Spajanje razlicite ram plocice

poruka: 19
|
čitano: 7.195
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Spajanje razlicitih ram plocica

Dakle upario sam ove dvije ram plocice, i sve je bilo uredu do prije nekoliko dana kad je comp odjednom poceo lediti i nesto kao mijesati boje. Plocice su obje ispravne jer sam ih ubacivao jednu po jednu zasebno i radile su. Mislim da su i slotovi uredu jer sa i njih mijenjao i isto tako je radilo, dakle nije ledilo. Ali cim ih ubacim zajedno comp radi mozda 5-10 minuta i sve zaledi. Evo i slike ram plocica:

http://i.imgur.com/fL4z3vO.jpg

http://i.imgur.com/tcI29GM.jpg

Ako je neko imao slicnih problema il mozda zna rijesenje neka se javi. Zahvaljujem

0 0 hvala 0
15 godina

Uđi u BIOS i ručno podesi napon i latencije RAM-a na iste vrijednosti. Na slikama se ne vidi a bilo bi korisno da napišeš napon i latencije na kojima RAM radi. Dakle, npr. ako je jedan keks proizveden za rad na 5-5-5-15 a drugi na 4-4-4-12, potonji moraš podesiti na 5-5-5-15.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

E ovako, na TakeMs plocici pise sljedece: 2GB DDR2 800 CL5, TMS2gb264d081-805AW, a na Apacer : 2GB UNB PC2-6400 CL5 P/N: 78.A1GA0.9MC. Ako su potrebni jos neki podaci napisat cu.

0 1 hvala 0
15 godina

Znači, kako sam već rekao uđi u BIOS i ručno postavi frekvenciju RAM-a na 400 (odnosno 800 ukoliko ti ponudi tu mogućnost), latencije na 5-5-5-15 a napon ne bi trebao dirati ali ga provjeri za svaki slučaj da li se slaže sa onim propisanim i napisanim na pločicama. Mislim da bi trebao doraditi i virtualni RAM tako što ćeš označiti kvadratić da se virtualni RAM automatski podesi (vidi slike).

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Poanta slika je da vidimo i što piše na naljepnicama! NHF

Ako obje rade na istom naponu i na CL5 onda problema nebi trebalo biti!

Ako ne štima, onda u BIOS-u odi u opcije radne memorije i ako postoji aktiviraj opciju da BIOS automatski podesi postavke da pločice budu kompatibilne!

Poanta je u onome što je kolega prije mene naveo, ali ako postoji opcija koju spominjem onda je malo sigurnije nego ručno!

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Odradio sam to sto ste mi predlozili, rade zajedno mozda nekih 24 sata i ponovo ista situacija. Cak mi se u zadnje vrijeme desavalo da se komp nikako nece da upali kad ih obje prikljucim. Dali postoji mogucnost da je jedna od njih mozda crkla, ili pri kraju, dali ima kakvog rijesenja ili moram novu nabavljat?

0 0 hvala 0
15 godina

Smanji radnu frekvenciju RAM-a na 667.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jel se i to radi isto u BIOS-u ili?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Možeš i instalirati CPU-Z, pa nam postati slike kartice Memory i 2 slike kartice SPD - svaku za svoju pločicu!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Spajanje razlicite ram plocice
elharakimm kaže...

Jel se i to radi isto u BIOS-u ili?

Da, u BIOS-u.

13 godina
neaktivan

Evo i slika, bio sam uspio prikljucit obje, nesto malo vremena su radile i opet zaledile sve:

http://i.imgur.com/UZzmBOF.jpg

http://i.imgur.com/nOqEFCe.jpg

http://i.imgur.com/VQf6xQX.jpg

A evo sta se desi kad sve zaledi:

http://i.imgur.com/l4ffliP.jpg

Stvarno ne znam u cemu je stvar, jer kad sam u BIOS-u mogu bit koliko god zelim, ne ledi, al cim udjem u Windows, nekad i prilikom loadinga sve zakoci.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hm...vratio sam se na početak...kažeš obje bi trebale biti ispravne...

a) jesi li siguran da nije nešto drugo uzrok problema

b) kako si testirao - trebalo bi svaku pločicu testirati zasebno i u svakom slotu sa MemTest86+

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Možda RAM nije uzrok. Pregledaj da na matičnoj ploči nema koji napuhnut kondezator.

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Spajanje razlicitih ram plocica
elharakimm kaže...

Dakle upario sam ove dvije ram plocice, i sve je bilo uredu do prije nekoliko dana kad je comp odjednom poceo lediti i nesto kao mijesati boje. Plocice su obje ispravne jer sam ih ubacivao jednu po jednu zasebno i radile su. Mislim da su i slotovi uredu jer sa i njih mijenjao i isto tako je radilo, dakle nije ledilo. Ali cim ih ubacim zajedno comp radi mozda 5-10 minuta i sve zaledi.

Meni je sumnjivo ovo s "miješanjem boja" !?

Matična, grafička ??

Greška Poštovani, proizvod koji tražite trenutno nije dostupan.
13 godina
neaktivan

A ne znam, kad ubacujem plocice pojedinacno nema nikakvih problema, cak sam im mijenjao i slotove da vidim da mozda nije do slota, i sve je bilo uredu. Ali cim spojim obje problem.

0 0 hvala 0
15 godina

Pa onda nađi i upari one koje se vole.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Re: Spajanje razlicitih ram plocica
elharakimm kaže...

Dakle upario sam ove dvije ram plocice, i sve je bilo uredu do prije nekoliko dana kad je comp odjednom poceo lediti i nesto kao mijesati boje. Plocice su obje ispravne jer sam ih ubacivao jednu po jednu zasebno i radile su. Mislim da su i slotovi uredu jer sa i njih mijenjao i isto tako je radilo, dakle nije ledilo. Ali cim ih ubacim zajedno comp radi mozda 5-10 minuta i sve zaledi. Evo i slike ram plocica:

Kad imash "puno krame" onda ti za razliku od trenutka kad su samo po jedan slot po kanalu popunjeni obicno na generickim plocama treba osjetno vise od deklariranih 1.8V. pa postavi na 1.9v ili 1.95V mozda cak i 1.85v pomogne ovisno koliko zbunjenu plocu imas i koliko vdrop-a memoriju.

17 godina
protjeran
Re: Spajanje razlicite ram plocice
elharakimm kaže...

E ovako, na TakeMs plocici pise sljedece: 2GB DDR2 800 CL5, TMS2gb264d081-805AW, a na Apacer : 2GB UNB PC2-6400 CL5 P/N: 78.A1GA0.9MC. Ako su potrebni jos neki podaci napisat cu.

to su onak d odlicni podatci. Pogotovo ako uzmes da jedino na kakvom webshopu mozes naci iste oznake nikako kod proizviodjaca. No eto obje su cl5 al ima tu jos dosta za prouciti "po modulu" a imalo bolja ploca od budgeta ima opsezno izvjesce kako modul zasebno i recimo u paru radi ako su podesenja jos na Auto .... malo poskrolash. Inccee Auto settings su ti vise onak "za profesionalne informaticke slagace kompova" koji moraju imati sve module po principu ubaci pa radi i ck p/n mdula ("atestiranog") vezu uz p/n ploce (eto tome sluze te tvoje "oznake")

13 godina
neaktivan

Uzmem od jarana drugu plocicu rama koja je 1GB, ubacim i ista se situacija desava, stvarno ne razumijem.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice