Vodič za izbor RAM memorije izdvojena tema

poruka: 2.916
|
čitano: 1.056.272
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Vodič za izbor RAM memorije

Može meni neka preporuka za ram? Želim neki ram koji nema problema sa kompatibilnosti što se ploča tiče dakle da ljubi što više proizvođača ploča a to sam vidio da je otprilike GSkill, Corsair, Kingston.... Za ove ostale neznam... Dakle, bitno mi je da dobijem što više za svoje novce, nisam spreman više od 650 kn utući u rame i to ako idu novi iz trgovine a i to će biti na knap ali eto, za 50 kn ću se snaći valjda lol, uglavnom, želim nešto malo ekstremnije možda da vidim kakav je osjećaj što se tiče performansi sa bržom memorijom ako se može naći možda za tu lovu? Ili bar da preporučite neki ram koji je ok za OC npr da se da sa 1600 CL9 dignut bar na 1866MHz ili čak 2133/2200MHz nebitno o latencijama.... :)

2x4 GB kit je u pitanju jelte, dakle 8 GB DDR3 :)

\/\/ F1des911 \/\/ Champion of the Underworld
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Vodič za izbor RAM memorije
AbeDomeNuS kaže...

Može meni neka preporuka za ram?

Ako imas P8H61-M LX2 iz moj PC , prema sluzbenoj stranici , ona podrzava DDR3 do max. frekvencije od 1333mhz !?

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
AbeDomeNuS kaže...

Može meni neka preporuka za ram?

Ako imas P8H61-M LX2 iz moj PC , prema sluzbenoj stranici , ona podrzava DDR3 do max. frekvencije od 1333mhz !?

Nemam više nisam updateao Moj PC sad imam ASRock P67 Pro3 al ići će Z77 ploča uskoro vrlo vjerojatno :)

13 godina
protjeran
AbeDomeNuS kaže...

Može meni neka preporuka za ram? Želim neki ram koji nema problema sa kompatibilnosti što se ploča tiče dakle da ljubi što više proizvođača ploča a to sam vidio da je otprilike GSkill, Corsair, Kingston.... Za ove ostale neznam... Dakle, bitno mi je da dobijem što više za svoje novce, nisam spreman više od 650 kn utući u rame i to ako idu novi iz trgovine a i to će biti na knap ali eto, za 50 kn ću se snaći valjda lol, uglavnom, želim nešto malo ekstremnije možda da vidim kakav je osjećaj što se tiče performansi sa bržom memorijom ako se može naći možda za tu lovu? Ili bar da preporučite neki ram koji je ok za OC npr da se da sa 1600 CL9 dignut bar na 1866MHz ili čak 2133/2200MHz nebitno o latencijama.... :)

2x4 GB kit je u pitanju jelte, dakle 8 GB DDR3 :)

Ja bi isao ili na neki kingston,kingmax ili corsair ovog ostalog se nebi doticao...{#} I da ako ti je bitna stvar lova onda pokusaj pronaci nesto slabo koristeno s garancijom ili ako netko prodaje novo a jeftinije u ducanu,znas da kod nas ima svega...{#}

Od novih evo moje preporuke...{#}

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_246&products_id=10924

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_246&products_id=12472

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
15 godina

Stari moj , kaj su cijena memorije otisle gore kak je zgorela tvornica {#}

AbeDomeNuS kaže...

Nemam više nisam updateao Moj PC sad imam ASRock P67 Pro3 al ići će Z77 ploča uskoro vrlo vjerojatno :)

Aha !Imas za 639kn Patriot Viper3 RED 2133

Inace , sumnjam da ces skuzit tu razliku u brzini između npr. 1600 i 2133mhz !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

bok ima li razlike između 1x4gb ram i 2x2gb u gaming na 1280x1024?

tj.dual  chanel i single chanel

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.9.2013 17:31 (GaMeR112).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

poštovanje svima, imam 32 bit sedmicu, i dva keksa po 1 gb 1333 ddr3 od a-data. pitanje, ako kupim jedan keks od 2gb od corsaira (nigdje ne mogu naci od adate) hoc eli mi se isplatiti, hoce se brzina povecati, ili bih trebao dva puta po 1, da imam 4 keksa...? hvala, unaprijed

može
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
abcde kaže...

poštovanje svima, imam 32 bit sedmicu, i dva keksa po 1 gb 1333 ddr3 od a-data. pitanje, ako kupim jedan keks od 2gb od corsaira (nigdje ne mogu naci od adate) hoc eli mi se isplatiti, hoce se brzina povecati, ili bih trebao dva puta po 1, da imam 4 keksa...? hvala, unaprijed

Isplatit će se i primjetit ćeš razliku definitivno i nemoraš kupiti također 2x1GB kekse, nego uzmi 1 keks od 2 gb nije toliko bitno hoće li raditi u dual channelu ili ne (u ovom slučaju ilitiga 1+1+2 neće biti u dual channelu) al zato nećeš imat krkljanac na memorijskim slotovima te uz to nećeš opteretit IMC od CPU-a ;)

13 godina
protjeran
GaMeR112 kaže...

bok ima li razlike između 1x4gb ram i 2x2gb u gaming na 1280x1024?

tj.dual  chanel i single chanel

U gamingu vidljive razlike nece biti,a niti u opcem koristenju takoder ne...{#}

12 godina
neaktivan

jel ima koja dobra duša koja zna odgovor na moje pitanje u gore navedenom postu??

Sacrifice is a choice you make. Loss is a choice made for you.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
9090 kaže...

Dobri su svi modeli koji rade tako da je ovo "dobro" totalno nebitno u cijeloj prici jer se ipak radi o starom tipu ddr2 rama sto znaci ako zelis nadogradit ddr2 memoriju nadi si neka dva keksa po 2 GB na 800 MHZ  ili 1066 ako naletis ( vrlo tesko) overclockas na 1066 i puno je jednostavnije nego trazit  i trosit vrijeme i novac na neke tamo crucial rame na 1066 MHZ ili vise itd itd...No ako bas zelis tako onda je manje bitno koji su,malo procitas recenzije razne,testova i kupis koje zelis,i naravno gledaj sto poznatije proizvodace da ram nebi imao problema s plocom,kao i to da svi keksovi budu od istog proizvodaca...{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.9.2013 2:58 (Tomo53nja).
12 godina
neaktivan
Tomo53nja kaže...
9090 kaže...

Dobri su svi modeli koji rade tako da je ovo "dobro" totalno nebitno u cijeloj prici jer se ipak radi o starom tipu ddr2 rama tako da ako zelis nadogradit ddr2 memoriju nadi si nekdva keksa po 2 GB na 800 MHZ  overclockas na 1066 i puno je jednostavnije nego trazit  i trosit vrijeme i novac na neke tamo crucial rame na 1066 MHZ itd itd...No ako bas zelis tako onda je manje bitno koji su,malo procitas recenzije razne,testova i kupis koje zelis,i naravno gledaj sto poznatije proizvodace da ram nebi imao problema s plocom,kao i to da svi keksovi budu od istog proizvodaca...{#}

znam sve to al me zanimalo pošto je stara ddr 2 dal se još može di na netu naći recenzija da pogledam...no nisam ih našao il slabo (malo je onog dobrog i to sam stavio link, što ću probati i nać za uzet iako teško, al hej vrijedi probat - uporan sam) jer to baš nisu recenzirali samo tu i tamo što nije slučaj sa ddr 3 pa je s tim onima koji bi nadogradili sa nekom boljom, a da ne kupujem/mo sada novu ploču težak posao

13 godina
protjeran
9090 kaže...

znam sve to al me zanimalo pošto je stara ddr 2 dal se još može di na netu naći recenzija da pogledam...no nisam ih našao il slabo (malo je onog dobrog i to sam stavio link, što ću probati i nać za uzet iako teško, al hej vrijedi probat - uporan sam) jer to baš nisu recenzirali samo tu i tamo što nije slučaj sa ddr 3 pa je s tim onima koji bi nadogradili sa nekom boljom, a da ne kupujem/mo sada novu ploču težak posao

Moze se naci naravno,ja sam imao par sta sam ih ostavio sebi,doduse nisam ih imao puno jer me ddr2 memorija nije previse zanimala ali ako nadem stavit cu linkove...Po meni ako bas mislis nadogradivat ddr2 memoriju radije gledaj nesto jeftinije jer ces kad tad morat promjenit paltformu a onda ces se tuc u glavu zasto si bacio tolike novce na ram koji nece vrijedit ni 50% od cijene koje si ih platio...{#}

12 godina
neaktivan

to mi je za stari/trenutni PC koji će mi biti pričuva (ali ga želim poboljšati jer imam neke planove šta točno s njim/koja namjena pa na njemu poboljšati što se da) jer počeo sam slagati novu konfu ali s njom su slatke brige

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

moze preoruka za neki best buy RAM od barem 2GB

Postavljam glupa pitanja

0 0 hvala 0
15 godina
Fabregas4 kaže...

moze preoruka za neki best buy RAM od barem 2GB

Koji tip memorije : DDR , DDR2 , DDR3 ...?

Music As A Weapon !!
12 godina
protjeran

a dati iskreno kazem neznam koji imam na kopu ali vjerovatno DDR3
znaci DDR3 

Postavljam glupa pitanja
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2013 19:36 (Fabregas4).

0 0 hvala 0
15 godina

Daj mi tocan model svoje maticne ploce !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Postavljam glupa pitanja
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2013 19:41 (Fabregas4).

0 0 hvala 0
15 godina

Znaci , treba ti DDR2 memorija ! Tu nemres fulat , uzmes keks od 2GB 800Mhz , ili jos bolje ako znas koliko sad imas memorije i od koliko mhz ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
protjeran

Znam da imam 2GB a za Mghz neznam

Postavljam glupa pitanja

0 0 hvala 0
15 godina

Onda si uzmi jos plocicu od 2GB , 800mhz !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Preporučujem Corsair XMS2. Veoma je dobar za overclocking!

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
LoL - Fordox

1 0 hvala 0
15 godina

Crucial je više nego solidan proizvođač. Ne znam kakav CPU hladnjak imaš, provjeri samo da li se keksi mogu bez problema ugraditi i u koje utore (veoma bitno). Provjeri u korisničkom priručniku matične ploče.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

http://www.asus.com/Motherboards/P5B/#specifications

može na tu ploču ddr2 800MHz keksi, jer piše unbuffered u spec od matične a ova je normalna...

šta se tiče brzine podržava...

može brzi odg.

hvala!

uBlowMeBro?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
u2Noobish4Me kaže...

http://www.asus.com/Motherboards/P5B/#specifications

može na tu ploču ddr2 800MHz keksi, jer piše unbuffered u spec od matične a ova je normalna...

šta se tiče brzine podržava...

može brzi odg.

hvala!

Može. Podržava do 8GB tj 4 keksa rama po 2GB

12 godina
neaktivan

Bok, trebam upgrade ram pa sam naisao na sljedece:

1.  PC-10666, 2x4GB (8 GB) , G.SKILL Ares series 

2. G skill ripjaws x series 2x4gb 1333 mhz

moja maticna je sljedeca: AsRock N68C-GS FX 

zanima me koje bi bilo bolje uzeti. hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Uzmi onu koja je niža ( da nema visoke hladnjake ) , mislim da je u tvojoj dilemi to model Ares ! Jer memorija s visokim hladnjacima moze smetati kod stavljanja veceg CPU hladnjaka !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan

Pozdrav

imam samo jedno kratko pitanje. Gledam po raznim forumima i sličnim stranicama kolko rama je potrebno za gaming, pa najbolje da vas pitam

znači da li mi je dosta za bf3 uskoro bf4 4gb rama

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice