Dakle nadogradio bih ram pa me zanima koji moduli mogu kod mene i dali se mogu miješati PC-5300 i PC-6400?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kod tebe ide DDR2. Miješat RAM možeš, ali uvijek je bolje imati identične.
Možeš miješati al kao što je Razer rekao bolje je imati indentične RAM-ove.
I moraš kupovati DDR2 dakle ne možeš DDR3 ili DDR (barem ja tako mislim)
Možeš miješati al kao što je Razer rekao bolje je imati indentične RAM-ove.
I moraš kupovati DDR2 dakle ne možeš DDR3 ili DDR (barem ja tako mislim)
To znam,samo nisam bio siguran oko tih oznaka.
Mogu se miješati, ali nije poželjno jer će ti ovi PC-6400 radit na clocku od PC-5300.
Mogu se miješati, ali nije poželjno jer će ti ovi PC-6400 radit na clocku od PC-5300.
Da,al nebih htio sad kupovati cijelih 6 GB.
Probat ću ih OC-at,ako šta ide.
To zavisi od matične ploče da li ona podržava 1066 mzh ili 800mhz,jer ako ne podržava 1066 onda će on automatski smanjiti na 800
Pa ovi trenutni su ti 6400, tako da ne kužim poantu :D
solidne ram-e imaš, po meni ne trebaš nadograđivat.
To zavisi od matične ploče da li ona podržava 1066 mzh ili 800mhz,jer ako ne podržava 1066 onda će on automatski smanjiti na 800
Ma podržava 1066 MHz,piše na stranicama.
Pa ovi trenutni su ti 6400, tako da ne kužim poantu :D
solidne ram-e imaš, po meni ne trebaš nadograđivat.
Nda,onda su underclockani ovi sada. 
Fali mi još tih 2GB,često vidim da mi ostane malo free memorije.
Ovi sad su spojeni u dual channel,a sad ako kupim kit od 2x1GB onda bi i ti valjda bili u dual channelu.
Ako imaš 300 kn max, onda ovo FTW :
http://www.infospot.hr/Pretraga-artikala_2072021.html
Corsair XMS heat spreader, PC-6400 (800 mhz) 2x 1gb.
taj ram koji imaš je 800mhz, stavi u bosu da ti radi na toj frekvenciji
a možeš kupit 1066 ili 800mhz module (2x1gb ili 2x2gb) pa će ti i dalje radit u dual chanel modu
Zašto ne uzmeš još jedan keks istih? Taj RAM je sasvim solidan i ne vidim potrebu za mijenjanjem. Inače ako imaš 32 bitni OS on ti vidi od 2,75 do oko 3,5 GB RAM-a.
Zašto ne uzmeš još jedan keks istih? Taj RAM je sasvim solidan i ne vidim potrebu za mijenjanjem. Inače ako imaš 32 bitni OS on ti vidi od 2,75 do oko 3,5 GB RAM-a.
Ah nisam se sjetio da pogledam u Protis! Hvala!
Idem podići frekvenciju ovih koji su mi sad u kompu. Jel se može šta desiti ako je frekvencija rama prevelika?
Sistem se može ne pokrenut ili ako se pokrene s vremenom se može počet rušit. Inače imaš ovaj program pa provjeri s njime stabilnost kad podigneš frekvenciju.