Vodič za izbor RAM memorije izdvojena tema

poruka: 2.916
|
čitano: 1.063.854
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Vodič za izbor RAM memorije

Ako nema u manualu od matične, onda pitaj Google - frajer sve zna.Smijeh

Bolje provjeriti i biti siguran, nego kupiti - i plakati.Iznenađen{#}{#}

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina

Sve mu pise u specifikacijama !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Re: Vodič za izbor RAM memorije
Haf932 kaže...

Sve mu pise u specifikacijama !

Et, ja to sve procitam i neznam, i onda kad mi kazes da ponovo procitam onda znam, ide samo 4GB po modulu. {#}

Hvala {#}

Što hladnije to bolje :)
13 godina
neaktivan

U r welcome m8.

Piše u manualu da ide 1GB, 2GB, i 4GB po slotu (strana 2-11)

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.2.2013 23:40 (Mile 74).
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Mile 74 kaže...

U r welcome m8.

Piše u manualu da ide 1GB, 2GB, i 4GB po slotu (strana 2-11)

Thanks englishman m8 {#}

12 godina
neaktivan

pozdrav svima..

htio bih malo nadograditi svoju memoriju na 8gb, no frend mi je bacio neku bubu u uho da moram paziti koju mi frekvenciju memorije dopušta procesor.. e sad ja gledam u spec procesora i nigdje se ne spominje memorija.. imate vi ideju o čemu se radi?? 

procesor: http://www.cpu-world.com/CPUs/K10/AMD-Phenom%20II%20X4%20955%20Black%20Edition%20-%20HDZ955FBK4DGM%20(HDZ955FBGMBOX).html

mbo: http://www.asrock.com/mb/AMD/870%20Extreme3/?cat=Specifications

imate kakvu preporuku za memoriju? išao bih na 2 x 4gb i 1600Mhz. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.2.2013 0:35 (pinelynx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pise da podrzava do 1333Mhz ! Uzmi 2 ovakva Corsair keksa !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

{#} Jbga

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.2.2013 5:09 (Praedator).
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima. Namjeravam skidati stare i kupit nove rame. Uzeo bih 8 gb. Sad me zanima s kakvom frekvencijom. 1600 ili 1866 Mhz ? I može li mi netko pojasniti u čemu je razlika i hoće li bolje vrtit ako je veći takt. Koristim računalo za sve, ponajviše za igranje.

Moja konfiguracija:

MBO: ASUS M4A77T

CPU: AMD Phenom II X4 955 3.2 Ghz, L3 6 MB

RAM: 4 GB 1333 Mhz (ZASAD KORISTIM)

GPU: Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-x 1 GB GDRR5

HDD. WD 1 TB 64 MB

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Boki_1 kaže...

Pozdrav svima. Namjeravam skidati stare i kupit nove rame. Uzeo bih 8 gb. Sad me zanima s kakvom frekvencijom. 1600 ili 1866 Mhz ? I može li mi netko pojasniti u čemu je razlika i hoće li bolje vrtit ako je veći takt. Koristim računalo za sve, ponajviše za igranje.

Moja konfiguracija:

MBO: ASUS M4A77T

CPU: AMD Phenom II X4 955 3.2 Ghz, L3 6 MB

RAM: 4 GB 1333 Mhz (ZASAD KORISTIM)

GPU: Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-x 1 GB GDRR5

HDD. WD 1 TB 64 MB

Pozz, to su memorije bržeg takta od kojih ti nebi imao koristi. Tvoj proc, kao i moj imaju memory controler koji podržava ddr3 do 1333mhz, osim oc scenarija. Uzmi još 4gb(2x2) da i dalje imaš dual channel. Kod tebe je bitnija količina nego brzina rama. p.s. Nadam se da imaš 64bit os...

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.2.2013 22:50 (metallic).
14 godina
neaktivan
Renault85 kaže...

Pozdrav,

Imam 2x2 GB Kingmax DDR-1333. Zanima me šta bi dobio točno da uzmem više memorije, npr. 8GB i zanima me koliko dobim sa više Mhz memorijom.

Moja konfa:

AMD Phenom II x64 965

AsRock 880G Pro3 (dual channel)

HDD Samsung SpinPoint F3 1TB

Sapphire Radeon HD 6950

XFX EasyRail 550W

Kingmax DDR3-1333 2x2GB

Ovako, htio bih uzeti još 4 GBa memorije da imam barem 8Gba. Zanima me da li ima veze da sad stavim još dvije memorije koje imaju veću brzinu npr. 1600 na više ili neće stvarati nikakve probleme. Windowsi mi se nekako sporo dižu i nekako se one početne aplikacije sporo učitavaju. Da li bi više memorije i bolja memorija riješili moj problem?

Ako može pomoć :)

Hvala!

Pozz,

Moj malo stariji post, zanima me koje memorije kupiti. Išao bi slijedeći tjedan u shoping po hard i memoriju. Molim preporuku za memoriju. Uzeo bi još 2x2 GB-a pošto imam dual channel.

Pretpostavljam da su memorije momentalno vrlo jeftine i da se isplati uzeti nešto bolje, ali kolko sam saznao od vas na forumu da nema smisla imati memoriju više od 1333MHz s obzirom na moju konfiguraciju.

Thx

15 godina

Mozes uzet npr. 2 plocice obicnog Kingmaxa !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Mozes uzet npr. 2 plocice obicnog Kingmaxa !

Da opet iste bi bilo najjednostavnije, ali mislim da su 2 godine garancije.

Mislio sam možda corsairove ipak dobim 5 god garancije s njima, makar mislim da nemaju 1333 nego 1600 minmum. Kak bi to funkcioniralo?

A i ako mi otišla memorija na koju sumnjam da je kihnula, neznam baš kolko mi je dobar izbor ponovo iste :D

15 godina

Kingmax ima 5 god. jamstva !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Može li mi neko preporucit kvalitetnu i jeftiniju ddr2 ram memoriju, od 2 do 4 gb??

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Izvoli:  2GB   2x2GB

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
15 godina
neaktivan

ma to ja pitam za sebe...hehe. inaće bi citirao njegov post...trebao sam napisati da je za mene. sorry

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Sorry kolega, krivo sam te shvatio.

Ako ti matična ploča podržava XMP profil za RAM, onda uzmi ove prve (skuplje), ako ne podržava XMP, onda uzmi druge (jeftinije).

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.3.2013 13:58 (Mile 74).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zelim u skorije vrijeme da kupim bolju maticnu sa DDR3 RAM-om, i nasao sam ovu jedinu NOVU s garancijom, polovne necu da uzmem, hocu bas novu

http://www.asrock.com/mb/Intel/G41M-S3/

pa me zanima sta znaci ovo "Supports DDR3 1333(OC)/1066/800 non-ECC, un-buffered memory" , da li moze podrzati RAM-ove od 1333mhz kao sto je ovaj:

http://www.ec.kingston.com/ecom/configurator_new/partsinfo.asp?ktcpartno=KVR1333D3N9/4G

ili nesto trebam clockati?

Ako ne moze da radi na 1333mhz RAM, da li se moze downclockati na 1066mhz i da tako normalno radi?

Ili da mi preporucite neki drugi (4GB) RAM ako ovaj ne moze lijepo raditi na ovoj ploci, jer DDR2 su papreno skupi, u BiH je sada nova plocica DDR2 2GB oko 320kn

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Možeš slobodno uzeti taj 1333MHz RAM. Matična ploča će ga sama staviti da radi na 1066MHz.

Ako želiš da ti radi na 1333MHz, onda odi u BIOS i tamo gdje ti piše (DRAM Frequency) 1066MHz upiši 1333MHz.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Mile 74 kaže...

Možeš slobodno uzeti taj 1333MHz RAM. Matična ploča će ga sama staviti da radi na 1066MHz.

Ako želiš da ti radi na 1333MHz, onda odi u BIOS i tamo gdje ti piše (DRAM Frequency) 1066MHz upiši 1333MHz.

OK, radit ce na 1066MHz, nek mu je manje opterecenje u radu :)

Znaci kupujem :)

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
15 godina

Ma tu razliku u frekvenciji u praksi između 1066 i 1333mhz neces ni osjetit !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Bok, planiram kupit neku dobru i kvalitetnu RAM memoriju za moju buduću konfiguraciju pa me zanima koja je bolja RAM memorija od ovih dviju?

Kingston DDR3 2x4 GB 2400 MHz - 515 Kn

ili

Corsair DDR3 2x4 GB 1866 MHz - 529 Kn

-koristio bih matičnu MSI Z77A GD65

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.3.2013 20:28 (Ivan77Ever).

0 0 hvala 0
15 godina

Napisi mi tocan model svoje maticne ploce , da ne uzimas memoriju koja ne pase !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ivan77Ever kaže...
-koristio bih matičnu MSI Z77A GD65

Na stranici tvoje maticne pise da za memoriju frekvencija 2200*/2400*/2600*/2667*/2800* moras imat 22nm Intel procesor ! Ako ga imas , onda uzmi Kingstona koji radi na vecoj frekvi ,  i jer je nizi naspram Corsaira koji je visok i smeta svim vecim CPU hladnjacima !

Music As A Weapon !!
12 godina

muke po ram-u :)

neki dan ne nekom postu, ne sjećam se više kojem, jedan forumaš kaže nešto u stilu : "... lako je sastavit konfu, uzmeš taj procesor, matičnu na koju paše,  bilo koji ram i to je to ...".   ja se već neko vrijeme onako iz razonode "zezam" i slažem si konfiguracije, sa intelom, sa apu-om, sve moguće kombinacije. šta god slažem, najzeznutije mi je pripasat ram na neku određenu matičnu, gledajući onaj "support memory list" na stranicama matične. "izluđuju" me oni dugački nizovi brojeva i slova. ne vjerujem da je to samo izabrat neki ram i da je stvar riješena... je li forumaš možda bio sarkastičan, ili se ja "mučim" s ramom, bez veze :)?

grga
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Jako su male sanse da neki ram nece radit na nekoj ploci ! A taj memory support list je samo listta memorija koje su testirali na toj ploci ! Ja npr. imam Gigabyte EX58-UD5 i Corsair Dominatore koji se ne nalaze na toj listi pa radi sve bez problema !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
3 0 hvala 1
12 godina

to će mi malo olakšat izbor ... :)

grga
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: