Dali se osijete razlike u performnsama općenito ako na primjer ima 2 GB DDR2 800MHz RAM-a u single modu i dual channel na AMD pločama (otprilike koliko %) i dali je bolje 2 GB dual channel ili 3 GB single ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
eh da.. 5-10%
Naravno da je bolji "DUAL mode" nacin rada jer se prenese duplo više podataka.
Znam da je bolji ali mene zanima ako neko zna detaljnije.
Znam da je bolji ali mene zanima ako neko zna detaljnije.
Čuj i jedno i drugo ti je dobro ali što više rama to bolje!
EDIT: Mjenjam 2 Ploćice po 1 gb ddr2 800 KingMax za 1 ploćicu od 2 gb proizvođač nesmije biti lošiji od KingMax-a i ddr 2 800 mora biti...samo na podrućiju osijeka! Trebam sad to zamjenit da bi mogo napravit DUAL Mod s 4 gb ddr 2 800 JAVITI SE NA PM
1 GB< 1 GB dc < 2 GB < 2 GB dc < 3 GB < 3 GB tc < 4 GB < 4GB dc
čak je i 2 GB dc < 2.5 GB
dc - dual chanel
tc - tripple chanel (Intel 1366 ploče samo)
Nadam se da ste skužili po kojem principu ide,
Ako neko ima 3 GB ram, nema potrebe da još išta mijenja ili nadodaje.
1 GB< 1 GB dc < 2 GB < 2 GB dc < 3 GB < 3 GB tc < 4 GB < 4GB dc
čak je i 2 GB dc < 2.5 GB
dc - dual chanel
tc - tripple chanel (Intel 1366 ploče samo)
Nadam se da ste skužili po kojem principu ide,
Ako neko ima 3 GB ram, nema potrebe da još išta mijenja ili nadodaje.
Pitam jer na 1 kompu imam 2x1GB a na drugom 1x2GB pa bi još uzeo 2GB da mogu rasporediti (oba kompa su na 32bit.windowsima).
ne prenosi se duplo više podataka... to si ti malo pobrko loncice... ddr2 ima duplo veci prijenos od ddr, a dual chanel ti mozd aubrza u nekoliko posto, ali mislim da neces nesto dramaticno osjetiti
Da još onda pitam dali bi dobio šta na performansama u igricama dodavanjem 1 GB na postojeći 2GB na ovoj konfiguraciji (17"LCD,Athlon 64 X2 5000,ATI 4670-512ram )
Da još onda pitam dali bi dobio šta na performansama u igricama dodavanjem 1 GB na postojeći 2GB na ovoj konfiguraciji (17"LCD,Athlon 64 X2 5000,ATI 4670-512ram )
Bi, ali ne značajno, pošto na 32-bitnim Windowsima jedna aplikacija može maksimalno koristiti do 2 GB ram.
Dakle s 3 GB bi bilo to da recimo igra koristi 2 GB, a ostalih 1 GB bude za pozadinske procese (ram što i inače bude zauzet u idle radu).
No fino bi se dodatna memorija osjetila prilikom multitaskinga (dakle rada u više aplikacija paralelno)...
Istina malo sam pobrkao lončiće, , upravo sam istraživao i kažu da DC mode pojaca preformanse do 10%.
2x1 gb DDR3 za početak i u dogledno vrijeme da li još 1x1gb jer ako nadodam 2x1gb ili 1x2gb za 32-bitne windowse oni to ako sam u pravu i "nevide".
Da li će mi kad nadodam na ovaj par od 2x1gb još 1x1gb i dalje raditi u dual chanell?
2x1 gb DDR3 za početak i u dogledno vrijeme da li još 1x1gb jer ako nadodam 2x1gb ili 1x2gb za 32-bitne windowse oni to ako sam u pravu i "nevide".
Da li će mi kad nadodam na ovaj par od 2x1gb još 1x1gb i dalje raditi u dual chanell?
Neće zato što ćeš imat u 3 modula a dual chanell radu u 2 ili sva 4 ako imaš na ploči.
Neće zato što ćeš imat u 3 modula a dual chanell radu u 2 ili sva 4 ako imaš na ploči.
Ploča ima 4 modula, ali me buni ako bi u dogledno vrijeme popunio i ova dva druga modula sa 2x1gb s obzirom na 32-bitne windowse koji ne vide sva 4 gb što se događa sa iskoristivosti memorije!?
Radit će samo sa nekih 3,25GB ostalo če biti neiskorišteno ako hoćeš sve iskoristiti moraš imat 64 bitni sistem.
Radit će samo sa nekih 3,25GB ostalo če biti neiskorišteno ako hoćeš sve iskoristiti moraš imat 64 bitni sistem.
Radit će na 3.50
2x1 gb
2x1 gb + 1x1gb
2x1 gb + 2x1 gb
2x1 gb + 1x2 gb
2x 2gb
2x1 gb
2x1 gb + 1x1gb
2x1 gb + 2x1 gb
2x1 gb + 1x2 gb
2x 2gb
idi na 2x2 ja sam napravio grešku što nisam uzo 2x1 gb da imam 4x1 a sad imam 1x2 gb i 2x1 gb!
Zasad ne mogu ići na 2x2gb jer mi financije ne dozvoljavaju. Idem na 2x1gb, a zanimalo me je za kasnije u ona dva prazna modula što staviti kad financijski malo ojačam.
LOL. Razlike se krecu, najvise do 5 ili 10 % ( ovisno o aplikaciji ). Na novim platformama ( AM3 ) je cak i preporucljivo staviti 4 modula po 1 ili 2 GB npr. na procesor sa 4 jezgre i to bez dual moda ( ganged ili ungagned ).
Imam IBM ThinkPat T40p, P1600 Centrino, s 512 MB PC 2700 DDR SDRAM (266 MHz), mogu li dodati u slobodni slot memoriju za notebook DDR 333 MHz 512MB SODIMM Kingmax (1GB). Maksimalna moguća memorija je 2GB. Memorija ne mora raditi na bržem taktu. Ovoga ima na tržištu (www.nabava.net)
Trebalo bi da moze samo sto ce normalno ta nova raditi na 266 MHz.
Ako metnem novu osnovnu od 1GB na 333 MHz, hoću li kaj dobiti na brzini?! Ili je bolja gore navedena kombinacija ili 512 MB (266MHz + 1GB (333 MHz) ???