U vezi RAM memorije pitanje

poruka: 19
|
čitano: 10.446
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Imam 4 gb RAMa, no imam 32 bit Windows 7 tako da mi cita samo 3,5 gb. Ako ja sad jos dodam 2 gb RAMa, oce on to meni citat kao 5,5 gb? 

Planiram kupit ovu, posto je povoljna a jos moram sacuvat love za graficku. http://www.makromedia.hr/katalog/kingmax-ddr3-2gb-1333-mhz

Cito sam da je za renderiranje vise potrebno RAMa i Procesora nego graficke.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 10:35 (onajodprije).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: U vezi RAM memorije pitanje

ne, 32bitni windowsi su u stanju adresirat samo ,5gb rama bez  obzira imo li ti u kompu 4gb il 6 il 8. ak ces kupovat jos jednu plocicu rama odi na 64bit-ne windowse

iako za 32bit windowse tu na forumu ima neki patch da cita svih 4 il 6gb

16 godina

32 bitna verzija ti neće nikako prepoznavat više od 3,5, ako želiš iskoristiti sve trebaš 64 bitni OS

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
4 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

A koja je razlika izmedu 32 i 64?

0 0 hvala 0
16 godina
onajodprije kaže...

A koja je razlika izmedu 32 i 64?

64-32=32 razlika je 32.

Razlika između 32bit i 64bit OSa je u (nije baš tako, ali recimo da je) količini RAMa (zapravo adresnog prostora) kojeg mogu adresirati. Vidljivija razlika je u aplikacijama i driverima. Za 64bit OS moraš imati i 64bit drivere (provjeri za sve svoje uređaje). Aplikacije mogu biti 32 ili 64 bit, ali npr AV (u većini slučajeva) mora biti 64bit. Samo 64bitne aplikacije mobu imati koristi od više RAMa, 32bitne i dalje imaju svoje ograničenje na 2GB po procesu. Tako da se u većini slučajeva ne isplati prelazak, ali nije ni loše. Performanse su podjetnake (64bitni OS 32 bitne aplikacije vrti u WoW-u, vrlo dobro).

-pošto patch (4+GB, sve imaš u tim temama, pa i teme za 4GB na 64bit.. potraži) čak bolje iskorištava dostupan RAM, možeš ostati na 32bita ili preći na 64, ali tad moraš napraviti novu (clean) instalaciju...

edit: najvažnije za količinu podržane-dostupne-iskoristive memorije, tj RAMa je hardware. MBO(chipset) i CPU. O tomu ovisi koliko RAMa će biti dostupno, (skoro) neovisno o OSu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2011 10:57 (ihush).
14 godina
neaktivan

Ok hvala na odgovoru. {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

imam ja jedno pitanje u vezi rama.....radi se u ddr400....bratu očajnički treba jedna pločica od 1gb ddr400 memorije...i tako sam gledao na ebayu što ima jer mi ne pada na pamet dati 200kn za novu pločicu...uglavnom ostao sam zbunjen jer na ebayu uglavnom nude pločice koje su kompatibilne sa sis, via, amd...chipsetima i koje nisu kompatibilne sa intelovim chipsetima....prvenstveno nisam imao pojma da postoji takva podjela i sada sam zbunjen i totalno nesiguran jer u spcifikacijama je jedino navodi da se radi o ddr400 pc3200 unbuffered itd itd, da skratim priču sve isto što je potrebno za matičnu od mog brata ali svejedno posebno je u opisu navedeno da ne radi sa intelovim chipsetima....matična na koju bi stavio novi ram je asus p5pe-vm sa intelovim chipsetom....dakle zanima me kako mogu prepoznati koji ram je za intelov chipset

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Gugy kaže...

..dakle zanima me kako mogu prepoznati koji ram je za intelov chipset

-nikako (jer ne postoji). Kalsična trgovačka glupost ili chipseti s kojima je (a)testiran (to ne znači da na drugima ne radi).

-ima jedan sasvim drugačiji problem. Svaki chipset (MBO-BIOS) prepoznaje određene veličine (tip se podrazumijeva, u ovom slučaju DDR(1) od 266-333-400 MHz) ili gustoče modula i koliko u kojem utoru može maximalno prepoznati. U vrijememe kad su poloče (chipset-BIOS) izrađene, možda nije postojao 1GB modul, moguće da ploča prepozna max 512MB... To provjeravaš na stranici proizvođača MBO, ako je potrebno i noviji BIOS. ...

Normalne MBO iz tog vremena su podržavale max 2GB, često su bila 3 DIMMa, .. = nema pravila. (ali nije povezano s intel i sl., možda samo po tomu što je intel obično prvi prelazio na novije kao DDR2 do k su VIA i SiS često izrađivali ploče još koju godinu, za lowend..)

edit:  i još.. , nije svejedno koliko chipova ima na modulu (4-8-9) i dali je jednostrani ili dvostrani. To je 'gustoća'. Nazivno može biti 1GB ali nemora biti prepoznat na svakoj MBO.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2011 17:15 (ihush).
15 godina
neaktivan

ok hvala....samo me zbunilo to što na ebayu velikim crvenim slovima navode da neće raditi sa intelovim chipsetima a prema svim specifikacijama bi trebale raditi...inaće matična ima dva utora za rame i podržava max 2gb što znaći da definitivno podržava module od 1gb...neznam, preostaje mi samo da kupim i vidim

15 godina
neaktivan

skontao....postoje low-density i high-density moduli........high-density rade sa sys, via itd chipsetima, a low-density sa skoro svima....

16 godina
neaktivan

pozdrav.imam 4gb rama i win7 32 bit.instalirao sam neki patch i sad mi pokazuje 4gb rama.jel stvarno tako il je neka prevara u pitanju {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moRtal_ze kaže...

pozdrav.imam 4gb rama i win7 32 bit.instalirao sam neki patch i sad mi pokazuje 4gb rama.jel stvarno tako il je neka prevara u pitanju {#}

hehe  moguce da je program samo editirao text i prikazuje 4 gb... a ekipa je znala onaj windows expirience index (ocjenivanje)  editirati i tako si povecavati ocjene {#}

Sretnu se dva robota na ulici i kaže jedan drugom: -jeli, jeli istina da ti se roditelji rastavljaju? xDD
15 godina
moRtal_ze kaže...

najsigurniji nacin je preci na 64 bitne... osjeti se razlika u brzini.

Sretnu se dva robota na ulici i kaže jedan drugom: -jeli, jeli istina da ti se roditelji rastavljaju? xDD
16 godina
neaktivan

kako rade igre na 64 bit OS?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moRtal_ze kaže...

Vrlo dobro. {#}

Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
16 godina
neaktivan
boxer kaže...
moRtal_ze kaže...

Vrlo dobro. {#}

prijatelj mi rece da cu izgubit dosta fps O.o

17 godina

Ovisi od igre do igre, a ako i izgubiš radi se o svega par fps. Kada sam prešao sa 32 bit na 64 bit Win7 nisam primijetio gubitak fps u igrama.

Možeš isprobati, ali ako sumnjaš ostani na 32 bit.

Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
14 godina
moRtal_ze kaže...

Isto ka i na 32 bit {#}

15 godina

a u mene se osjetila mala razlika jel na starim 32 bitnim wisnima imo pun k nepotrebnih stvari i dokumenata i fajlova.. sad imam samo  10 igara i par osnovnih programa {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice