Da , ta bi pasala !
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
hvala na pomoci
Imam dva pitanja, nadam se da sam na dobrom mjestu!
1.) Ako za 4. modul stavim pločicu koja radi na 1 000MHz, a ostali na 800MHz, ona će raditi na isto 800MHz?
Također, što je sa naponima pločica, jer za ovu koju sad planiram staviti, piše 2.0-2.1V.
Koja je razlika između pc-6400 i PC2-8000?
2.) Pogledajte sliku, da li to znači da memorija radi na (200*2) samo 400MHz, a trebala bi na 800MHz!
1.) Da , radit ce na 800Mhz ! Uvijek ce se spustit na frekvenciju memorije koja ima najnizu
Napone mozes postelat u biosu ako bude potrebno
Razlika je u maximalnoj brzini prijenosa podataka u MB/s
2.) Da , radi na 400Mhz
U čemu je problem?
U BIOS-u piše 800 MHz!
Mozda radi na nizoj frekvenciji kad je komp u mirovanju ! Probaj ga malo opteretit pa vidi onda !
Probao sam, nema promjene!
Eventualno mozes provjerit s vise programa npr. Aida64 , Speccy , HW iNFO za slucaj da CPU-Z ne pokazuje tocno !
Isto je.
Mislim da je problem u tome što su tajminzi različiti, jer su i pločice različite!
Može pomoć oko ovoga.
Daj to postelaj onda u bios-u da rade sve plocice na istim latencijama !
Evo baš se spremam, iščitavam podatke koje prikazuje CPU-Z.
Do sada je u BIOS-u sve bilo na auto, kako sada postaviti. Vrijednosti najveće pločice (pa će se manje dizati) ili najmanje (pa će se veće spuštati).
Pretpostavljam prva opcija?
Postavi po onoj plocici koja ima vece latencije !
Hoću!
Radoznalosti radi, što dizanje latencija znači za pločicu/e, osim što ču time postići da sve rade na 800 MHz?
Latencija - Vrijeme koje protječe od zahtjeva za podatkom do dobivanja podatka , znaci nize latencije - krace vrijeme !
Hvala na brzim odgovorima!
Znači usprkos tome, isplati se dizati latencije da bih dobio veću frekvenciju?
Digni , ionako ces tu razliku tesko primjetit u normalnom radu !
Riješio sam!!!!
Iako još nije sve idealno poštelano zbog OC-a.
P.S. Ona prijašnja frekvencija koja je zadnje bila 520 MHz (zbog OC-a, ali prema slici iz prvog posta 400MHz), koliko je 'usporavala 'sustav, tj. koliko se u svakodnevnom radu ili igranju moglo osjetiti korištenje samo 50% frekvencije?
Mozda jedva primjetno ! Bitnija je kolicina memorije nego frekvencija !
ekipo poz.
kupovao sam nove komponente za komp.
matičnu gigabyta970a-ud3
proc. phenom 965be
kuler za phenoma
i rame patriot (2x4gb)koji rade na 1333mhz,ali misli da sam se zeznuo da sam trebao uzeti rame koji rade na 1600mhz
šta bi mi vi preporučili,zamjenu ili da ostavim,cijena je ista ili min. nadoplata
Da li je ovaj ram dobar :D
Samsung MV-3V4G3D/US 2x4gb 1600mhz + gratis Thermaltake Cyclo CL-R0023
Ili da kupim neki drugi :D hyperx, vengeance???????? cjena je skoro ista, a i nije bas vazna...
ekipo poz.
kupovao sam nove komponente za komp.
matičnu gigabyta970a-ud3
proc. phenom 965be
kuler za phenoma
i rame patriot (2x4gb)koji rade na 1333mhz,ali misli da sam se zeznuo da sam trebao uzeti rame koji rade na 1600mhz
šta bi mi vi preporučili,zamjenu ili da ostavim,cijena je ista ili min. nadoplata
Nema veze , nek ti ostanu ovi od 1333Mhz ! Ionako razliku između 1333 i 16000 neces primjetit ! Sve je OK !
Da li je ovaj ram dobar :D
Samsung MV-3V4G3D/US 2x4gb 1600mhz + gratis Thermaltake Cyclo CL-R0023
Ili da kupim neki drugi :D hyperx, vengeance???????? cjena je skoro ista, a i nije bas vazna...
Ja bih isao na neki provjereni Corsair , npr. Vengeance LOW Profile !
Dali ova ide http://www.links.hr/?naziv=memorija-pc-10600-4-gb-corsair-cmv4gx3m1a1333c9-ddr3-1333mhz&option=artikl&id_kategorija=05121005&id_artikl=051.210.105
na asrock 970 extreme3
Da , pase !
Da , pase !
Dali ima potrebe da gledam koju drugu ili je sasvim dovoljno ta 2x4GB
Dovoljna ti je i ta , 2 x 4GB !
imam Phenom ii x4 850, 3.3 Ghz i matičnu ploču Asrock 770 Extreme 3, graficka 4870 vapor-x
koji bi bio najbolji ram za to i koliko kolicinski?
koristim vecinom za surfanje tu i tamo igre neke.call of duty , diablo 3, far cry itd
gdje se najvise koristi ram , tj uzet 4gb ili 8gb?
Hoće li ova matična (asus M5A97) biti kompatibilna sa ovim ramom (2x4,1600, sniper series)?
Procesor je AMD 965 BE.
Nevidim razlog zasto nebi bila kompatibilna !