Ta lista koju gledaš označava samo memoriju koju je proizvođač testirao, a radit će bilo koja druga takvih specifikacija...dakle mučiš se bezveze...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Takodjer potvrdjujem, bitno ti je samo da ploca podrzava tu jacinu i freqvenciju RAM-a, model i proizvodjac uopce nisu bitni, i 99% je da ce ti ga ploca podrzati i prepoznati
Uzeo bi jošovaj kit od 2x2 GB DDR3, no unutra imam Kingmax također na 1333. To bi trebalo radit bez problema zar ne? Dali trebam gledat latencije?
Radit ce bez problema , a latencije ce se same podesit !
Treba bi podignit Ram memoriju s 512 Mb bar na 2 Gb.. Treba mi za rad u ordinaciji, znači ništa specijalno zahtjevno, čini mi se da je ovo presporo iako je vama vjerojatno i presmiješno jer je velika većina zaboravila i da postoji računalo s takvom memorijom.. Odmah da Vam kažem ne znam koja mi je konfiguracija kompjutera ali mi je informatičar rekao da ga mogu dizat na 2Gb.. Koju memoriju preporučate i koliko bi me to koštalo otprilike da me ne operu.. Lik je tražio 1000kn za 2 kompjutera a to mi se čini previše pošto se ipak vrlo maaaaallllllooooo razumim u te stvari..
P.S. Mogu li pokušat sam to zamijenit i kad zamijenim jeli se ona automatski pokreće ili kad upalim računalo trebam nešto dodatno radit.. Što sa starom RAM memorijom, dali je vadim ili ostavljam a novu samo ubacim u utor do stare?
Unaprijed hvala..
Skini si program CPU-Z pa poslikaj "Mainboard" i "Memory" tabove. Moramo znati dal ti treba DDR2 ili DDR3 memorija.
Treba bi podignit Ram memoriju s 512 Mb bar na 2 Gb.. Treba mi za rad u ordinaciji, znači ništa specijalno zahtjevno, čini mi se da je ovo presporo iako je vama vjerojatno i presmiješno jer je velika većina zaboravila i da postoji računalo s takvom memorijom.. Odmah da Vam kažem ne znam koja mi je konfiguracija kompjutera ali mi je informatičar rekao da ga mogu dizat na 2Gb.. Koju memoriju preporučate i koliko bi me to koštalo otprilike da me ne operu.. Lik je tražio 1000kn za 2 kompjutera a to mi se čini previše pošto se ipak vrlo maaaaallllllooooo razumim u te stvari..
P.S. Mogu li pokušat sam to zamijenit i kad zamijenim jeli se ona automatski pokreće ili kad upalim računalo trebam nešto dodatno radit.. Što sa starom RAM memorijom, dali je vadim ili ostavljam a novu samo ubacim u utor do stare?
Unaprijed hvala..
Skini, instaliraj i pokreni program Speccy. Zatim u tom programu klikni na "Motherboard" (matična ploča) i napiši ovdje koji je model matične ploče i rećemo ti koliko možeš nadograditi RAM memorije i koju. Koliko sam shvatio, ti bi htio nadograditi RAM memoriju na dva kompa i da li možeš to sam napraviti za manje od 1000kn.
Naravno da možeš (vrlo je jednostavno) i ispašće te puno manje od 1000kn. Prvo nam daj ime matične ploče koji ti piše pod "Model", pa ćemo ti reći koliko košta, koju memoriju trebaš uzeti i kako je instaliraš u komp.
Skini si program CPU-Z pa poslikaj "Mainboard" i "Memory" tabove. Moramo znati dal ti treba DDR2 ili DDR3 memorija.
Ne vjerujem da je DDR3, tesko da ce imati 512MB DDR3 rama i da mu moze maximalno 2GB DDR3 rama podrzat, moze biti DDR1 ili DDR2
ok javit cu se sutra kad vise budem znao..hvala
Radit ce bez problema , a latencije ce se same podesit !
Gledam za ovu memoriju.. Vidim da ima 7-7-7-21 latenicje dok Kingmax kod mene ima 9-9-9-24
Tada će svi moduli radit na Kingmaxovim postavkama zar ne?
Da , radit ce na visim latencijama !
Evo ovako prije 2 dana sam se javio s problemom RAM memorije (htio sam je u ordinaciji podignit s 512 Mb na 2Gb na 2 računala), međutim danas kad sam na poslu provjerio sa programom Speccy koji ste mi preporučili ispada da mi jedno računalo ima 2 Gb.. Kad smo dobili računala oba 2 su bila ista tako da mi nije jasno.. Prije 2 god. ovo računalo koje ima 512 Mb RAM je bilo na servisu di je tip rekao da je mijenjao dosta stvari.. Uglavnom mislim da je samo kučište ostalo staro pa me zanima šta je radio i da li je popravljano računalo puno lošije i sporije od starog..
Unaprijed hvala...
Evo ovako prije 2 dana sam se javio s problemom RAM memorije (htio sam je u ordinaciji podignit s 512 Mb na 2Gb na 2 računala), međutim danas kad sam na poslu provjerio sa programom Speccy koji ste mi preporučili ispada da mi jedno računalo ima 2 Gb.. Kad smo dobili računala oba 2 su bila ista tako da mi nije jasno.. Prije 2 god. ovo računalo koje ima 512 Mb RAM je bilo na servisu di je tip rekao da je mijenjao dosta stvari.. Uglavnom mislim da je samo kučište ostalo staro pa me zanima šta je radio i da li je popravljano računalo puno lošije i sporije od starog..
Unaprijed hvala...
Ovo računalo sa 512MB RAM memorije je puno puno puno lošije. Tip ti je sve promjenio u njemu sa daleko lošijim komponentama. Stavio ti je jednojezgreni procesor a imao si dvojezgreni (brži), stavio je DDR2 512MB memmoriju a imao si DDR3 2GB memoriju, stavio ti je šrot matičnu ploču dok je tvoja bila skuplja i kvalitetnija, stavio ti je HDD od 120GB a ti si imao HDD od 320GB, čak ti je zamjenio Samsungovu pržilicu. Jedino tu grafu što je zamjenio je donekle dobra.
Da skratim imao si dobar komp a sad imaš šrot od prije 6 godina. Nevidim razlog zašto bi ti serviser mjenjao sve komponente u računalu osim ako je grom pukao u komp.
Možeš ti njega nadograditi sa memorijom ali neće puno pomoći, jer sad u njemu imaš jednojezgreni procesor. Neznam koji si kvar imao na kompu, ali ako nije doslovno gorio pred tobom, onda te je tip gadno opeljušio i još ti je to i naplatio, a sebi je uzeo tvoje daleko bolje komponente.
Ako želiš nadograditi memoriju onda kupi ovu memoriju od 1GB - biće ti dosta - ili uzmi dvije takve pločice memorije da bi imao 2GB.
Iskopčaj komp iz struje, skini ljevu bočnu stranicu kompa i polegni ga da ti je lakše raditi. U desnom gornjem ćošku matične ploče ti se nalaze dva utora za memoriju (slika). Svaki utor sa svake strane ima tkz. štipaljke koje treba stisnuti na stranu. Zatim uzmi jedan keks kupljene memorije, jednolično i snažno ga gurni u utor pazeći da memoriju okreneš na pravu stranu tj da ti rupica na sredini memorije sjeda na zarez na utoru. Ako si dovoljno jako stisnuo memoriju u utor, onda bi se štipaljke trebale zatvoriti sa svake strane memorije što bi značilo da je memorija sjela pravilno u utor. Tako isto napraviš i sa drugim keksom memeorije - ako si ga kupio.
Vrati bočnu stranicu na komp prikopčaj ga u struju i upali. Ako se komp neće upaliti ili pišti (beepa), onda nisi dobro ili dovoljno snažno gurnuo memoriju u utor te trebaš ponoviti radnju.
Unaprijed hvala...
Ovo računalo sa 512MB RAM memorije je puno puno puno lošije. Tip ti je sve promjenio u njemu sa daleko lošijim komponentama. Stavio ti je jednojezgreni procesor a imao si dvojezgreni (brži), stavio je DDR2 512MB memmoriju a imao si DDR3 2GB memoriju, stavio ti je šrot matičnu ploču dok je tvoja bila skuplja i kvalitetnija, stavio ti je HDD od 120GB a ti si imao HDD od 320GB, čak ti je zamjenio Samsungovu pržilicu. Jedino tu grafu što je zamjenio je donekle dobra.
Da skratim imao si dobar komp a sad imaš šrot od prije 6 godina. Nevidim razlog zašto bi ti serviser mjenjao sve komponente u računalu osim ako je grom pukao u komp.
Možeš ti njega nadograditi sa memorijom ali neće puno pomoći, jer sad u njemu imaš jednojezgreni procesor. Neznam koji si kvar imao na kompu, ali ako nije doslovno gorio pred tobom, onda te je tip gadno opeljušio i još ti je to i naplatio, a sebi je uzeo tvoje daleko bolje komponente.
Ako želiš nadograditi memoriju onda kupi ovu memoriju od 1GB - biće ti dosta - ili uzmi dvije takve pločice memorije da bi imao 2GB.
Iskopčaj komp iz struje, skini ljevu bočnu stranicu kompa i polegni ga da ti je lakše raditi. U desnom gornjem ćošku matične ploče ti se nalaze dva utora za memoriju (slika). Svaki utor sa svake strane ima tkz. štipaljke koje treba stisnuti na stranu. Zatim uzmi jedan keks kupljene memorije, jednolično i snažno ga gurni u utor pazeći da memoriju okreneš na pravu stranu tj da ti rupica na sredini memorije sjeda na zarez na utoru. Ako si dovoljno jako stisnuo memoriju u utor, onda bi se štipaljke trebale zatvoriti sa svake strane memorije što bi značilo da je memorija sjela pravilno u utor. Tako isto napraviš i sa drugim keksom memeorije - ako si ga kupio.
Vrati bočnu stranicu na komp prikopčaj ga u struju i upali. Ako se komp neće upaliti ili pišti (beepa), onda nisi dobro ili dovoljno snažno gurnuo memoriju u utor te trebaš ponoviti radnju.
Koliko sam ja shvatio, on imao 512MB rama, a ne 2 GB. On je htio podići je na 2GB. Znači da mu je lik još i pomogao, a ne opelješio ga kao što ti kažeš?!
Unaprijed hvala...
Koliko sam ja shvatio, on imao 512MB rama, a ne 2 GB. On je htio podići je na 2GB. Znači da mu je lik još i pomogao, a ne opelješio ga kao što ti kažeš?!
Ajde malo to bolje pročitaj.
Unaprijed hvala...
Ajde malo to bolje pročitaj.
Moje isprike, kolega. Nisam dobro shvatio, imate pravo
Niste u pravu mile 74 je u pravu oba kompjutera su bila identična a ovaj koji je navodno cijeli riknuo sada ima samo 512 Mb RAM, a lik je uzeo oko 2500 kn za uloženi trud, uglavnom opeljušio mi je staru a ja sam to tek sada primjetio i uglavnom posjetit ću ga i malo porazgovarat s njim... Koji je vaš savjet dali da kupim novo računalo ili da pokušam nešto nadograđivat na ovome iako se i meni čini da nema smisla, ali ako postoji bilo kakva mogućnost bilo bi dobro da ostane ovo računalo jer je vrlo kompleksno mjenjat novo zbog svih podataka o pacijentima i programa s kojim radimo u ordinaciji..
Jel moguće da je to sve smeće koje je stavio prije 2 god. koštalo 2500 kn
Oprostite što dosađujem još samo 2 pitanja, oću li staru memoriju izvadit iz utora i stavit ove dvije koje je mile 74 predložio ili ću te 2 stavit pokraj stare od 512 Mb....
Šta je s onim statičkim elektricitetom koje može spržit komponente kompa kroz ruku ako neman neko uzemljenje ili slično (istraživao po yt)?Mile 74 jesi li siguran da je predložena memorija kompatibilna s mojim racunalom?
Unaprijed hvala
Moguće je staviti dvojezgreni procesor i staviti do 4GB RAM memorije, ali je problem naći u trgovini procesor koji paše na tu ploču.
Da li dolazi u obzir da kupiš procesor preko oglasa tu na forumu ili na Njuškalu?
Oprostite što dosađujem još samo 2 pitanja, oću li staru memoriju izvadit iz utora i stavit ove dvije koje je mile 74 predložio ili ću te 2 stavit pokraj stare od 512 Mb....
Šta je s onim statičkim elektricitetom koje može spržit komponente kompa kroz ruku ako neman neko uzemljenje ili slično (istraživao po yt)?Mile 74 jesi li siguran da je predložena memorija kompatibilna s mojim racunalom?
Unaprijed hvala
Staru memoriju ćeš izvaditi van i staviti novu. Prilikom mjenjanja/stavljanja memorije bilo bi dobro da dodirneš npr.radijator ili neki drugi metalni predmet ili da jednostavno staviš tanke elastične rukavice. Predložena memorija paše sigurno u tvoje računalo.
ma moguće je ali nemam nek velike zahtjeve kompjuter mi treba samo za rad u HZZO-vom programu koji je i dosad radio s ovih 512 Mb RAM samo dosta sporo, znači za ništa drugo.. Nikakvo surfanje, muzika, filmovi, ne daj Bože AUTOCAD i slično pa me zanima isplati li se dizat RAM ovom računalu?
P.S.Jeli me dobro oprao s 2500 kn?
Čuj neznam koji je bio kvar, ali mislim da te je ogulio do gole kože. Potražiću po web shopovima i Njuškalu procesor koji paše na tvoju ploču pa ću ti prijedlog staviti u ovoj temi. Sa dvojezgrenim procesorom i 2Gb memorije biće brz kao i tvoj drugi komp.
Od novih u web shopovima ima Intel E4300 (543kn) sa garancijom, a možeš u ovoj trgovini pitati da li imaju Intel E5700 (434kn).
Od rabljenih na Njuškalo oglasniku ima E7500 (320kn), E4500 (250kn), još jedan E4500 (250kn), E6550 (250kn) i E7300(300kn).
Svi su sa stock hladnjakom, ispravni, pašu na tvoju matičnu ploču i nemaju garanciju ali procesori se stvarno rjetko kvare tako da nebi trebalo biti problema.
Znači kupi jedan od ovih procesora, termalnu pastu i RAM memoriju koju sam ti preporučio i odi do servisera da ti to sve instalira u računalo ili ako si iz Zagreba ili nekog većeg grada, napravi temu tu na forumu i u njoj zamoli forumaše koji su iz tvog grada da ti slože komp. Naravno ponudi za pivu i ćevape.
Neznam koju verziju BIOS-a imaš na svojoj matičnoj ploči, jer će možda trebati staviti najnoviji BIOS zbog procesora, tako da bi bilo dobro to napomenuti onome ko ti bude slagao komp.
Puno hvala na suradnji i uloženom trudu.
Pozdrav
ekipa? koji ddr3 da nabavim, a "da je najbrži". A da na 1333 radi? max 8 gigabajta mi treba a jedino za igrice jer sam VELIKO dijete. Bilo bi super ako ima kakav link da nabacite. matična mi podržava max 1333 do 8 gb. Još da je tih 8GB u jednoj pločici juhuuu. Hvala.
ekipa? koji ddr3 da nabavim, a "da je najbrži". A da na 1333 radi? max 8 gigabajta mi treba a jedino za igrice jer sam VELIKO dijete. Bilo bi super ako ima kakav link da nabacite. matična mi podržava max 1333 do 8 gb. Još da je tih 8GB u jednoj pločici juhuuu. Hvala.
G.SKILL 2x4GB DDR3 1333MHz CL7. Ploča ti ne podržava 1x8GB DDR3. Moraš uzeti 2x4GB DDR3.
zahvaljujem. Ima gdje taj Gskill u jednoj pločici. pitam samo zato jer mi se često komp zblesira kod bootanja pa kad izvadim memorije i vratim ih nazad digne se sustav. Brijem ako je jedna pločica da neće zajebavat
G.SKILL 2x4GB DDR3 1333MHz CL7. Ploča ti ne podržava 1x8GB DDR3. Moraš uzeti 2x4GB DDR3.
a to nisam znao da ne podržava. kako znaš