Vodič za izbor RAM memorije izdvojena tema

poruka: 2.916
|
čitano: 1.062.438
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Vodič za izbor RAM memorije

Ako nisi neki teski OC-er jednostavno uzmi memoriju od 1600Mhz ! Razliku između 1600 i 2133 vjerojatno nebi ni primjetio !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jedno vjerojatno glupo pitanje za moj prvi post ovdje:

Vidjeh na nekom oglasu da netko prodaje DDR2 800U memoriju. Što me zbunilo, isprva sam mislio da se to U na kraju slučajno našlo tamo, no kada sam googlao vidim da ima hrpa 800U memorija u konfiguracijama. No nigdje ne uspijevam naći što je to.

Može li mi netko molim vas objasniti da li je to nešto različito od uobičajenih 800MHz ili što ?

0 0 hvala 0
15 godina

Malo sam guglao i vidim da samo proizvođac PQI stavlja tu onaku " U " koja nema nikakvu razliku u odnosu na obicnu DDR2 800Mhz memoriju !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za izbor RAM memorije
Haf932 kaže...

Malo sam guglao i vidim da samo proizvođac PQI stavlja tu onaku " U " koja nema nikakvu razliku u odnosu na obicnu DDR2 800Mhz memoriju !

Ah, i ovi što sam ja vidio su bili od PQI. Hvala, biti će da je to.

14 godina
neaktivan

S kojim programom mogu napraviti brzi test ispravnosti memorije? nešto da ne traje predugo? tnx

www.fotoprizma.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ja znam za Memtest86 , a imas i neki program u Windowsima , evo LINK da ga nađes !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Haf932 kaže...

Ja znam za Memtest86 , a imas i neki program u Windowsima , evo LINK da ga nađes !

Nije baš dobar - jer ne može testirati memoriju koja je zauzeta pod OS-om i testira samo linearne testove.

Memtest86+ koristi svega 2Mb od ukupnog RAM-a, sve drugo testira.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
15 godina

jer se smiju mijesati Corsairove 2 plocice i G.skillove 2 plocice istog takta 1600mHz

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
lnova65 kaže...

jer se smiju mijesati Corsairove 2 plocice i G.skillove 2 plocice istog takta 1600mHz

Corsairove ti rade na 1.65V. Ne znam oce Ripjawsima odgovarati 1.65V, neka ti netko iskusniji potvrdi.

--------------------------
15 godina
lnova65 kaže...

Ja mislim da mozes mijesat , ako bude trebalo lako podesis napon u BIOS-u !Sve ostalo je isto kaj se tice specifikacija memorija !

Music As A Weapon !!
15 godina
E mozjos jedno pitanje nije vezano al neda mi se sad trazit temu kako da maknem paseword sa biosa

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Resetiraj BIOS. Savjetuj se sa manualom od ploče.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
15 godina

Izvadi bateriju s maticne i onda ju stavi natrag !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Imam u PC-u 1 pločicu Adatine memorije od 2gb. Jel bi bilo ok da stavim još 1 pločicu od 1gb RAM? Ili je bolje da su pločice iste količine?

Sticky teme nisu tu bezveze, tu su da vam pomognu. :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pa mozes stavit i jednu plocicu od 1gb , al rađe stavi 2gb pošto imas samo 2 utora , pa nek budu 4gb sveukupno!

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Da, samo što je teško naći u oglasniku pravu memoriju, a da  je od 2 gb, a u trgovinama je dosta skupa.

Sticky teme nisu tu bezveze, tu su da vam pomognu. :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.5.2012 11:19 (leobugi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Glavno da je DDR2 i da radi na 800 mhz !Nije bitan proizvođač !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Jel bolje pričekati još par dana da stigne u Links ovaj G.Skill, ili možda da odmah samo uzmem Corsaira?

Kada se kunem majkom možda lažem, ali kada se kunem ocem govorim istinu, majke mi! (Thumb up i Hvala su uvijek i više n'o dobrodošli ;))
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ja bih odmah uzeo tog Corsaira , isti je ko i GSkill , a ima i vise jamstvo tj 60mj. naspram 36 mj. !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da li je bolje prodati trenutnih DDR3 4GB (2x2GB) Kingmax, 1333MHz za nekih 100ak kn (garancija uredno) i uzeti novi komplet od 8GB (dual ch) ili dodati još dva ista modula od 2 GB pa imati 4 ista modula od 2GB? Konfiguracija iz profila.

Hvala ti Bože što sam RIJEČANIN!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Da imas manje posla , bolje uzmi jos 2 x 2GB Kingmaxa od 1333Mhz !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Može neka preporuka za 2x4GB DDR3.... CPU mi je i5 2500k.... Znam da podržava max. 1333MHz, ali kad već uzimam uzeo bi 1600MHz, zbog mogućih nadogradnji.

Pa ako mi možete preporučiti neki 2x4GB kit koji radi na 1.5V ili manje...(ne bavim se OC)...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MatkoBB kaže...

Može neka preporuka za 2x4GB DDR3.... CPU mi je i5 2500k.... Znam da podržava max. 1333MHz, ali kad već uzimam uzeo bi 1600MHz, zbog mogućih nadogradnji.

Pa ako mi možete preporučiti neki 2x4GB kit koji radi na 1.5V ili manje...(ne bavim se OC)...

i5 podrzava do 2133MHz.

edit: ovo sto ti je kolega ford preporucio uzmi slobodno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.6.2012 14:02 (mate960).
16 godina
ford eleanor kaže...
MatkoBB kaže...

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051210187

Odlično, mislim da ću uzeti ove, samo moram provjeriti da mi neće za hladnjak (CM hyper 212+) zapinjati...

Sad jedno glupo pitanje... imam MBO s chipsetom H67, a vidim da na stranici nije naveden kao podržan, da li bi moglo biti problema? Bolje da pitam nego da mi kasnije nesto zeza..

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.6.2012 14:27 (MatkoBB).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MatkoBB kaže...

Odlično, mislim da ću uzeti ove, samo moram provjeriti da mi neće za hladnjak (CM hyper 212+) zapinjati...

Sad jedno glupo pitanje... imam MBO s chipsetom H67, a vidim da na stranici nije naveden kao podržan, da li bi moglo biti problema? Bolje da pitam nego da mi kasnije nesto zeza..

Nece ti zapinjati i neces imat problema sa cipsetom. Ripjaws X imaju srednje visoke heatspreadere koji stanu ispod velike vecine zracnih hladnjaka (95%).

16 godina

Sad sam pogledao i neće zapinjati sigurno... idem odmah naručiti dok su na akciji... za ovu cijenu odličan RAM.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

jer ima kakvih razlika ako jedna RAM kartica kosta oko 100 kn, a druga oko 200 a isti proizvođać, isto gb i mhz ?

0 0 hvala 0
15 godina

Pa ako je sve isto onda je jedina razlika u cijeni ! Ako imas kakvih nedoumica oko doticnih RAM-a , stavi linkove !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imam 4gb ddr3 (2x2gb) rama kingmax 1333Mhz, nadogradio bi na 8gb. Mogli li kupiti jedne rame od 4gb i moraju li biti iste jacine u mhz?

0 0 hvala 0
15 godina

Mozes kupit jedan keks od 4Gb , i uzmi od 1333Mhz pošto ti stari rami rade na 1333Mhz ! U protivnom ako kupis od npr. 1600Mhz automatski ce ti se spustit brzina na 1333Mhz na kojima rade tvoji stari !

Koju maticnu imas ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice