RAM: korist od zamjene 800 MHz s 1066 ili 1200?

poruka: 15
|
čitano: 3.682
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Pomoć u vezi memorije

Lijep pozdrav...imam 2x2gb ddr2 800 mhz...pa me zanima pošto na moju matičnu nejde ddr3 zanima me dal bi imao kakvo veliko poboljšanje ako bi stavio 2x2gb ddr2 1066 ili 1200

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.4.2012 18:20 (rjanko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pomoć u vezi memorije

Ne ,tu razliku u frekvi nebi ni primjetio !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pomoć u vezi memorije

hvala...ajde bar jedan dio kompjutera koji ne moram nadograđivati...mislio sam da će biti osjetno jači komp ako bude 4gb 1200mhz

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pomoć u vezi memorije

imam 2x1gb supertalentove memorije DDR2 @800mhz, da li bi mogao staviti jos 2 plocice po 1gb od 800mhz neke druge marke (kingsrton, corsair, transcend)?

Ni jedno superracunalo nemoze pobijediti Chuck Norrisov mozak...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Pomoć u vezi memorije
Striko2009 kaže...

imam 2x1gb supertalentove memorije DDR2 @800mhz, da li bi mogao staviti jos 2 plocice po 1gb od 800mhz neke druge marke (kingsrton, corsair, transcend)?

Da! Tvoja maticna podrzava do max. 8GB pa mozes stavit jos dvije plocice DDR2 od 800Mhz i nemora bit isti proizvođač !

Music As A Weapon !!
16 godina
neaktivan
Pomoć u vezi memorije

dobro je, to mi je bilo bitno! mislio sam da se mozda nece podrzavati ili da postoji neka ne kompatibilnost...

jos cu ubaciti 2x1gb ;)

Ni jedno superracunalo nemoze pobijediti Chuck Norrisov mozak...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pozzz

Zelim da posatvim jedno pitanje...Bio bi jako zahvalan ako biste mi odgovorili....Na racunaru mi konstantno dok sam prikacen na net gubi se memorija....Pogotoovo ako gledam film ili sam na youtube-u...Na racunaru mi je svega zauzeto 10 giga a ja uopste nemam nista prostora..I kada ocsitim disk oslbodi gigu i to izgubim za par dana...Skenirao sam sa svim antivrusima ali ista stvar...A nekako mi zao obarat sistem jer imam previse bitnih podataka i iako bi prebacivao na d disk sigurno bi neke izgubio....Hvalla unaprijed!!!!!

!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Pozzz
Jel mislis na veliko zauzece RAM-a ili hard diska?
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
13 godina
neaktivan
Pomoć u vezi memorije

Hard diska!u jednom trenutku je slobodno nor 670 MB a kad pogledas za 15 sekundi 630 MB i sl...!!!

0 0 hvala 0
13 godina
Pomoć u vezi memorije

Imam isti problem.. memorija na hddu dosta varira ( imam jedan hdd podjeljen na C/ i na D/) i u C-u mi stalno javlja da imam malo memorije, ono less then 200mb, i ja obrisem i imam 1g, nakon par dana opet... a nista nisam downloado, skeniro sve, i nesto ne valja :S

Ficolinjo
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ficolinja kaže...

Imam isti problem.. memorija na hddu dosta varira ( imam jedan hdd podjeljen na C/ i na D/) i u C-u mi stalno javlja da imam malo memorije, ono less then 200mb, i ja obrisem i imam 1g, nakon par dana opet... a nista nisam downloado, skeniro sve, i nesto ne valja :S

Upravo tako!

16 godina
Pomoć u vezi memorije

u planu mi je zamijeniti windowse xp sa 7 home premium pa me zanima oce li maticna ploca ili chipset primiti recimo 6 gb ddr3 memorije.u aida 64 reportu stoji da moze ali bih se ipak oslonio na misljenje nekog ko se vise razumije u to.hvala

Northbridge opcije:
      Northbridge                                       Intel Bearlake P35
      Podržane FSB frekvencije                          FSB800, FSB1066, FSB1333
      Podržani tipovi memorije                          DDR2-667, DDR2-800, DDR3-800, DDR3-1066, DDR3-1333 SDRAM
      Maksimalna količina memorije                      8 GB
      Revizija / Stepping                               02 / A2
      Tip pakiranja                                     1226 Pin FC-BGA
      Dimenzije                                         34 mm x 34 mm
      Tehnologija izrade                                90 nm
      Napon jezgre                                      1.25 V
      TDP                                               18 W
      In-Order Queue Depth                              12

trenutno u upotrebi:
    Memorijski utori:
      DRAM utor 1                                       1 GB  (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
      DRAM utor 2                                       1 GB  (DDR2-800 DDR2 SDRAM)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ghibli7 kaže...

u planu mi je zamijeniti windowse xp sa 7 home premium pa me zanima oce li maticna ploca ili chipset primiti recimo 6 gb ddr3 memorije.u aida 64 reportu stoji da moze ali bih se ipak oslonio na misljenje nekog ko se vise razumije u to.hvala

Northbridge opcije:
      Northbridge                                       Intel Bearlake P35
      Podržane FSB frekvencije                          FSB800, FSB1066, FSB1333
      Podržani tipovi memorije                          DDR2-667, DDR2-800, DDR3-800, DDR3-1066, DDR3-1333 SDRAM
      Maksimalna količina memorije                      8 GB
      Revizija / Stepping                               02 / A2
      Tip pakiranja                                     1226 Pin FC-BGA
      Dimenzije                                         34 mm x 34 mm
      Tehnologija izrade                                90 nm
      Napon jezgre                                      1.25 V
      TDP                                               18 W
      In-Order Queue Depth                              12

trenutno u upotrebi:
    Memorijski utori:
      DRAM utor 1                                       1 GB  (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
      DRAM utor 2                                       1 GB  (DDR2-800 DDR2 SDRAM)

Pa odi onda na proizvođaća matićne i nađi svoju matićnu sa specifikacijama tamo ti stoji koliko možeš staviti ddr3 i koliko po utoru.

Stisni Hvala ili Palac gore ako sam pomogao.
16 godina

Na stranici maticne ploce kazu da podrzava max. ddr2 1066 mhz memoriju.Isplati li se kupovati 4 gb takve memorije obzirom da je skupa i koliko dobivam s time na performansama sa 7 home premium.Ali ima i ova stranica di kazu drukcije

[Solved] 4G ddr3 works while 8G DDR3 not work on Gigabyte GA-P35C-DS3R - Memory - Motherboards-Memory
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.5.2012 15:15 (ghibli7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Tvoja maticna podrzava max. 8 GB DDR2 memoriju na max. 1066Mhz, i zato uzmi 2 x 2 GB DDR2 od 800Mhz jer razliku izmedu 800 i 1066Mhz neces ni primjetiti !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice