Vodič za izbor RAM memorije izdvojena tema

poruka: 2.916
|
čitano: 1.062.020
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Vodič za izbor RAM memorije
jovo.r kaže...
treba mi jedan savijet, u laptopu imam trenutno ram ddr2 oznake 1GB 2Rx16 - 6400S - 666 - 12 - A3

hocu da ubacim jos 2gb, ali ne znam koju da narucim, jer nerazumijem ovo 6400S i frekvenciju 666MHz, a vidim da u ponudi ima ram sa 800MHz, pa molim nekog da mi pojasni... ploča je toshiba satellite pro s300-EZ1511

Tu ti ponešto piše o memorijskoj podršci tog modelu lapa.

Evo ti meme. Klik.  Taman da popuniš drugi slot.

samsung sgh-i997 infuse 4g @ at&t
15 godina
neaktivan
na ovom sajtu pise "The memory speed is: DDR2 800MHz, PC2-6400", a trentučno imam u njemu ram frekvencije 666MHz, pa sad ne znam koju da kupim 666MHz kao što sad imam, ili kao što piše da je za moj uploču znači 800MHz???
14 godina
neaktivan
jovo.r kaže...
na ovom sajtu pise "The memory speed is: DDR2 800MHz, PC2-6400", a trentučno imam u njemu ram frekvencije 666MHz, pa sad ne znam koju da kupim 666MHz kao što sad imam, ili kao što piše da je za moj uploču znači 800MHz???

Ako kupiš 800 MHz,radit će oba na 666 MHz

xf:donatorbubrega steam:donator_bubrega R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...

znači ako kupim 800MHz radit će sve normalno??

14 godina
neaktivan
jovo.r kaže...
donator_bubrega kaže...

Radit će,ali na 666 MHz

xf:donatorbubrega steam:donator_bubrega R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
jovo.r kaže...

PC2-6400, je 800MHz-na mema milijardu posto. U to uopće nema sumnje. Radi ti na 666MHz iz jednostavnog razloga što ti je u BIOSu tako namješteno, evo tu postavi samo na 800MHz, dakle tvorničku frekvu i to je to. Riješena stvar.

donator_bubrega kaže...
jovo.r kaže...

Ma jok, podesit će u BIOSu frekvu kako sam mu i rekao.

jovo.r kaže...
donator_bubrega kaže...

Ofkorz.

donator_bubrega kaže...
jovo.r kaže...
donator_bubrega kaže...

Radit će,ali na 666 MHz

Na 800 će je namjestiti i gotovo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.11.2011 20:27 (Caesar et Brutus).
13 godina
neaktivan
Vodič za izbor RAM memorije

pozdrav svima

ovako mene zanima jedna stvar, pokrenuo sam neki program i on mi je ispisao da mogu ove rame ugradit u racunalo:

Memory Type: DDR2 PC2-8500, DDR2 PC2-6400, DDR2 PC2-5300, DDR2 (non-ECC)

Maximum Memory: 4GB
Currently Installed Memory: 2GB
Total Memory Slots: 2

Each memory slot can hold DDR2 PC2-8500, DDR2 PC2-6400, DDR2 PC2-5300 with a maximum of 2GB per slot.

zanima me dal su svi ddr2 ramovi iste velicine (ne mislim na memoriju nit frenkvenciju neg oce mi bilo koji ram pasat u moj komp-fizicki  :)

i mozete li mi neko provjerit ak ima vremena, koje najeftinije ramove mogu stavit, a da naravno rade, trebaju mi 2 x 2 gb rama

neznam koji podaci sve trebaju al evo sto sam nasao:

DESNI KLIK NA KOMP pise ovo:

windows vista service pack 2 home basic, 32 bit, procesor: intel(r) core(TM)2 duo cpu 3 GHz, trenutno imam 2 gb rama, manufacturer: dell

direct x 11

dispay setting advanced, pise ovo:: ATI Radeon HD 4800 series, manufacturer: advanced micro servises, aprox. total memory: 1274 mb, total avabliable graphic memory 1279 mb, delicated video memory: 512 mb, shared system memory: 767 mb

i jos na system information uz sve ovo jos pise:

BIOS version: american megatrends inc p1.10 10/20/2008

smbios version 2.4

i to je to kaj ja znam o kompu, ak treba jos neka informacija recite koja pa cu je nac

eo jos sam nasao nesto: 

Motherboard
   ASRock G31M-S (CPUSocket)

puno hvala !

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.11.2011 20:09 (talik2212).

0 0 hvala 0
15 godina

http://img.tomshardware.com/us/2008/01/11/high_end_ddr3_memory_on_the_hook/corsair-ddr3-cm3x1024-1600c7dhx-both-dimms.jpg

dali netko zna gdje mogu uzet jos 4 gb ovakve memorije, imam u kompu 2x2gb 1600 mhz ddr3

dali bi mogo ubacit jos 2x2 gb tako da imam 8 gb, i dali mi netko moze recii gdje to ima za kupit jer sam ja trazio pola sata i nista nisam naso.

I dali ti rami valjaju ista?

★★★★★ ako sam ti pomogo stisni HVALA!!!★★★★★
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
win4crazzy kaže...

http://img.tomshardware.com/us/2008/01/11/high_end_ddr3_memory_on_the_hook/corsair-ddr3-cm3x1024-1600c7dhx-both-dimms.jpg

dali netko zna gdje mogu uzet jos 4 gb ovakve memorije, imam u kompu 2x2gb 1600 mhz ddr3

dali bi mogo ubacit jos 2x2 gb tako da imam 8 gb, i dali mi netko moze recii gdje to ima za kupit jer sam ja trazio pola sata i nista nisam naso.

I dali ti rami valjaju ista?

Pogledaj na eBay-u ako ti nije bitna gara

14 godina
neaktivan
Steam: morph_mkd
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mOrPh kaže...

Yep, kompatibilni su.

Postoji jedno veliko ALI.

Tebe vjerovatno privuklo ovih 1.866MHz frekve, međutim ima da znaš kako zbog po meni čak pretjerano visokih latencija (CL11) u praksi ta mema nije ali skroz ništa brža od primjerice istog takvog Kingstona 1.600MHz s latencijama CL9. Dapače, u određenim će se profesionalnim programima čak pokazati zanemarivo sporijom.

14 godina
neaktivan

Pa znam i meni je to mučilo te visoke latencije, ipak Kingston Hyperx 1600 mhz CL9 uzimam ! :]

Steam: morph_mkd
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pozdrav svima, i palac gore za temu.

mozete li mi preporuciti nesto za Asus eee pc.

stavio sam W7, al mi, naravno, dosta puta zasteka. 

http://www.asus.com/Eee/Eee_PC/Eee_PC_1001HA_Seashell/#specifications

hvala unaprijed.

Informatika je moj hobi, o kojem pojma nemam....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2011 1:57 (perudi).

0 0 hvala 0
16 godina
Franjo15 kaže...

Ugradio bih OVE RAME

Matična mi podržava i ddr2 i ddr3

Trenutno imam 2x1gb 800Mhz, i ugradio bih 4gb ddr3(imam dva utora za dd3), ali me sad zanima jel bolje da uzmem 2x2gb, ili 4gb u komadu

Inače konfiguracija je

Intel core2duo E4600

grafa ako je uopće i važna u ovom segmentu gecube 3870 XIII Turbo

Matična GA-P35C-DS3R

Imam isto mbo P35C DS3R (rev.1) pa me interesira jesi li kupio DDR3 memoriju 2x2GB ( koju ? ) i radi li ti OK ?

15 godina
neaktivan
jovo.r kaže...

PC2-6400, je 800MHz-na mema milijardu posto. U to uopće nema sumnje. Radi ti na 666MHz iz jednostavnog razloga što ti je u BIOSu tako namješteno, evo tu postavi samo na 800MHz, dakle tvorničku frekvu i to je to. Riješena stvar.

radi se o tome što na njoj piše 666MHz da je...a u bios-u nisam našao tu opciju gdje se podesi frekvencija rama??

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 15:06 (jovo.r).
13 godina
neaktivan

Pozdrav svima.!
Imam windows 7, procesor dual core 2,6 ghz, graficku nvidia ge force 9600 gt (512 mb) i 3 gb ram.
problem je u tom sto imam veliki lag prilikom igranja igrica. npr. Skyrim. Planirao sam uzet novu graficku i neznam dal bi trebao uzet jos 1 gb ram.
Mozete li mi dati savjet, molim vas.
Zahvaljujem.! Pozz svima. :))

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pozdrav,

Imam  HP ProBook 4525s i zeljeo bih nadograditi memoriju. Sada me zanima koja verzija memorije ide jer mi u specifikacijama malo pise DDR3 SDRAM a kasnije DIMM (predpostavljam da je to SO-DIMM)

Pa ako ime netko odgovor nema mi se javi :D

Evo i slike iz everesta ako to ista pomaze

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.12.2011 19:10 (ileeba7).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dečkovi ovako, sutra šaljem kupcu svoju memoriju HyperX-a i uzimam 4x4 setup isto na 1600mhz, imate li saznanja koji je trenutno set najbolji omjer uloženog / dobivenog, može i 2x4 pa ću uzeti dva?

Dakle uvjet je praktički da idu na CL 8-8-8-20/22/24 koliko već, na približno 1.5V, drugo je manje važno ali uzmite u obzir prosječnu cijenu od 350kn koju bi izdvojio za 2x4gb.

