Vodič za izbor RAM memorije izdvojena tema

poruka: 2.916
|
čitano: 1.060.245
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Vodič za izbor RAM memorije

Tih 2 x 4GB sto sada imas ti je i vise nego dovoljo za gaming , pa i nema potrebe za kupovanjem jos 2GB ! Ako i stavis te 2GB , radit ce ! Mozes i samo jednu uzet !

Kod kupnje je bitno da uzmes TIP memorije koju tvoja maticna podrzava - znaci DDR3 , da uzmes kolicinu plocice koju utor podrzava - max. 4GB i da uzmes barem istu frekvenciju memorije - 1600mhz ! Vecina 1600mhz memorije ima 9-9-9-24 , one skuplje imaju nize !

Music As A Weapon !!
12 godina
Haf932 kaže...

Tih 2 x 4GB sto sada imas ti je i vise nego dovoljo za gaming , pa i nema potrebe za kupovanjem jos 2GB ! Ako i stavis te 2GB , radit ce ! Mozes i samo jednu uzet !

Kod kupnje je bitno da uzmes TIP memorije koju tvoja maticna podrzava - znaci DDR3 , da uzmes kolicinu plocice koju utor podrzava - max. 4GB i da uzmes barem istu frekvenciju memorije - 1600mhz ! Vecina 1600mhz memorije ima 9-9-9-24 , one skuplje imaju nize !

Ne razumijem ovo... "da uzmes kolicinu plocice koju utor podrzava-max.4gb"...maticna mi podrzava do 32gb... onda bi svaki utor podrzavao 8gb(4x8) ne 4?! 

Ok, znaci radilo bi. Normalno da cu uzet ddr3 i od 1600Mhz. Bio sam skeptican, dal moram trazit bas 9-9-9-24 i jel moze 1 plocica zasebno radit. 

Hvala

15 godina
Vodič za izbor RAM memorije

Ma mislio sam da podrzava max. 16GB {#} Uglavnom , sve stima !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina

Šta je ovo sa cijenama memorije, pa to ode u nebo...a prije je bilo odeš u pekaru, kupiš kruh i svratiš po rame, a sad njonja :(

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Cijene memorije su vec duze vrijeme takve , nazalost {#}

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Haf932 kaže...

Cijene memorije su vec duze vrijeme takve , nazalost {#}

Ima li naznaka padova cijena...mislim nije to ništa prestrašno, ali iritira.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
15 godina

E to nebih znao , vidim da ni vani nisu bas cijene bajne !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

E to nebih znao , vidim da ni vani nisu bas cijene bajne !

Bas tako, i u BiH cijene RAM-ova samo idu gore, Kingston DDR3 8GB 1600mhz u protekom mjesecu poskupio cak 7-8 €, skupljam pare da kupim plocu sa novim socketom (1155) i DDR3 RAM-om, ali je to sve teze i teze zbog poskupljenja, ali mi nije jasno sto poskupljuju kada jos DDR4 nije pusten u prodaju, kao i ploce sa DDR4 ram-om, znam da ce tada pogotovo skociti cijene u nebo, kao sto je bilo i kada je izasao DDR3, on bio jeftin a DDR2 i DDR1 skocio, tako ce i DDR4 biti znatno jeftiniji od ova tri prethodna (SD ram nema vise nov u prodaji, pa on nije toliko bitan da se spominje)

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.7.2013 8:55 (Haker_x).
13 godina
neaktivan

Pozdrav, evo opet mene, trebao sam da uzmem Kingston Beast, taman kada sam otisao u prodavnicu, kazu nestalo je te memorije, ne znaju kada ce doci...

Otisao u drugu, hoce 100 evra, za 2x8GB, tacno nisu normalni.

Nego gledao sam PATRIOT 8GB (2x4GB) 2133MHz Intel Extreme Masters

Pa mi recite, da li se isplati uzeti ovo za 60 eura ili da cekam Beast da stigne?

Hvala, pozdrav

This party's gettin' crazy! Let's rock!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Na jednom starom racunaru imam 512 MB DDR, evo malo vise detalja http://tinypic.com/view.php?pic=r2n7ua&s=5

Htio bih naruciti sa ebaya jos 1GB pa me interesuje da li mogu ogrijesiti prilikom kupovine, trebam li na nesto obratiti paznju, neke pinove, prikljucke ili slicno, ili je samo bitno da je DDR2

Evo ja sm mislio ovaj naruciti ako je kompaktibilan http://www.ebay.com/itm/NEW-1GB-DDR2-667-PC2-5300U-667MHz-240-pin-CL5-PC5300-Desktop-Memory-RAM-1GB-/380639318477?pt=AU_Components&hash=item589fdf11cd

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ploca ti podrzava DDR2 najvece brzine 533 i maksimalno 2GB, znaci 1GB po slotu.

Trebao bi taj da radi, samo sto ce mu frekvencija biti spustena na 533.

Pogledaj ovako nesto: http://www.ebay.com/itm/Value-Select-Corsair-2GB-Kit-2X-1GB-DDR2-533mhz-pc2-4200-NON-ECC-Unbuffered-RAM-/281134966064?pt=US_Memory_RAM_&hash=item4174f32530

Pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ciljas na ove jer bih dobio 2x1 GB za 15 dolara, ili zbog neceg drugog?

Problem je sto uzimam za prijatelja, striktno do 10 dolara, a za toliko se moze naci samo 1 GB, bar mislim tako.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Trebam neki ram jer mi je ovo slabo za sta meni treba. Instaliro sam si ps3 emulator i dosta je sporo skroz moram smanjit rezu da bi vrtio opce.
Konfa:

Motherboard: Asrock P67 performance (fatality)
Procesor: Intel core i5 2500k 3.3 ghz
Grafa:VGA MSI HD6870 1gb
Memorija:corsair ddr3 2x2gb
CPU hladnjak: Corsair A50
Napajanje: 500w corsair cx series
Tvrdi disk:WD black caviar 1TB
Kučište: Thermaltake V4 black edition
Sad dajte prijedloge :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HE JUMP kaže...

Trebam neki ram jer mi je ovo slabo za sta meni treba. Instaliro sam si ps3 emulator i dosta je sporo skroz moram smanjit rezu da bi vrtio opce.
Konfa:

PS3 emulator ??? šta to postoji

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.7.2013 9:20 (voyager).
15 godina
HE JUMP kaže...

Konfa:

Uzmi neki Corsair / G.Skill 4GB , 1600mhz ( ovisi koliko imas love i kaj ti je najisplativije ) !

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
HE JUMP kaže...

Konfa:

Uzmi neki Corsair / G.Skill 4GB , 1600mhz ( ovisi koliko imas love i kaj ti je najisplativije ) !

Pa ja bi prodo ove sta imam pa uzeo nes neznam sta :(. Sto manje love to bolje ;)

15 godina

Uzmi neke 2 x 4GB , 1600mhz , mozes posebno 2 plocice , a mozes i u paketu , sta te jeftinije ispadne !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Trenutno imam jednu ploču od 4GB Patriot.Sig 1033Mhz,i sad sam dobio nekakvu plocicu od 8GB((MIslim a ja samsung ili tak nešta,nema nalijepnice)) od 1066Mhz,dali će to stvarati poblem tj. oće li se poklati?

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Strm kaže...

Trenutno imam jednu ploču od 4GB Patriot.Sig 1033Mhz,i sad sam dobio nekakvu plocicu od 8GB((MIslim a ja samsung ili tak nešta,nema nalijepnice)) od 1066Mhz,dali će to stvarati poblem tj. oće li se poklati?

Mogu se poklati i ne moraju,zavisi sve od napona na kojem rade,na kojoj frekvenciji i na kakvoj ploci...Inace ja ti predlazem da stavis samo 8 gb jer je to za danasnja vremena dosta za sve,pogotovo za igranje,surfanje itd itd...{#}

TL-za zahvalu klikni hvala
14 godina
Tomo53nja kaže...
Strm kaže...

Mogu se poklati i ne moraju,zavisi sve od napona na kojem rade,na kojoj frekvenciji i na kakvoj ploci...Inace ja ti predlazem da stavis samo 8 gb jer je to za danasnja vremena dosta za sve,pogotovo za igranje,surfanje itd itd...{#}

Ma znam,ali šta fali ovim 4GB? xd

Strm
14 godina
protjeran
Strm kaže...

Ma znam,ali šta fali ovim 4GB? xd

Ne fali im nista ali kazem mogu se slucajno poklat,meni se to desilo 2 puta samo do sad a vise razlicitih ramova sam koristio vise od 15 slucajeva i tad su mi crkli utori za plocice...Sto se mene tice mozes ih stavit ali kazem bolje ostavi tih 8 gb i miran si,ova 4 prodaj i zaradi koju kunu jer je 8 GB i previse za sve sto dns rade obicni korisnici...{#}

TL-za zahvalu klikni hvala
14 godina

Aj hvala,neželim riskirati :D

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Oće 16 gb ubrzat renderanje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo, stigao je RAM, na kraju Kingston Predator 2x4GB 2400MHz

Radi za sada veoma stabilno, bez BSOD, ne grije se ni trenutka, jedina mana je sto su visoki hladnjaci.

Kingston Predator Kingston Predator
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pozdrav, frend mi namjerava kupit ram memory od 8 gb znači ne 2x4 nego baš jedna kartica od 8gb, matična mu podržava max 16 gb, i sad ga zanima dal je problem imat 8gb (jednu karticu), inače matična mu podržava dual channel, dali sad to imam kakve veze.. hvala unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Koju tocno maticnu ima ? Dali mu maticna podrzava plocice od 8GB ? Nije problem imat jednu plocicu od 8GB , a da bi mu memorija radila u dual channelu mora ima dvije plocice stavljene u utore iste boje !

Music As A Weapon !!
16 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Koju tocno maticnu ima ? Dali mu maticna podrzava plocice od 8GB ? Nije problem imat jednu plocicu od 8GB , a da bi mu memorija radila u dual channelu mora ima dvije plocice stavljene u utore iste boje !

Matična ploča ASUS P8H61-M LE R2.0, iH61 Rev B3, DDR3, zvuk, S-ATA, G-LAN, PCI-E, VGA, D-SUB, DVI, mATX, s. 1155 evo ovu ima
16 godina
neaktivan

matična ploča podržava do 16gb 

15 godina

Da , podrzava plocice od 8GB , tak da nema frke !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Da , podrzava plocice od 8GB , tak da nema frke !

samo još da vas pitam, da li je onda bolje imati 2x4 gb ram memory da radi u dual channel ili 8 gb jedna memorija?

i hoće li biti bolje performanse ukoliko radi u dual channel?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice