Problem sa memorijom i sistemskom particijom

poruka: 5
|
čitano: 3.486
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Prije dva dana nadogradio sam memoriju u kompjutoru. Imao sam keks od 2GB a sad sam dodao još jedan od 2GB.Memorija je Kingmax i radi u dual channel modu.Sve radi bez problema ali sa primjetio nešto čudno u sistemskoj particiji hard diska.Prije nadogradnje memorije slobodni prostor na sistemskoj particiji bio je 31GB a nakon nadogradnje smanjio se na 28GB.Još čudnije mi je što je fragmentacija particije 28% a u grafičkom prikazu zauzeča hard diska postoje dvije kontrolne datoteke.Za defragmentaciju koristim Defragler i nikako nisam uspio smanjiti fragmentaciju.Onda mi je palo na pamet da izvadim tih 2GB kojih sam dodao i pogledam u Defragleru kad ono,slobodni prostor na particiji 31GB fragmentacija 0 i nema više dvije kontrolne datoteke.Dali je to normalno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja bih rekao da je to čudno, prvi put čujem za ovo..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem sa memorijom i sistemskom particijom

- da, normalno je. (samo nije tako uočljivo).

- uzrok je swap (pagefile). Pošto mora biti veličine RAMa a defaultno ga kontrolira OS, on je sad narastao i to na fragmeniranom dijlu diska. ...

hint, možeš isključiti swap, ali windowsi su previše 'navikli' na njega pa može biti problema. Bolje je postavit fixni swap (da se izbjegne fragmentacija u radu resizanje).

s 4GB je swap nepotreban, formula je inače do 1 do 3 xRAM ali to ima smisla do 2GB. Ako bi nekim čudom swap bio potreban a da je manji od RAMa, tad može biti problema, pa bi ipak preporučljivo bilo 4GB za swap.

.. spetljano? {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 0:55 (ihush).
16 godina
neaktivan
draž kaže...

Prije dva dana nadogradio sam memoriju u kompjutoru. Imao sam keks od 2GB a sad sam dodao još jedan od 2GB.Memorija je Kingmax i radi u dual channel modu.Sve radi bez problema ali sa primjetio nešto čudno u sistemskoj particiji hard diska.Prije nadogradnje memorije slobodni prostor na sistemskoj particiji bio je 31GB a nakon nadogradnje smanjio se na 28GB.Još čudnije mi je što je fragmentacija particije 28% a u grafičkom prikazu zauzeča hard diska postoje dvije kontrolne datoteke.Za defragmentaciju koristim Defragler i nikako nisam uspio smanjiti fragmentaciju.Onda mi je palo na pamet da izvadim tih 2GB kojih sam dodao i pogledam u Defragleru kad ono,slobodni prostor na particiji 31GB fragmentacija 0 i nema više dvije kontrolne datoteke.Dali je to normalno.

Da ,normalno je! Naime ,koliko rama imaš ,toliko je veličina hiberfil.sys ,hibernacijske datoteke ,a i pagefile.sys je iste veličine.

Svaki defragmenter ima ''čudnu'' osobinu prikazivati fragmentaciju diskova drugačije!

Zato se ne opterećuj s tim ,stavi taj keks rama natrag i zaboravi na to!! Zapamti - više rama ,sistem radi bolje!

ihush kaže...

s 4GB je swap nepotreban, formula je inače do 1 do 3 xRAM ali to ima smisla do 2GB. Ako bi nekim čudom swap bio potreban a da je manji od RAMa, tad može biti problema, pa bi ipak preporučljivo bilo 4GB za swap.

Mislim da bi ipak bilo bolje da to zasad ostavi kako je! {#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 1:20 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Svaki defragmenter ima ''čudnu'' osobinu prikazivati fragmentaciju diskova drugačije!

Da

Ipak, najtocnije pokazuje Windowsov defragmenter

U command promptu upisite defrag C: /U /V

/U je za progres a /V je za prikazivanje verbose outputa odnosno prikazuje progres i statistike. Ili moze samo defrag C: /A   < analiza

Max Headroom
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice