Pitanje o ramu

poruka: 4
|
čitano: 1.864
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Pitanje o ramu
poZz ljudi znaci oc je pod moj pc i sad zanima me posto imam tu maticnu ona podrzava dual channel i imam 2x2gb i popunjeni su bijeli utori i sad zanima me sto bi bilo ako u plave stavim 2x2gb rama ito nekog brzeg mozda..??dali bi to znacilo da imam 8gb ili..??sto bi bilo da uzmem istu brzinu..??i jel se to sam stavi i radi ili treba neka konfiguracija i namijestanje da bi to radilo..??
hvala unaprijed..
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Pitanje o ramu
tomislavivic kaže...
poZz ljudi znaci oc je pod moj pc i sad zanima me posto imam tu maticnu ona podrzava dual channel i imam 2x2gb i popunjeni su bijeli utori i sad zanima me sto bi bilo ako u plave stavim 2x2gb rama ito nekog brzeg mozda..??dali bi to znacilo da imam 8gb ili..??sto bi bilo da uzmem istu brzinu..??i jel se to sam stavi i radi ili treba neka konfiguracija i namijestanje da bi to radilo..??
hvala unaprijed..

Da,imao bih 8 gb rama.Samo što onda moraš ići na 64 bit windowse,da mogu raspolagati sa svom memorijeom.

Ne treba nikakvo namještanje,samo staviš u utore. 

14 godina
neaktivan

A što ako se počnu događati bsod-ovi s 8GB rama? a s memtestom sve u redu s njima

[url=http://www.enjin.com/bf3-signature-generator][img]http://sigs.enjin.com/sig-bf3/680763f317669c2b.png[/img][/url]
16 godina
Kiki-hr- kaže...

A što ako se počnu događati bsod-ovi s 8GB rama? a s memtestom sve u redu s njima

- moguće (tema).

- RAM ako je brži, trebao bi automatski raditi na bržini sporijeg (BIOS-automatika) osim OCa kad ručno namještaš ovisno o opicjama i kombinaciji hardwarea-chipseta i ciljanih MHzca. Zbog OCa je veća šansa za probleme, bez obzira dali su moduli identični (važne su SPD-JEDEC specifikacije), jer je 'opterećeniji' chipset popunjavanjem svih staza, zato se za OC-topscore, često postavlja minimalna količina RAMa, jedan DIMM. Prvo vrati normalne postavke.

- Za 32bit sedmicu imaš patch (+4GB, preduvijet je da chipset podržava berem 8GB), jedino stvarno ograničenje dostupne količine RAMa je chipset+CPU (kod tebe 16-32GB).

- nešto sasvim drugo je dali stvarno trebaš više od 4GB... tad je logičnije koristiti 64bit OS, ali samo ako koristiš i 64bit app.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.4.2012 14:57 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice