce vjerojatno biti: Asus M5A97 R2.0

Pitam jer su zadnje 2 na akciji u futuri, a prva je na akciji u protisu: http://www.protis.hr/products/details/memorija-kingston-ddr3-1600mhz-8gb-hyperx-blu-2x4gb--99927-khx1600c9d3b1k28gx/47531 Konfu mislim kupiti u futuri pa me zanima da li je kingstonova uistinu, i po cemu ako je, bolja od ostalih?

Molim preporuku (btw. radi se o budget pc-u)

Hvala unaprijed, LP

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 21:55 (The_Fichek).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kingston : 2 x 4GB

Adata :  1 x 8GB

Kingmax : memorija za LAPTOP - to NE UZIMAJ

Patriot : 1 x 8GB

Prakticki nemres fulat koju god da uzmes , osim ovog Kingmax-a koji je za laptope ! S 2 x 4GB Kingstonom bi dobio nesto na performansama u dual channelu , a ima i nize latencije ( sto tesko da ces skuzit u normalnom radu ) !

Music As A Weapon !!
12 godina
Haf932 kaže...

Kingston : 2 x 4GB

Adata :  1 x 8GB

Kingmax : memorija za LAPTOP - to NE UZIMAJ

Patriot : 1 x 8GB

Prakticki nemres fulat koju god da uzmes , osim ovog Kingmax-a koji je za laptope ! S 2 x 4GB Kingstonom bi dobio nesto na performansama u dual channelu , a ima i nize latencije ( sto tesko da ces skuzit u normalnom radu ) !

Aha, hvala. Znam da su ove 1x8gb, a kingston 2x4gb. Stavio sam tako jer su te bile na akciji. Znaci opcenito je bolje upariti dvije po 4gb jeli i da li su za igranje hardkor igrica bolje nize latencije (osjeti li se tu ista?) Ako bi kasnije stavio jos 8gb jel onda bolje da sam prethodno imao 2x4gb ili 1x8gb? I jos nesto, osim sto je izgleda bolje 2x4gb jel moguce da jedna od njih u radu crkne nekako a druga prezivi ako su uparene sta vec..?

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 22:33 (The_Fichek).
15 godina

Te nize latencije sumnjam da ces skuzit u igrama !

Ako mislis kasnije stavljat 1 x 8GB , onda si i sad uzmi 1 x 8GB , iako nemres fulat ako uparis s 2 x 4GB !

Ne vidim neki razlog zasto jedna nebi prezivila , ak druga crkne ! !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 23:12 (Haf932).
15 godina
neaktivan

Evo ovako, imam pitanje vezano uz ovu temu, ali bi prvo nešto razjasnio ako netko može. Ovako u prilogu su dvije slike, Imam memoriju G.Skill F3-12800CL9D-2GBNQ.

Specifikacije kažu ovako:

Tested speed 1600MHz

Tested Latency 9-9-9-24-2N

Tested voltage 1.50V

SPD speed 1333MHz

SPD voltage 1.50V

Izdvojio sam samo ovo jer mi nije jasna razlika između ove dvije vrste brzine što je podebljano. E sad na slici u prilozima su screenshotovi iz AIDA 64 i CPU-Z. Ako sam dobro shvatio memorija radi na 9-11-11-29 latencijama, iako je u BIOSU namješteno na auto. Također piše da je 9-9-9-24  na 1333MHz, što opet nije jasno ako gledam gore navedene specifikacije. Na drugoj slici je opet situacija da mema radi na 1600MHz i na latencijama 9-11-11-29... Pa eto ako može ukratko samo pojašnjenje situacije. 

I ono što je zapravo vezano za temu, može li se sa ovim ramima upariti ova pločica, koja radi na istim latenicjama ali većoj voltaži. (koliko se razumijem to bas i nije moguće, ali eto molim samo potvrdu)

Hvala. 

12 godina

Dal je CL9 latencija isto kao i 9-9-9-24 latencija?

Negde pise CL9-10-11 a negde su brojevi, tipa 8-8-8-24...malo me to zbunjuje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

CL9 bi bilo skraceno za 9-9-9-24

CL8 bi bilo skraceno za 8-8-8-24

Itd...

Music As A Weapon !!
12 godina
Haf932 kaže...

CL9 bi bilo skraceno za 9-9-9-24

CL8 bi bilo skraceno za 8-8-8-24

Itd...

e hvala ti...jel cim je latencija veca,to bolje?

15 godina

Bolja je ak je manje ! Jer latencija je vrijeme koje protekne od trenutka kada procesor zatraži podatak od memorije do trenutka kada se taj podatak nađe u registru procesora.

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

A kako to da se mjeri u nekim cudnim brojkama? 

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Samo da dopunim Haf da su latencije i brzina u MHz isključive. Dakle, ako pokušavaš postići veću brzinu u MHz moraš otpustiti latencije i obratno.

Moj PC  
0 0 hvala 3
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice