Ne cita cijelu RAM memoriju

poruka: 29
|
čitano: 3.990
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Radi se o laptopu, gore je win 7 ultimate x64 sp2 i 4gb ram-a, ali pise da ima samo 3,87gb.

Di mi je nestalo ovih 0,13gb? o.O

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Ne cita cijelu RAM memoriju

Di si našao SP2 za Win7 da mi je znat...

A što se tiče nestalog RAMa, obrati se integriranoj grafici.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
17 godina
neaktivan

Koji laptop? Daj malo više podataka

Look me in the eye.It's ok if you're scared. So am I.But we're scared for different reasons.I'm scared of what I won't become, and you're scared of what I could become...
11 godina
neaktivan

Sa zadnjim update-om.

Lenovo z580

Intel i3 - http://ark.intel.com/products/65700/

Nvidia GT 640M 2gb gddr5

1TB hard

4(3.87)gb ram-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Da, intelova grafička si je rezervirala dio RAMa...

SPa 2 za Win7 nema i najvjerojatnije ga neće ni biti...

17 godina
neaktivan

Sve u svemu, ugasi je ili u BIOSU ili je u device manageru ugasi.

Look me in the eye.It's ok if you're scared. So am I.But we're scared for different reasons.I'm scared of what I won't become, and you're scared of what I could become...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

A čemu? Pa neće propast za tih 128MB (ili možda čak samo 64? Nešto RAMa se mapira za druge stvari...). Kad je na bateriji, bolje da je na integriranoj nego na dedicated, manje troši.

17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

A čemu? Pa neće propast za tih 128MB (ili možda čak samo 64? Nešto RAMa se mapira za druge stvari...). Kad je na bateriji, bolje da je na integriranoj nego na dedicated, manje troši.

Ako ga već toliko smeta tih 128MB koje gubi, nek zna kako je ugasi, zato je valjda i postavio ovu temu.

11 godina
neaktivan

Kada se update-o, kod startup-a, pisalo je installing service pack 2, please do not power off, or unplug your machine.

Mogu li nekako dobit tih 0,13gb?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Start-control panel-device manager, onda samo nađi integriranu grafičku pod display adapters i desni klik disable...to je najjednostavniji način

EDIT:samo nemoj ugasit ovu koju koristiš

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2013 23:12 (zero cool).
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
odjavljen
NoOne1997 kaže...

Kada se update-o, kod startup-a, pisalo je installing service pack 2, please do not power off, or unplug your machine.

Aj napravi print screen od System Propetiesa (desni klik na Computer - propeties). Nije da ti ne vjerujemo al ono, prvi glas.

NoOne1997 kaže...

Da. Ugasi Integrated graphics u BIOSu. Ali nećeš dobiti sve natrag je će BIOS svejedno rasporedit 50-100MB okolo.

[edit]

zero cool kaže...

Start-control panel-device manager, onda samo nađi integriranu grafičku pod display adapters i desni klik disable...to je najjednostavniji način

EDIT:samo nemoj ugasit ovu koju koristiš

A-a. To ti baš i ne vrijedi jer ne dodjeljuju RAM Windowsi nego BIOS... Grafička će biti disabled ali će i dalje pokupiti dio RAMa.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2013 23:17 (Sum_of_all_fears).
11 godina
neaktivan

haha ma fali mi zato sta mi igrica se*e  da nemam dosta rama, al mislim da cu dat jos 4 ugradit

Eo dokaz da je sp2:

sp2 sp2
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Mislim da si pomiješo stvari, ne znam koja igra ne ide s 4gb rama, vjerojatno je u pitanju virtualna memorija...

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Call of Duty: Ghosts minimum je 6gb, al kao moze i sa 4, a ja iam 3,87 haha

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Evo sta izbacuje

COD Ghosts COD Ghosts
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pardon, moja greška. 

Ali nećeš ništa dobiti ni sa tih 0,13gb što pokušavaš, minimalno je 6gb, sad sam gledao minimum requirements za COD novi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
NoOne1997 kaže...

Eo dokaz da je sp2:

Original windowsi ili {#}?

Jer sad sam pretražio cijeli MSov sajt a nigdje ni slova o SPu tako da... Zanimljivo.

NoOne1997 kaže...

Call of Duty: Ghosts minimum je 6gb, al kao moze i sa 4, a ja iam 3,87 haha

Da sa patchem ali kažem ti, ako i ugasiš integriranu grafiku, nećeš sigurno imati 4.00 GB RAMa.

lithiumion kaže...

Pardon, moja greška. 

Ali nećeš ništa dobiti ni sa tih 0,13gb što pokušavaš, minimalno je 6gb, sad sam gledao minimum requirements za COD novi.

Da, to Activision kaže, ali ima patch za 4GB kad igra ionako ne povuče preko 2.5GB... Tih 6GB je glupost da uvjere ljude, kao, novi engine. Tj, tjeraju ljude da kupe RAMa kako se taj neoptimiziran port nebi rušio Smijeh. Odošmo u OT...

11 godina
neaktivan

Ma nista ;)

Znam da minimum 6, al igricu sam dobio od frenda, koji ima isto 4gb, i sjedio sam pokraj njega dok je igrao

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ma da, original sigurno hahahha pa nisam lu dam dam 3000kn za widowse i jos toliko za office haha

Sto se tice cd-a, on je original, ali je krekan poslije instalacije

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Radiii, radiii, skinuo sam ram fix patch i radi na 80% zauzete memorije i 40% procesora :D

Hvala ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Di si izvuko 3 k kn W7 HP je oki 800 kn.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
11 godina
neaktivan

Ma ne home premium, ultimate, ko jos ima home premium hahah

Moj PC  
0 6 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pametnjakovicu, HOME PREMIUM je dovoljna za sve radnje korisnika koji igra igrice, radi u pro alatima i slicno. Pro. I
i ultimate te enterprise imaju gomilu nepotrebnih stvari obicnim korisnicima kao sto su mogucnost uvrstavanja u domenu i slicno, a doma sigurno nemas server s kojim bi ga upario. To je samo jedna nepotrebna stvar a ima ih jos. Te ti time zauzima i vise mjesta na hddu a te stvari nikad neces koristit. Nema tu razlike u samom os pa ce na ulitimate radit bolje nego na HP nego samo u dodatnim aplikacijama koje dolaze sa samim windowsima.
11 godina
neaktivan

Nisam htio otvarat novu temu, pa cu se samo na ovu nadovezat,

Pitao sam servis za ugradnju jos 4gb ram-a i kaze da mi mogu ugraditi, ali imaju smo ovaj tip 4GB DDR3 1600MHz PC3-12800 Transcend ,

a ja na laptopu imam totalno drugi tip i prozvodjaca(slika).

Hoce li pasti uz ovu postojecu ili moram obije stavit koje mi servis nudi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ovaj ram mi je u laptopu

ram ram
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nema slike. Nebi mori obje mjenjat ako je samo razlicit proizvođać, ako im je i takt razlicit trebale bi radit obje na istom takto, odnosno na onom manjem. Ali ne moze se garantirat da ce radit kak spada moralo bi se isprobat pa vidit dali valja.
11 godina
neaktivan

Evo slika

ram ram
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Samo neka su latencije i radni takt isti i trebalo bi radit bez problema. U slucaju neke nekompatibilnosti servis/trgovina bi trebala ponuditi alternativu.

Dell Precision M6600
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
darkydark kaže...

Samo neka su latencije i radni takt isti i trebalo bi radit bez problema. U slucaju neke nekompatibilnosti servis/trgovina bi trebala ponuditi alternativu.

Ne mora bit isti radi takt, gore je lijepo objasnio čovjek šta je i zdrava logika da će ona jača radit na taktu slabije.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice