Vodič za izbor RAM memorije izdvojena tema

poruka: 2.916
|
čitano: 1.063.626
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Vodič za izbor RAM memorije
Koja je preporuka za kvalitetnu i kompatibilnu radnu memoriju uz ovaj procesor i Toshibin laptop?

Intel® Core™ i3-3120M Processor 2,50 GHz
Intel® Smart Cache: 3MB, DDR3/L/-RS 1333/1600
Ivy Bridge

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pozdrav pitanje imam 8350 fx procesor i razmisljam si kupiti nove rame 8 ili 16gb sad kad gledam latencije ja imam 8-8-8-24 dominatora i zadovoljan sam 1600 mhz

di god gledam ajmo reci 1800 ili preko mhz imaju po c10 ili ti 10 latencije jeli normalno da rami koji imaju vise mhz da mora imati i vise latencija ?

i ima neka preporuka koje rame uzet 1600 ili 1800 mhz biznije su mi latencije nego mhz

Pero
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Trebam rame za ASRock 870 Extreme3 + AMD Phenom II 955 BE

Za početak mi treba 1 keks od 4gb, drugi ću kupiti naknadno, isti kao prvi koji kupim.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Vodič za izbor RAM memorije
Čudno mi se nešto dešava s pc-om. E sad sam shvatio da je do rama. imam gskill8gb 1600mhz, i kad sam ušao u BIOS frekvencija je sama bila podešena na 1151mhz. Sad me buni zašto se sama podesila i da li smije da sad bude na 1733,6mhz zbog toga što nemam opciju za 1600?
Be Water My Friend
15 godina

Vrati BIOS na default pa ponovo podesi. Biće da je do ostalih parametara (kao npr. FSB, ukoliko ga imaš u sustavu).

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Za sad sve fino radi, ako mi dođe opet BSOD onda cu bios restart, a ako poslje toga opet bude problema onda ide novi sistem.
Be Water My Friend
11 godina
neaktivan

Lp.

trenutno imam 4 gb ddr3...cini mi se da kingmax ili kingston nisam ziher...e sad išo bi do 8 gb! dal da prodam te dvije pločice pa da kupim 2 po 4 gb ili da kupim iste takve.. evo slike neke,..ostala konfiguracija pod moj pc! i dal bi iso na 1600 mhz il manje!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
bruslii kaže...
Za sad sve fino radi, ako mi dođe opet BSOD onda cu bios restart, a ako poslje toga opet bude problema onda ide novi sistem.

Instaliranje novog sustava nema ama-baš-nikakve veze tj. uticaja na rješenje problema koje su uzrokovane pogrešnim ili netočnim postavkama u BIOS-u.

14 godina
neaktivan
opet mi se pojavio bsod. ovaj put sam pritisnuo memok! i vratilo mi se automatski na 1600mhz
Be Water My Friend
15 godina

Napravi update BIOS-a i podesi BIOS prema uputstvu za korisnike matične ploče. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Prošli tjedan sam imao problema s ovim kad je bilo 99% memorije zauzeto.
Sad nije tako strašno, ali eto, opet primjećujem.
Koliko je normalna veličina Paged i Non-paged?

Prvo sam imao problema driverima od mrežne kartice.
Nakon instalacije druge verzije drivera, riješio sam problem.
No očito ne zadugo. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pozdrav pitanje jedno kupio sam kingston hiper beast koji rade na taktu 1866 cl9

ali nemogu ih dici vise od 1600 mhz na 9-9-9 27

dok sam prije ovih imao dominatora koji je bio na 1600 kupovni c8 radio na 1866 9-9-9-27

a kingstona nemgu spustiti ni na 8-8-8-24 na 1600 dali zna neko zasto ?

ili je toliko bolji dominator ?

Pero
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Napravi update BIOS-a i podesi BIOS prema uputstvu za korisnike matične ploče. 

Već mi je zadnja verzija.

Be Water My Friend
14 godina
neaktivan
Legolasij kaže...

pozdrav pitanje jedno kupio sam kingston hiper beast koji rade na taktu 1866 cl9

ali nemogu ih dici vise od 1600 mhz na 9-9-9 27

dok sam prije ovih imao dominatora koji je bio na 1600 kupovni c8 radio na 1866 9-9-9-27

a kingstona nemgu spustiti ni na 8-8-8-24 na 1600 dali zna neko zasto ?

ili je toliko bolji dominator ?

sta nitko nista :(

Pero
15 godina

Pa možeš sam izvući zaključak da ovisi o proizvođaču da li će RAM raditi van propisanih specifikacija. I ja sam imao Corsair koji je radio van propisanih specifikacija i Kingston koji to nije htio. Sada imam Crucial ali nisam imao vremena da se pozabavim oko toga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Pa možeš sam izvući zaključak da ovisi o proizvođaču da li će RAM raditi van propisanih specifikacija. I ja sam imao Corsair koji je radio van propisanih specifikacija i Kingston koji to nije htio. Sada imam Crucial ali nisam imao vremena da se pozabavim oko toga.

jeste ali kingston neradi unutar propisanih frekvencija ? to su 1866 mhz rami cl9 a ja ga nemogu nikako na 1866 popest u tom je problem da nije do rama mozda ?

Pero
12 godina

Taj Kingston vjerovatno radni na 1.65V naponu vidi da li je kod tebe u biosu namješteno na 1.65V a za 1.5V napon bio bi najvjerovatnije viši CL10 ili CL11 za 1866MHz

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Legolasij kaže...

jeste ali kingston neradi unutar propisanih frekvencija ? to su 1866 mhz rami cl9 a ja ga nemogu nikako na 1866 popest u tom je problem da nije do rama mozda ?

Imao sam isti problem s Patriotima na 2133 Mhz u biosu sve stock postavke i nema šanse natjerati ih ni na 1866 a kamo li na 2133, overclock procesora + ispravne postavke ramova i viola rade na 2133 Mhz.

Probaj pa javi.

14 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...

Taj Kingston vjerovatno radni na 1.65V naponu vidi da li je kod tebe u biosu namješteno na 1.65V a za 1.5V napon bio bi najvjerovatnije viši CL10 ili CL11 za 1866MHz

probao sam i na 1,65v sa cl 10 i cl 11 nije se htio dici

Pero
12 godina

ja imam kingston hyperx 1600MHz CL9 i radi mi na 1866 CL10 1.65V čak i na 2133 CL11, moguće jedino da te zeza to što imaš 4x4GB neznam pozz

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

moze preporuka ddr3 4gb sto jeftinije i ddr2 2 gb isto sto jeftinije :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ima li upisan XMP profil? Ako ima uključi XMP profil i, ako je sve ispravno, ima da radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Ima li upisan XMP profil? Ako ima uključi XMP profil i, ako je sve ispravno, ima da radi.

jesam ima dva tipa jedan na 1600 i jedan na 1866 mhz ali nece startat windove kad ubacim u taj od 1866 pa si razmisljam da odem reklamirat ?

kupio ih preko njuskala prije tjedan dana

Pero
15 godina

Napravi update na zadnji BIOS i pogledaj rješenje za sličan problem na ovom linku: http://www.tomshardware.co.uk/forum/id-1635862/gskill-ares-1866-run-1866-990fxa-ud3-rev.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Napravi update na zadnji BIOS i pogledaj rješenje za sličan problem na ovom linku: http://www.tomshardware.co.uk/forum/id-1635862/gskill-ares-1866-run-1866-990fxa-ud3-rev.html

evo zanimljive činjenice koje nisam znao ;

Also: This board only supports one stick per channel at 1866, so even if you set the timings correctly, it won't post if they aren't in the correct slots. You need them in the slot closest to the CPU, skip one, second stick, skip the last one.

probao sam kao i inace dignut na 1,65 i 1866 mhz i nije se htjelo upaliti racunalo i onda sam isao izvaditi samo dva slota i nakraju je toto znaci 2 slota podrzavaju a dva ne kako je to zalosno

da sam znao prije nebi bar rame onda te uzeo :(

Pero
14 godina
neaktivan

kako mogu znati koja maticna podrzava za sva 4 slota 1866 ili vise ?

Pero
15 godina

Pronađeš model koji te interesira i sa web stranice proizvođača skineš uputstvo za korištenje i pročitaš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

bas sam razocaran nisam ocekivao ovako nesto, btw hvala na linku ja sam gledao ali nikako naci neki koji ce me uputiti na ovo

Pero
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Bok, laptop mi ima samo 1GB pa mi fali jos recimo 1GB, ako moze savjet oko kupnje memorije :)

Laptop je Fujitsu Siemens Esprimo Mobile U9200

Memorija: DIMM1: Nanya NT1GT64U8HB0BN-3C 1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM  (5-5-5-15 @ 333 MHz)  (4-4-4-12 @ 266 MHz)  (3-3-3-9 @ 200 MHz)

Ne razumijem se baš najbolje, ne znam da li je to ddr2 ili sdram. Ne znam ni sta bi trazio na njuskalu.

Hvala Vam! :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Najbolje da nađeš potpuno istu memoriju i ugradiš je u laptop. Inače, najbolje i najsigurnije je ugraditi isti par RAM-a. U tvom slučaju to je (kako si već sam napisao DDR2). Mislim da tvoj laptop podržava do 4GB RAM-a ali nisam siguran da je CPU 64bitni tako da ti OS neće moći pokazati svih 4GB. Za ugradnju ti možda pomogne ovaj link:

Moj PC  
0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice