Zanima me dali ima kakva razlika izmežu plave,crvene i crne Corsair Vengeance memorije...recimo da su sva tri modula 1333Mhz...znaci ne u taktu nego šta ta boja označava?
može li mi netko odgovoriti na moje pitanje.
hvala
Zanima me dali ima kakva razlika izmežu plave,crvene i crne Corsair Vengeance memorije...recimo da su sva tri modula 1333Mhz...znaci ne u taktu nego šta ta boja označava?
može li mi netko odgovoriti na moje pitanje.
hvala
Posto vidim da su po speckama te memorije iste ako gledamo isti takt , mozda su stavili vise boja da se moze izabrat i bolje uklopit u unutrasnjost kucista ?
Ako ti je ovakva ploca kao na slici mozes ubaciti do 16GB RAM-a ukupno, a podrzaje ti ramove do 1066mhz
E ne bih ti znao reci jer koristim Intel, a u intela je potrebno da procesor ima veci fsb ili isti kao ram-ovi mhz da bi ga mogao podrzati, za AMD ne znam kako to ide...
Nekak sumnjam da ti je problem u ramima ! Rami ko rami , nema tu sta bit nekompatibilno ! Eventualno mozes od nekog posudit neke druge rame pa isprobat !
Rami ko rami , nema tu sta bit nekompatibilno !
U Intela ima, ako je fsb procesora manji od ramovih mhz, odmah se racunar nece upaliti, imao sam ja jednu takvu situaciju, a ne znam da li u AMD-a ima sta slicno
Jel valja OVO kaj?
Znam da mi šogi ima problema sa dotičnim ramom ali na 2133 MHz ili čak 2200 nisam siguran, uglavnom neće da mu radi na full brzini na maximus IV Extreme/Z pa me zanima dal ova memorija na ovom taktu šta valja i da li se išta OC? Tj zanima me samo spustiti latencije malo bar na cl8... Ili pametnije da uzmem ARESA
Eksjuz mi na duplom postu, ali uzeo bih ram sutra pa da mi kažete šta bi bilo pametnije? Čini mi se mushkina da bi bilo ubost ko budali pleska, al neznam kakvi su g skillovi aresi, sviđa mi se boja :)
Ja bih uzeo Mushkina jer radi na nizem naponu - 1.35V naspram G.Skill - 1.5V , a i bolje si pase u kuciste jer je crni !
mislim nadograditi rame s jos 4 Gb da imam 8 Gb ,trenutno imam ove :
sad uzeti jednu pločicu od 1x4 Gb ili 2x2 Gb ,matična je Gigabayte 970A-UD3 .Hvala
Mozes uzet i 1 x 4 GB pa ti jos ostane jedan prazni utor za buducu nadogradnju !
Mozes uzet i 1 x 4 GB pa ti jos ostane jedan prazni utor za buducu nadogradnju !
znači za bolji rad svejedno mi je 1x4 ili 2x2 ,al bolje 1x4 zbog mjesta ,al necu izgubiti neke performasne u odnosu na 2x2 ?
To neces primjetit !
To neces primjetit !
e da te pitam jos mozes prepruciti neki znam da su razlike male ,koji uzeti G.skill ,Crosair ... dostupnost trg.(Audax,Links,Macromedia) ;unprijed zahvaljujem
pozz! jeli moze na maticnu plocu
MSI G41M-P28
ic ram
PC-10666, 4 GB, MUSHKIN ESSENTIALS, 991769, DDR3 1333MHZ
za maticnu pise da moze 1333mhz i da podrzava 8 gb rama (u dva slota) ali na popisu rama na stranicama msi nisu na popisu.
Molim vas ako znate ! HVALA puno!
Na stranici proizvođača MBO nisu uopće navedeni podržani 1333MHz RAM-i, već samo 800MHz i 1066MHz. MBO podržava 1333MHz OC RAM-e, što znači da ćeš u BIOS-u morati staviti da ti RAM radi na 1333MHz. Trebalo bi sve biti uredu.
zanima me hoće li ovo:http://www.telebit.hr/DDR3-8GB-kit-2x4GB--Patriot-Viper3-IEM-1866MHz/p/796959704.aspx
radit na 1866 Mhz uz ovo:http://www.asrock.com/mb/AMD/970%20Pro3/
i ovo:http://www.cpu-world.com/CPUs/Bulldozer/AMD-FX-Series%20FX-4170%20FD4170FRW4KGU.html
uglavnom, procesor, matičnu, ssd, hdd, pržilicu, grafičku, kućište, i periferiju imam, a fali mi samo ram. imam oko 400 kn za ram, pa sam mislio uzet 2x4gb 1866Mhz, a taj gore je najjeftiniji pa ono...
ako će radit na 1866Mhz uzimam. hvala
Trabala bi raditi !
a i ja mislim da bi. al me malo zbunjuje ovo IEM- Intel Extreme Masters... ???
Nek te to ne zbunjuje !
ok stari, hvala, sutra uzimam.
ps: ak nešto bude krivo, naći ću te.(šala)
I na sluzbenoj stranici ti pise da je testirana i kompatibilna s AMD i Intel platformama , tak da nebi trebalo bit problema
hvala, radi.
Jel se kuzi neka razlika između 2GB DDR2 667MHz i 2GB DDR2 800MHz
ne
OK hvala
Ne kuzi se ! Inace je opcenito bolje imat vecu kolicinu memorije s manjom frekvencijom , nego manju kolicinu s visom frekvencijom !