Gledao sam osobno HyperX Genesis i ona dva Corsaira iz ADM-a, Plavi i Crni, Crveni je CL7 čak na 1600 i 1.5V ali on je 600kn, po meni neisplativo.

Što vi mislite ?

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
thedream kaže...

Dečkovi ovako, sutra šaljem kupcu svoju memoriju HyperX-a i uzimam 4x4 setup isto na 1600mhz, imate li saznanja koji je trenutno set najbolji omjer uloženog / dobivenog, može i 2x4 pa ću uzeti dva?

Dakle uvjet je praktički da idu na CL 8-8-8-20/22/24 koliko već, na približno 1.5V, drugo je manje važno ali uzmite u obzir prosječnu cijenu od 350kn koju bi izdvojio za 2x4gb.

Gledao sam osobno HyperX Genesis i ona dva Corsaira iz ADM-a, Plavi i Crni, Crveni je CL7 čak na 1600 i 1.5V ali on je 600kn, po meni neisplativo.

Što vi mislite ?

Klik.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
neaktivan

Uzeo, hvala. Kroz par dana ću i po drugi kit 2x4 poći ako me budu dobro služili, idem testirati do tad.

EDIT : Ja ne znam tko je tu lud ali ovo je jednostavno nemoguće na njima postići

http://www.techpowerup.com/reviews/GSkill/F3-12800CL9D-8GBBRL_Ripjaws/3.html

Probao sam CL8, pa 8-8-8-24 na 1.55V, pa na 1.6V, 1.65V, memorija uopće ne reagira i neće bootati.

Jedini boot koji dopušta je CL9 1600 na 1.5V, to je stock takt. Svi moji ostali pokušaji zasada padaju u vodu, nema teorije za 7-7-7-21 na 1.5V, ne znam na koju foru, 1600mhz. Razumijem da je korišten i7 i X58 čipset u reviewu ali zar može biti tolika razlika?!

Da me koči memorijski kontroler u i5-ici?!

Malo sam zbunjen ali ok, uzeti ću ako ništa drugo kako sam rekao još 8gb memorije, ili ću ovu vratiti natrag u trgovinu i uzeti nešto drugo.

Jednostavno neće mrdnuti sa stocka, kad se sjetim da sam vozio HyperX 2x2 stare na 2ghz i mix CL10 i 9, onda je ovo prilično žalosno, što god review kazao.

Možda nešto krivo radim, jedino to..svaka promjena po RAM-u mi krši windoze tj. lupa da vrtim mem.dijagnostiku, bios update, što sve ne bla bla bla, tako da odustajem od pokušaja CL7, ili pak viših taktova, nema smisla.

Rado bi da mi netko kaže što krivo radim i da li zaista može biti tolika razlika mojeg proca i ploče, i X58 i i7 930 sa testnog linka, u čemu je kvaka?

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2011 18:44 (thedream).
14 godina

Sad cu prosvrljati rewiew malo pa ti javim kako.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Stavio update, zadnji post..

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 6:21 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
thedream kaže...

Podigao si napon na 1.65V i podesio latencije?

15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
thedream kaže...

Update: Komp je bio ugašen cijelu noć, jutros me pak dočeka ovo po paljenju, CL7 (?!), hoće bootati, sve zasad evo radi..ajme meni.

Klik!

Moram ja to malo posložiti milom ili silom čini mi se..

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 6:20 (thedream).
14 godina
thedream kaže...
zoharbizo kaže...
thedream kaže...

Update: Komp je bio ugašen cijelu noć, jutros me pak dočeka ovo po paljenju, CL7 (?!), hoće bootati, sve zasad evo radi..ajme meni.

Klik!

Radi li jos uvijek uredu?

15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
thedream kaže...
zoharbizo kaže...
thedream kaže...

Klik!

Radi li jos uvijek uredu?

Ma kakvi, restartao sam bio kompjuter, ušao u BIOS i vidio nepravilnost, BIOS registrira CL9, ostatak je ostao isti - -8-8-24, i 1T, voltažu je isto dobro registrirao 1.5V. Opet restartao komp - onda je i cpuz prepoznao dobro, CL9 a ne 7 kako mi je ujutro izbacio.

Vidjet ću preko vikenda, pa odlučiti, drugi tjedan uzmem još jedan 2x4 kit i doviđenja, meni je bitno da je 1600 i na manje struje od 1.65, što je. Sve ostalo sa latencijama i OC-om na takvim 4gb keksima je božićni poklon, može i ne mora biti.

Više me zanima svakodnevni rad sa 16gb DDR3 i kad prijeđem na SSD do kraja godine za sistemski disk.

Hvala na trudu.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 10:30 (thedream).
14 godina

Kad dodem sa faksa cu se malo baciti u te vode pa ti javim rezultate,sada sam u zurbi.I usput,morali bi oni ici,cisto sumnjam da je do platforme.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice